Buitenland

De Gemeenschap Jeruzalem: de ware machthebbers in België

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Gemeenschap Jeruzalem had op haar hoogtepunt 400 leden, nu nog ongeveer 100. De invloed van deze Engelstalige tak van de Charismatische Vernieuwing was echter vele malen groter dan de cijfers doen vermoeden.

Tientallen jaren regeerde in Laken, waar de hoofdresidentie van het Belgisch vorstenpaar is gelegen, een beweging die je niet anders dan een sekte kunt noemen. De Gemeenschap Jeruzalem, die al 35 jaar lang een belangrijke factor is in Laken, was een haven in de storm voor koning Boudewijn, zijn broer Albert, die hem opvolgde, en zijn neef Filip. Des te merkwaardiger is dat de naam in geen enkel naslagwerk of artikel over het koningshuis valt.

De Gemeenschap Jeruzalem: de ware machthebbers in België
Het Jeruzalemkruis (Wikimedia Commons)

Het symbool van de gemeenschap, het Jeruzalemkruis, benadrukt het militante karakter van de Gemeenschap Jeruzalem. “De strijd voor het enige ware geloof zal een zware beproeving zijn.”

Fernand en Nicole De Groote-Moeneclaey uit Gent, uitverkoren door kardinaal Suenens en gekoesterd door de koninklijke familie, leidden de Gemeenschap van 1979 tot 1997 met strakke hand. Als een jongen toenadering tot een meisje zocht, moest hij toestemming aan Fernand vragen. Die nam dan contact op met de vader van het meisje of Nicole met de moeder.

Na vier ontmoetingen moesten ze beslissen of ze met elkaar verder gingen. Als ze dat deden, moesten ze binnen zes maanden trouwen. Zowel de jongen als het meisje moesten lid zijn of worden van de Gemeenschap.

In 1988 circuleerde in Het Zwaard van de Geest, de internationale organisatie waartoe de Gemeenschap behoort, een document waarin de regels en voorschriften voor lokale gemeenschappen staan. Het document lekte uit.

In het stuk valt te lezen dat de wereld ten onder gaat, de kerk machteloos is en het Zwaard de ware christenen oproept een bolwerk op te richten tegen de alomtegenwoordige krachten van het kwaad. “We moeten voorbereid zijn op vervolging en een leger vormen.”

[Humo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Deze gemeenschap maakt zich schuldig aan oorlogsretoriek.

Janssen
Janssen
7 jaren geleden

Zij zijn zelf de vertegenwoordigers van het kwaad ! Kijk naar die gezichten met hun smerige pruilende kwijlmondjes, macht wellustelingen zijn het, macht van de duivel zelf !!!!

Ferry
Ferry
7 jaren geleden

Alle religies buiten de wet stellen want veel goeds heeft dit de mensheid nog niet gebracht, de meeste religies zijn alleen bedoeld om de gewone mensen een geweten aan te smeren met wat “zij”dus niet mogen doen en wat zij wel moeten doen.
Geef de keizer wat de keizer toekomt en geef God wat God toekomt, en hiermee kan men dus alle richtingen uit.

rop
rop
7 jaren geleden

We moeten voor bereid zijn op het kwaad?
Hoe kun je het kwaad bestrijden als het afkomstig is van de christelijke kerk zelf die in naam van god het kwaad met het zwaard wil uitroeien,
Die mensen zijn echt gek, het kwaad uitroeien met het goede is niet mogelijk, het goede vervalt dan ook tot een kwaad .
Maar onder de mom van het goede word er daden begaan om het kwaden uit te roeien, dan valt het goede ook onder het kwade ,
Want het goede neemt het zwaard op, wie van de twee is dan het echte kwaad toch allebei zou ik zeggen.. ze spiegelen allebei op hun eigen manier ,en strijden voor behoud van het goede maar het kwade wil ook zijn behoud,
Dus winnaars zijn er niet alleen maar verliezers ze zijn elkaars spiegelbeeld en even sterk. daar zijn geen winnaars in,
Twee krachten die even sterk zijn, daar valt niet van te winnen,,
Het kost alleen mensenlevens , en die zijn voor die twee krachten niet interessant, en beheersen de mens volkomen ,
God of de Duivel vormen samen een kracht , daar moet men als mens niet tegen strijden.. of bevechten.. Onoverwinnelijk zijn deze twee krachten , het Eet alleen maar Vlees…als mens moet men daarvan afblijven,,, Mensen moeten Menselijker worden zonder een beeld van het goede of kwade DIT BEELD geeft alleen maar een idioten gedrag en heeft met menselijkheid niets meer te maken..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x