Homepagina » Wetenschap » De geheimen van Nikola Tesla (video)
Nikola Tesla Institute gaat gratis elektriciteit leveren

De geheimen van Nikola Tesla (video)

De Servische president Tomislav Nikolić heeft bij het voormalige Wardenclyffe-laboratorium in New York een monument onthuld voor Nikola Tesla.

Al decennialang probeert het Tesla Science Center een herdenkingsmuseum te realiseren op de plek van Tesla’s oude werkplaats.

De groep wist via crowdfunding meer dan een miljoen dollar in te zamelen en kocht met dat geld het terrein. Er is sprake van veel achterstallig onderhoud en de plaats werd zelfs een tijd gebruikt voor het dumpen van giftig afval.

De onthulling van het monument was voor de groep als een droom die werkelijkheid werd. Nikolić gaf toe dat hij het standbeeld in eerste instantie voor het hoofdkantoor van de Verenigde Naties wilde hebben, een locatie waar iedere dag duizenden mensen langskomen.

Nikola Tesla was een Servisch-Amerikaanse uitvinder en wordt gezien als één van de grootste ingenieurs en uitvinders aller tijden.

Onderstaande video gaat over de geheimen en uitvindingen van Tesla. Getoond wordt hoe hij de wereld heeft veranderd met onder meer de inductiemotor, draadloze apparaten en plasmasystemen.

We zien ook hoe Tesla het aan de stok kreeg met invloedrijke personen uit die tijd. Bekijk hier een overzicht van zijn patenten.

Bron: Theguardian.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Nunki, Ben jij 1 van die figuren die door de overheid wordt ingehuurd om opzettelijk desinformatie op forums te geven?

  Veel goeds aan iedereen.

  1 likes
 2. Het wordt hier weer mooi. Ik zeg dat Tesla gek was. Nergens tik ik, dat ie niet geniaal was.

  1 likes
 3. meer dan 100 jaar geleden ontdekte Nikola Tesla dingen die we vandaag de dag “vergeten” zouden zijn. Nou ja vergeten ze zijn verborgen gehouden. Volgens vele was Tesla en Einstein ook betrokken bij het volgende experiment.
  http://www.de-waarheid-sorry.nl/index.php/wetenschap-en-de-goden/37

  0 likes
 4. @Awe
  Interesante documentaire!

  0 likes
 5. Goeie kerl die Tesla alleen jammer dat de overheid overal mee moet bemoeien.. Dit is al lang geleden gebeurd en overheden zijn nog steeds zo “greedy”..

  0 likes
 6. Tesla was een gek. Ik heb veel over hem gelezen. Tesla was gek, zelfs Jp Morgan besefte dat. En dat bedrijf leeft nog.

  0 likes
 7. Helaas was met name meneer Morgan teveel bezig met zijn geldbelangen zoals kolen, olie, aardgas, nucleaire energie. biomassa en zo om werkelijk deze grote uitvinder Nicola Tesla een kans te geven. En jawel het zou de wereld wel heel anders hebben gemaakt dan die er nu uit ziet (energie uit de lucht plukken voor iedereen zeg maar). Bankiers met grote geld- en machtbelangen houden niet van dat overvloedsdenken maar denken liever in schaarste want daar is meer macht en geld mee te vergaren. We zijn nu zo’n 100 jaar verder in de tijd en het wordt wel tijd voor “het van de plank halen van Nicola Tesla !!” lijkt me !

  0 likes
 8. [quote name=”nunki”]Tesla was een gek. Ik heb veel over hem gelezen. Tesla was gek, zelfs Jp Morgan besefte dat. En dat bedrijf leeft nog.[/quote]
  Gek genoeg ben ik het niet met je eens!
  Weet niet welke boeken je gelezen hebt, JP Morgan wilde alleen maar geld verdienen en zag eerder een bedreiging wat Tesla wilde uitvoeren ( vrije energie)

  0 likes
 9. [quote name=”nunki”]Tesla was een gek. Ik heb veel over hem gelezen. Tesla was gek, zelfs Jp Morgan besefte dat. En dat bedrijf leeft nog.[/quote]
  JP Morgan??? Nou, dan weet ik het wel schat. Enjoy your conscience, oftewel geniet van je geweten. Of je geld. Is soms hetzelfde.

  0 likes
 10. Nunki is inderdaad een beetje Nunki in het hoofd, alle top wetenschappers zijn een beetje gek, is niks mis mee, wat mij bekend is en ik weet niet of dat een issue was, hij wilde energie opslaan of ontrekken aan een laag in de atmosfeer ofzo en of dat wijs was is de vraag, geen idee.
  JP Morgan is een bankier die totaal geen kennis had van waar Tesla mee bezig was, en niet omdat ie een bankier is maar om de doodsimpele reden dat NIEMAND wist waar ie mee bezig was want hij was een pionier in z’n vak.
  We kunnen dus aannemen dat het stopzetten van de financiering voor Tesla’s ideeen puur op geld verdienen zijn gebaseerd, dus de uitspraak van JP Morgan : Waar plaats ik de electriciteitmeter is een heel normale uitspraak van iemand die miljoenen heeft geinvesteerd en al z’n geld in rook ziet opgaan omdat Tesla de wereld gratis energie wilde geven.
  Je moet jezelf afvragen, wie zal NIET de financiering hebben stopgezet in een wereld waarin geld een grote drijfveer is.
  Heel jammer uiteraard maar de bittere waarheid.
  Tesla was een briljant mens die de blauwdrukken in z’n hoofd had zonder te weten hoe ie er aan kwam, had hij ongelimiteerde funding dan had ie ons 100 jaar vooruit kunnen trappen in de wetenschap en then again had ie de mensheid wellicht vernietigd.
  We will never know !!

  0 likes
 11. [quote name=”Aardebewoner”]Helaas was met name meneer Morgan teveel bezig met zijn geldbelangen zoals kolen, olie, aardgas, nucleaire energie. biomassa en zo om werkelijk deze grote uitvinder Nicola Tesla een kans te geven. En jawel het zou de wereld wel heel anders hebben gemaakt dan die er nu uit ziet (energie uit de lucht plukken voor iedereen zeg maar). Bankiers met grote geld- en machtbelangen houden niet van dat overvloedsdenken maar denken liever in schaarste want daar is meer macht en geld mee te vergaren. We zijn nu zo’n 100 jaar verder in de tijd en het wordt wel tijd voor “het van de plank halen van Nicola Tesla !!” lijkt me ![/quote]

  En gelukkig Aardebewoner worden ook steeds meer mensen wakker!

  Kijk eens op de website http://www.multiwaveoscillator.nl. Hier wordt Tesla techniek gecombineerd met die van Lakhovsky in de vorm van de inmiddels steeds meer gebruikte MWO-apparatuur ter behandeling van vele medische aandoeningen (bekijk ook het geplaatste videofragment). Er werden in de jaren 1920-1940 meer MWO medische behandelingen met uitstekend (=genezend) resultaat gegeven dan heden ten dage van chemo en/of bestralingsmethoden kan worden gezegd. Maar ja, de farmaceutisch/medische wereld heeft zijn “hart” verpand aan “modernere” behandelingsmethoden, die het grote geld opleveren en is hiermee verworden tot de “Morgans” van deze tijd.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

protesten

Hoe zit het nou met de George Floyd-protesten? De onbeantwoorde vragen

Veel Amerikanen zijn in de afgelopen weken ...

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...