Financieel

Demissionaire kabinet steunt en verwelkomt ‘uiterst controversieel voorstel’

Help mee door dit met vrienden op je socials te delen!

Het demissionaire kabinet steunt het voorstel van de Europese Commissie voor een digitale euro als betaalmiddel. Ook zegt het kabinet de keuze van Brussel te begrijpen voor een acceptatieplicht door winkels, zowel voor online als offline betalingen. Dat staat in een BNC-fiche dat het kabinet naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De digitale euro zou op basis van het voorstel een publiek wettig betaalmiddel worden, dat overal in de eurozone moet worden geaccepteerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dat betekent dat een betaling in digitale euro’s in beginsel niet geweigerd kan worden aan de fysieke en online toonbank.

‘Positief-kritische houding’

In het BNC-fiche neemt het kabinet een ‘positief-kritische houding’ in ten aanzien van de voorstellen van de Commissie.

Het kabinet verwelkomt de voorstellen, ziet de potentie van een digitale euro en vindt het belangrijk voorbereid te zijn op de toekomst. Het kabinet steunt het voorstel van de Commissie om te beginnen met een digitale euro als betaalmiddel en digitale vorm van de euro als enige munt in de eurozone.

In het voorstel is opgenomen dat gebruikers er zelf voor kunnen kiezen om de digitale euro al dan niet te gebruiken via een European Digital Identity Wallet (EDI-wallet).

Uiterst controversiële voorstel

“Net binnen, een brief waarin het (demissionaire!) kabinet het uiterst controversiële voorstel voor invoering van een digitale euro ‘verwelkomt’ en ‘steunt’,” reageert Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

“Er komt bovendien een acceptatieplicht en de mogelijkheid de digitale euro te koppelen aan de ‘European Digital Identity’,” voegt hij toe.

Petitie

“Het lijkt erop dat het Nederlandse kabinet hier weinig te zeggen heeft,” merkt onderzoeksjournalist Marc van der Vegt op.

Oud-politieagent en raadslid Haseen Bakhtali stelt: “Deze ontwikkeling moet met alle geweld worden stopgezet. Acceptatieplicht? Recentelijk was het nog op vrijwillige basis!”

Je kunt hier een petitie ondertekenen om een referendum over de digitale euro te eisen.

4.8 150 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

132 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yekaterina
Yekaterina
9 maanden geleden

Helaas pindakaas, ik probeer nog steeds zo veel mogelijk cash te betalen en ik zal dat blijven doen. 😊👍

tray de pum
tray de pum
9 maanden geleden

Ja dat demissionere kabinet lijkt wel veel op een “missionaris” kabinet,bij elk voorstel uit de EU bukt men zich makkelijker als dat n naaimachine toeren heeft,ongelooflijk op de wallen verdient men z,n geld niet zo makkelijk als dat deze hotemetoten het in de schoot geworpen krijgen…..

mister nexit
mister nexit
9 maanden geleden

Ik heb liever dat men zorg draagt dat het wettige betaalmiddel de euro overal verplicht geaccepteerd wordt. Maar goed , deze verplichting past niet in het totale controle plaatje van de regenten. Kom maar op dom volk met je dogma dat je niets te verbergen hebt.

Mensen zien het gevaar van de digitale niet eens. Op afstand betalingen blokkeren is een wens maar het diomme volk ziet dat niet eens.

Greet Resist
Greet Resist
9 maanden geleden

dit kabinet heeft gefraudeerd, maakt het besluit onwettig

Back to top button
132
0
We lezen graag je reactie!x