Homepagina » Buitenland » “De echte Amerikaanse machthebbers, zij die de diepe staat controleren, zijn niet verkiesbaar”
"De echte Amerikaanse machthebbers, zij die diepe staat controleren, zijn niet verkiesbaar"

“De echte Amerikaanse machthebbers, zij die de diepe staat controleren, zijn niet verkiesbaar”

De Amerikaanse presidentsverkiezing is de grootste politieke show ter wereld, maar de echte machthebbers in Amerika zijn niet verkiesbaar. Dat stelt Mike Lofgren, die zo’n 30 jaar als adviseur werkte voor de Republikeinse Partij.

De Democraten hebben populist Bernie Sanders vakkundig uit de weg geruimd en zo’n 50 Republikeinse kopstukken verklaarden in een open brief dat Donald Trump de waarden en ervaring mist om president te worden. Hij zou als president de nationale veiligheid van het land in het gedrang brengen.

Het blijkt echter dat de ondertekenaars van de brief allemaal een verleden hebben in de Amerikaanse buitenlandse politiek of bij de inlichtingendiensten. Zoals voormalig baas van de NSA en de CIA Michael Hayden, Eric Edelman (veiligheidsadviseur onder vicepresident Dick Cheney), Robert Zoellick (ex-Wereldbank) en Robert Blackwill (ex-adviseur van Henry Kissinger).

Publiek en media kijken de andere kant op

Trump reageerde terecht dat de briefschrijvers verantwoordelijk waren voor de desastreuze invasie van Irak, de opkomst van terreurgroep IS en de oorlog in Libië, schrijft Rick Van Cauwelaert voor De Tijd.

De 50 ondertekenaars behoren volgens Lofgren ook tot de diepe staat, de staat in de staat die de Verenigde Staten daadwerkelijk controleert. Zijn recente boek The Deep State. The Fall of the Constitution and Rise of a Shadow Government bleef in Europa onopgemerkt, maar kreeg in de VS veel aandacht.

“De diepe staat is geen occulte organisatie, ze opereert onder onze ogen,” aldus Lofgren, die bijna 30 jaar Congres-medewerker was van de Republikeinse Partij. “Zij die de staat in de staat controleren, zijn niet verkiesbaar of herverkiesbaar. Het publiek en de media kijken de andere kant op. Die zijn meer bezig met Kim Kardashian dan met de werking van de diepe staat.”

Liever een politieke schurk

President Eisenhower waarschuwde begin 1961 voor het militair-industrieel complex. Hij wist volgens Lofgren waar hij het over had. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de fundering gelegd voor de diepe staat, waar onder meer vertegenwoordigers van het Pentagon, inlichtingendiensten en het bedrijfsleven elkaar vinden.

Het bedrijfsleven en de overheid zijn in Amerika zeer nauw met elkaar verweven. Dick Cheney leidde van 1995 tot 2000 energiereus Halliburton. Toen hij vicepresident werd kreeg dat bedrijf voor bijna 40 miljard dollar contracten voor de logistieke ondersteuning van de invasie van Irak.

Tussen Wall Street en Washington is ook een diepe band. Goldman Sachs levert ministers van Financiën en presidentieel adviseurs. Presidenten zijn de woordvoerders van de diepe staat en behartigen de belangen van de oligarchen, stelt Lofgren.

De diepe staat heeft liever een politieke schurk dan een dwaashoofd in het Witte Huis, al valt met een dwaashoofd te leven als die maar in de pas blijft, besluit hij.

Boekentip: The Deep State

[De Tijd]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
4 jaren geleden

dat is hier niet anders

Lehcim
Lehcim
Reactie op  wolfje
4 jaren geleden

Zolang de Nederlandse Staats TV niet vrij is deze infrormatie te verspreiden zal er de komende tijd te weinig gebeuren om Europa voor een oorlog te behoeden.

Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Achter de diepe staat controleert de Illuminati.

Antichrist
Antichrist
4 jaren geleden

Dit is een herhaling van de laatste dagen van Rome.

Typhoon
Typhoon
Reactie op  Antichrist
4 jaren geleden

Rome was ook in zijn sterkste tijd totdat Isaiah van Bethlehem tevoorschijn kwam.

Misschien stuurt de Schepper wel weer iemand om die opruiers een lesje te leren…?

Ph
Ph
4 jaren geleden

“De diepe staat heeft liever een politieke schurk dan een dwaashoofd in het Witte Huis, al valt met een dwaashoofd te leven als die maar in de pas blijft, besluit hij.”

De Bush familie waren zulke dwazen, vooral Junior, wie herinnerd zich nog dat hij een kinderboek ondersteboven hield.
De Clintons zijn al geen haar beter, zij werken integraal voor wall street (de banken en multinationals) en het Zionisme, volg het geld.

Vandaar dat het al vast staat dat Bitich Hillary president word, Trump loopt niet in de pas en dat kost hem de president titel.

Voor de rest word er persoonlijk niets nieuws verteld, wakkere mensen zien de wereld en alles er op en er aan wel zo als ze is….rot en totaal corrupt, waarbij geld en macht onsmakelijk met elkaar verbonden zijn.

enkidoe
enkidoe
Reactie op  Ph
4 jaren geleden

Vergeet Obama niet, ook een dwaas. Buiten zijn vals geboorte certtificaat, is hij niet eens bekend met het aantal staten in de USA.

flardinga
flardinga
Reactie op  enkidoe
4 jaren geleden

Obama mag zeker kritiek hebben maar heeft toch voor een kleine revolutie gezorgd in mijn beleving want er zijn door zijn beleid wel miljoenen Amerikanen die nu zorg hebben gekregen, iets wat natuurlijk nog lang niet goed is opgelost en die de Republikeinen heel lang hebben proberen te voorkomen, maar hij heeft toch minder armoede en wat meer gerechtigheid gezorgd bij die armere Amerikanen, waar ik echter wel boos om blijf dat Leonard Peltier een AIM leider nog steeds onschuldig vast zit en er geen enkele Amerikaanse president is die hem zijn vrijheid wenst terug te geven, volgens Amnesty Inernational is Leonard Peltier een politieke gevangene, beetje apart toch als men dit land zo vaak voor vrijheid en democratie zegt te staan???

exegese
exegese
Reactie op  Ph
4 jaren geleden

Als stemmen ook maar iets van verschil zou kunnen maken zou het bij wet verboden worden. Dat is een clichématige uitspraak. Clichés kunnen alleen Clichés worden als het pertinente waarheden betreft. Stemmen is dus uit den boze, stemmen is meewerken aan oorlogszucht. Oorlog één van de allergrootste criminele daden, grootste daad van onmenselijkheid die een mens maar bedenken kan. Wie wil daar nou aan meewerken ?

faith
faith
4 jaren geleden

Het staat beslist niet vast dat Hillary president wordt, sterker nog dat gaat steeds moeilijker worden, ze is geestelijk en lichamelijk een wrak.
Alles wat Trump zegt blijkt waar te zijn en hij kan het bewijzen ook.
Dat hij voor de heersende boy’s gevaarlijk is is logisch, ze vallen allemaal langzaam door de mand.
Nu is Soros aan de beurt om hard te vallen en zo gaan ze heel secuur het rijtje misdadigers af.
Tegen de tijd dat het november is zal de wereld er heel anders uitzien na alle onthullingen.
Ik denk dat de Amerikanen als alle misdaden van de heersende elite eenmaal bij iedereen ingedaald zijn, ze toch liever een eerlijke president hebben die de beestjes met naam en misdaden durft te noemen.

http://www.thegatewaypundit.com/2016/08/breaking-george-soross-open-society-hacked-information-leaked-online/

exegese
exegese
Reactie op  faith
4 jaren geleden

Beste @faith,
er zijn inderdaad aanwijzingen dat dingen op cruciale momenten en posities misgaan. Ik hoop zo met jou en vele anderen dat dat betekent wat het lijkt te betekenen en dat het hele fundament van de cabal in elkaar stort en dat ze uiteindelijk noodgedwongen van het toneel zullen verdwijnen. We moeten massaal de hoop en de overtuiging sterk mogelijk maken en hen dwingen te verdwijnen om nooit meer terug te keren.

faith
faith
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

Maar het fundament is al in elkaar gestort exegese, teveel is al boven water gekomen.
Ze bevinden zich momenteel in een vrije val en ook al kunnen ze heel professioneel goed doen alsof er niets aan der hand is, met hun maskers op, dat gaan ze niet volhouden met alles wat nu naar buiten komt.
We zitten in de 5th waves of energy waarvan de 2e wave op 21 september en ze worden steeds hoger en heftiger. Zie wat er al naar buiten is gekomen.
Dit kon niemand zich voorstellen voor het jaar 2012.
Er wordt kosmisch gezien orde op zaken gesteld en daar kan geen mens iets tegenin brengen. Hoe hard ze hun best ook doen. Hun tijd is nu eenmaal om.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  faith
4 jaren geleden

@faith

Het is de wereld op zijn kop. Ene Honeybuckets plaatste de volgende reactie bij de link,

”It’s despicable that we have to get the real story of WTF is going on with the current administration from hackers!! Hackers doing what real journalist are supposed to do!!”

100% mee eens. Veel journalisten die voor de mainstream media werken verdienen het predicaat journalist ook niet. Het zijn gewoon personen in loondienst die zeggen wat de heren hebben voorgesteld. NOS Journaal en de actualiteitenprogramma’s op de NPO meegerekend.

Afgelopen week besteedde Nieuwsuur weer eens aandacht aan complottheorieën. Jammer dat ze er nooit direct bij vertellen dat de meeste complotten geen complotten bleken, integendeel!
Deze maal ging het over de Vrijmetselarij en de CIA die betrokken was bij de coup van 1953 waar de Iraanse President Mosaddegh werd afgezet omdat hij niet aan de wensen van westerse oliearchen wilde voldoen. Dit onderwerp kon Nieuwsuur niet afdoen als complot want het is wel gedocumenteerd.

Wat de vrijmetselarij betreft. Het was al lang duidelijk dat het overgrote deel van de loges niks te maken heeft met de praktijken die in de top plaats vinden. En waar komt Nieuwsuur terecht? Bij een loge waar de bakker om de hoek en tante Annie lid van is. Knap hoor. Dit was het nieuws waar we voor betalen!

faith
faith
Reactie op  Gezinusk
4 jaren geleden

Ik denk dat de msm het voorzichtig en tactisch aanpakken want ze denken dat er anders mensen gaan flippen denk ik. Die draai van 180C kan niet iedereen ineens aan.

Delo
Delo
4 jaren geleden

Wonen we in de Grot van Plato of daar buiten ?

Holbewoners
Als “Onder Wijs” werkelijk de remedie tegen oorlog, armoede, ziekte en onwetendheid zou zijn geweest werd het vandaag nog bij Koninklijk besluit afgeschaft.

Geen enkel kind verdiend het om “onder wezen” te worden, dagelijks stelselmatig blootgesteld aan de neurologische NLP programmeringen van leraren die al of niet bewust het gevoelsleven en de verbeeldingskracht van ieder kind vanaf dag één met wortel en tak “weten uit te roeien”, voor de eeuwigheid zonder het te beseffen veilig opgeborgen, “weg rottend” in de Grot van Plato.

Verkiezen we dit keer wel de onmetelijke ruimte van vrijheid of valt keuze wederom op gevangenschap
Lees meer: http://www.veteranstoday.com/2016/08/13/breaking-did-the-world-end-yesterday-and-nobody-noticed/
https://www.youtube.com/watch?v=7Jf3tEB0QuU
Special presentation with Mr Keshe and Douglas showing the new self-sufficient Keshe Plasma Generator!
https://www.youtube.com/watch?v=DGFwi9txI_8

cruisie
cruisie
4 jaren geleden

Dit staat allemaal uitgebreid beschreven in het boek Revolutie door Schuld waarvan eerder een paar artikelen al op deze site zijn verschenen.

wolfje
wolfje
4 jaren geleden

die slappe kwijlebabbel. die van ‘de onderste steen boven’, u weet wel. ze gaan er weer op stemmen. die kinderen gun je toch een fanta

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

ja, op zich niet zo raar…. als je directeur bent word je ook geen manager

Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

De wijze waarop de nationale democratische conventie in de Verenigde Staten met Hillary Clinton werd georganiseerd is ook bedenkelijk te noemen.

– acteurs zouden zijn ingehuurd om de lege plekken in de zaal op te vullen.

– Gedelegeerden van Bernie Sanders werden uit de zaal verwijderd.

– Er waren zogenaamde ‘white noise’ apparaten in de zaal geïnstalleerd om geluiden van het Bernie
Sanders kamp te neutraliseren waardoor men niet goed kon horen wat ze riepen.

– Er werden boze aanhangers van Bernie Sanders zoveel mogelijk uit beeld gehouden door de spotlights
plaatselijk uit te zetten zodat ze meer in het donker stonden.

-Toen Sanders aanhangers het in de gaten kregen trokken ze fluoriserende shirts aan om in de donker op te vallen, maar deze actie werd gecamoufleerd doordat de mensen vierkante borden in de lucht moest houden zoals was voorgesteld door de organisatie.

Te minste, als deze happening zo geregisseerd is dan zijn ze wel erg diep gezonken.

https://www.youtube.com/watch?v=MHD_bj5fXO0

Teun
Teun
Reactie op  Gezinusk
4 jaren geleden

Ik zie ze altijd vierkante borden omhoog houden.

x

Check Also

overledenen

Ruim 200 overledenen krijgen stempas: ‘Ook de doden mogen stemmen’

In de gemeente Hoorn zijn 1500 stempassen ...

polen

Polen verzet zich tegen coronawaanzin en censuur

Ook Polen wordt in een wurggreep gehouden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

31
0
We lezen graag je reactie!x