Gezondheid

Is E621 in restaurantvoedsel schadelijk voor je gezondheid?

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eens per maand hoop ik samen met mijn gezin te genieten van een maaltijd in een luxe restaurant in New York City.

Ik kies meestal voor een restaurant dat in de loop van het jaar onder de aandacht is gekomen. Hoe gezond ik ook eet, ik word altijd ziek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ik heb het niet over voedselvergiftiging of maagklachten. Ik word wakker met gewrichtspijn, hoofdpijn en het voelt vaak alsof ik niet genoeg heb geslapen. Dit overkomt mij niet alleen, maar ook mijn vrouw.

Meldingen

Ik probeer te achterhalen waar het aan kan liggen en kom altijd uit bij hetzelfde: mononatriumglutamaat (MSG). MSG of E621 is een voedseladditief dat al decennia wordt gebruikt als smaakversterker. Het wordt vaak toegevoegd aan Chinees voedsel, soep in blik en bewerkt vlees.

MSG bestaat voornamelijk uit glutaminezuur en zout. Glutaminezuur prikkelt het brein en zenuwstelsel en kan bij hoge doses leiden tot epileptische aanvallen.

De stof mag in Nederland als additief toegevoegd worden en de Amerikaanse Food and Drug Administration beschouwt het eveneens als veilige stof. Over de veiligheid van MSG is niet iedereen het eens.

Er is maar weinig onderzoek waaruit blijkt dat MSG vervelende bijwerkingen kan hebben, maar door de jaren heen hebben gezondheidsinstanties duizenden meldingen binnengekregen van mensen die voedsel met het additief hadden gegeten en last kregen van hoofdpijn, gevoelloosheid, zweetuitbraken, hartkloppingen, misselijkheid en vermoeidheid. Mensen die hier last van kregen hoefden niet gelijk naar de dokter, maar het zet je wel aan het denken.

Open kaart

Alle fabrikanten van bewerkt voedsel moeten op hun etiketten vermelden of hun producten MSG bevatten, maar restaurants zijn daar niet toe verplicht.

Het wordt steeds duidelijker hoe veel van deze exogene chemicaliën onze systemen kunnen beschadigen. Ze vormen geen onderdeel van onze voedselketen, maar in een poging onze smaakpapillen te prikkelen wordt MSG vaak toegevoegd aan ons dieet.

Restaurants moeten open kaart spelen en duidelijk aangeven of MSG wordt gebruikt voor de bereiding van hun voedsel. Als we geen stappen ondernemen tegen deze blootstelling aan chemicaliën, krijgen we daar later misschien spijt van.

Door dr. Manny Alvarez, gynaecoloog en verloskundige.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IIS
IIS
10 jaren geleden

Sinds het gebruik van deze smaakversterker heb je kunnen zien dat mensen steeds meer groeiden en vet op hun lijf kregen.

Het is m.i. niet alleen een smaakversterker, het is zelfs een stimulerend middel die aanzet tot nog meer eten, zeg maar gerust ‘vreten’.

Los van alle gezondheidsklachten die het kan oproepen krijg je vet vooral op je buik en middel.

Misschien is E621 zelfs verantwoordelijk, want het zit verwerkt in ENORM VEEL voedingsmiddelen en krijgt men er dus ook veel van binnen, voor veel ziektes, o.a. zoals diabetes. Maar misschien is het ook mede verantwoordelijk voor het vreemde, buitensporige soms agressieve, opgefokte of hyperactieve gedrag bij kinderen en volwassenen. En weet weet, heel misschien, maakt het mensen ergens dommer, want uiteindelijk beïnvloedt dit middel de hersenen. En misschien heeft het effect op de hormonenhuishouding, waardoor mensen zich ook nog eens vaak onverklaarbaar slecht voelen.

Het is een middel wat de omzet moet verhogen voor fabrikanten, maar de gezondheid van mensen veel schade toebrengt. Maar goed, daar kunnen de farmaceuten dan ook weer leuk op inspringen.

sander
sander
10 jaren geleden

Nergens last van. Overigens @ IIS, de meeste problemen hebben toch echt met de mens zelf te maken, i.v.m wilskracht, of beter gezegd het gebrek daar aan. Teveel is nooit goed, zodoende is het logisch dat als je teveel eet je je niet goed voelt..
Het is natuurlijk wel erg makkelijk alles af te schuiven op ingrediënten.

Lacsap
Lacsap
10 jaren geleden

“Ik heb het niet over voedselvergiftiging of maagklachten. Ik word wakker met gewrichtspijn, hoofdpijn en het voelt vaak alsof ik niet genoeg heb geslapen. Dit overkomt mij niet alleen, maar ook mijn vrouw.”

Klinkt eerder als een stralingsziekte. Daar heb ik last van gehad toen ik onder een GSM mast woonde (stond op het dak van me slaapkamer van appartement). Ik heb ook altijd gezond gegeten (vlees groenten en aardappelen meestal en zelf gekookt). Dit laatste doe ik niet meer want op pizza van oetker leef ik net zo gezond (maanden getest) als op een gezond maal met groenten aardappelen en dat (drink wel veel fruitsap met vitamines).

Kees Benne
Kees Benne
10 jaren geleden

Heel herkenbaar, voornamelijk bij de chinees! Als ik nu bij zo’n chinees heb gegeten en ziek ben geworden, kom ik er nooit meer. Ik ervaar dit al ruim 40 jaar, en de symptomen kloppen. Het is een middel wat nooit op de voedselmarkt had mogen komen. Verbieden zal nog wel lastig worden zolang er geen mensen aan dood gaan.

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x