Buitenland

“De echte Amerikaanse machthebbers, zij die de diepe staat controleren, zijn niet verkiesbaar”

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse presidentsverkiezing is de grootste politieke show ter wereld, maar de echte machthebbers in Amerika zijn niet verkiesbaar. Dat stelt Mike Lofgren, die zo’n 30 jaar als adviseur werkte voor de Republikeinse Partij.

De Democraten hebben populist Bernie Sanders vakkundig uit de weg geruimd en zo’n 50 Republikeinse kopstukken verklaarden in een open brief dat Donald Trump de waarden en ervaring mist om president te worden. Hij zou als president de nationale veiligheid van het land in het gedrang brengen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het blijkt echter dat de ondertekenaars van de brief allemaal een verleden hebben in de Amerikaanse buitenlandse politiek of bij de inlichtingendiensten. Zoals voormalig baas van de NSA en de CIA Michael Hayden, Eric Edelman (veiligheidsadviseur onder vicepresident Dick Cheney), Robert Zoellick (ex-Wereldbank) en Robert Blackwill (ex-adviseur van Henry Kissinger).

Publiek en media kijken de andere kant op

Trump reageerde terecht dat de briefschrijvers verantwoordelijk waren voor de desastreuze invasie van Irak, de opkomst van terreurgroep IS en de oorlog in Libië, schrijft Rick Van Cauwelaert voor De Tijd.

De 50 ondertekenaars behoren volgens Lofgren ook tot de diepe staat, de staat in de staat die de Verenigde Staten daadwerkelijk controleert. Zijn recente boek The Deep State. The Fall of the Constitution and Rise of a Shadow Government bleef in Europa onopgemerkt, maar kreeg in de VS veel aandacht.

“De diepe staat is geen occulte organisatie, ze opereert onder onze ogen,” aldus Lofgren, die bijna 30 jaar Congres-medewerker was van de Republikeinse Partij. “Zij die de staat in de staat controleren, zijn niet verkiesbaar of herverkiesbaar. Het publiek en de media kijken de andere kant op. Die zijn meer bezig met Kim Kardashian dan met de werking van de diepe staat.”

Liever een politieke schurk

President Eisenhower waarschuwde begin 1961 voor het militair-industrieel complex. Hij wist volgens Lofgren waar hij het over had. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de fundering gelegd voor de diepe staat, waar onder meer vertegenwoordigers van het Pentagon, inlichtingendiensten en het bedrijfsleven elkaar vinden.

Het bedrijfsleven en de overheid zijn in Amerika zeer nauw met elkaar verweven. Dick Cheney leidde van 1995 tot 2000 energiereus Halliburton. Toen hij vicepresident werd kreeg dat bedrijf voor bijna 40 miljard dollar contracten voor de logistieke ondersteuning van de invasie van Irak.

Tussen Wall Street en Washington is ook een diepe band. Goldman Sachs levert ministers van Financiën en presidentieel adviseurs. Presidenten zijn de woordvoerders van de diepe staat en behartigen de belangen van de oligarchen, stelt Lofgren.

De diepe staat heeft liever een politieke schurk dan een dwaashoofd in het Witte Huis, al valt met een dwaashoofd te leven als die maar in de pas blijft, besluit hij.

Boekentip: The Deep State

[De Tijd]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
7 jaren geleden

dat is hier niet anders

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Achter de diepe staat controleert de Illuminati.

Antichrist
Antichrist
7 jaren geleden

Dit is een herhaling van de laatste dagen van Rome.

Ph
Ph
7 jaren geleden

“De diepe staat heeft liever een politieke schurk dan een dwaashoofd in het Witte Huis, al valt met een dwaashoofd te leven als die maar in de pas blijft, besluit hij.”

De Bush familie waren zulke dwazen, vooral Junior, wie herinnerd zich nog dat hij een kinderboek ondersteboven hield.
De Clintons zijn al geen haar beter, zij werken integraal voor wall street (de banken en multinationals) en het Zionisme, volg het geld.

Vandaar dat het al vast staat dat Bitich Hillary president word, Trump loopt niet in de pas en dat kost hem de president titel.

Voor de rest word er persoonlijk niets nieuws verteld, wakkere mensen zien de wereld en alles er op en er aan wel zo als ze is….rot en totaal corrupt, waarbij geld en macht onsmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x