Binnenland

Journalist trekt van leer tegen Rutte: ‘U schaadt de mensenlevens van iedereen in Nederland’

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De weg uit de crisis gaat langs solidariteit, zei minister Hugo de Jonge eerder deze maand tijdens een lezing. Hoe valt die uitspraak te rijmen met de uitspattingen van premier Rutte, die tegen voetbalsupporters zei dat ze ‘hun bek moeten houden’ en die coronabetogers in Den Haag en Utrecht ‘losgeslagen tuig’ noemde?

Volgens journalist en columnist Vicki Van Lommel laten de uitspraken van Rutte goed zien waar het kabinet voor staat. “Met het beleid waarvoor u namens de gehele regering de verantwoordelijkheid draagt, schaadt u niet alleen de mensenlevens van iedereen in Nederland op álle vlakken in hun leven, maar zaait u ook angst in de harten van jonge kinderen,” schrijft ze in een opiniestuk voor de Groninger Krant.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Kinderen krijgen bijvoorbeeld geregeld te horen dat ze nog maar een paar jaar te leven hebben als ze niets tegen klimaatverandering doen. “Hoe veilig denk je dat kinderen zich dan nog voelen? En in tegenstelling tot het geschetste rampscenario bewijzen we als mensheid al miljoenen jaren dat we met klimaatverandering kunnen dealen,” aldus Van Lommel.

Al minstens 56 jaar

Dan corona. Ze wijst erop dat het coronavirus in 1964 is ontdekt, wat betekent dat dit virus al minstens 56 jaar onder ons is. “Tot begin dit jaar was daarvoor nooit enige lockdown nodig.” Het valt volgens haar ook niet uit te leggen dat het coronabeleid, dat vandaag weer flink wordt aangescherpt, is gebaseerd op de positieve resultaten van de coronatest. “Die toont immers alleen hooguit genetisch materiaal aan en zegt verder helemaal niets over het materiaal, laat staan of het besmettelijk is.”

Van Lommel is kritisch over het coronavaccin. “We hebben het al zeker ruim een halve eeuw zonder coronavaccins gedaan en aan griep kun je ook doodgaan. Mensen hebben het recht om te kiezen aan welke risico’s ze blootgesteld willen worden en hoe, zonder dat ze voor asocialen worden uitgemaakt,” zegt ze. Jammer genoeg horen we dit soort geluiden nooit tijdens de ‘persconferenties’.

Of zoals politiek econoom Kees van der Pijl opmerkt: “Waarom eigenlijk een persconferentie als niet één journalist ooit een kritische vraag stelt?”

4.6 12 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Rutte. Of hij is totaal incompetent of hij is (in)direct omgekocht, bedreigd of gechanteerd. In alle gevallen dient hij op te hoepelen.

Bas
Bas
3 jaren geleden

Zojuist weer een flink aantal mensen angst ingeboezemd. Het lijkt allemaal een hopeloze situatie

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Ik blijf me afvragen waar de “HOGE” advocaten blijven ? Waarom slepen ze Rutte en de hele regering niet voor de rechtbank voor het schenden van onze vrijheid/grondrechten ?

wow
wow
3 jaren geleden

he, he

Back to top button
44
0
We lezen graag je reactie!x