Homepagina » Buitenland » De Gemeenschap Jeruzalem: de ware machthebbers in België
De Gemeenschap Jeruzalem: de ware machthebbers in België

De Gemeenschap Jeruzalem: de ware machthebbers in België

De Gemeenschap Jeruzalem had op haar hoogtepunt 400 leden, nu nog ongeveer 100. De invloed van deze Engelstalige tak van de Charismatische Vernieuwing was echter vele malen groter dan de cijfers doen vermoeden.

Tientallen jaren regeerde in Laken, waar de hoofdresidentie van het Belgisch vorstenpaar is gelegen, een beweging die je niet anders dan een sekte kunt noemen. De Gemeenschap Jeruzalem, die al 35 jaar lang een belangrijke factor is in Laken, was een haven in de storm voor koning Boudewijn, zijn broer Albert, die hem opvolgde, en zijn neef Filip. Des te merkwaardiger is dat de naam in geen enkel naslagwerk of artikel over het koningshuis valt.

De Gemeenschap Jeruzalem: de ware machthebbers in België

Het Jeruzalemkruis (Wikimedia Commons)

Het symbool van de gemeenschap, het Jeruzalemkruis, benadrukt het militante karakter van de Gemeenschap Jeruzalem. “De strijd voor het enige ware geloof zal een zware beproeving zijn.”

Fernand en Nicole De Groote-Moeneclaey uit Gent, uitverkoren door kardinaal Suenens en gekoesterd door de koninklijke familie, leidden de Gemeenschap van 1979 tot 1997 met strakke hand. Als een jongen toenadering tot een meisje zocht, moest hij toestemming aan Fernand vragen. Die nam dan contact op met de vader van het meisje of Nicole met de moeder.

Na vier ontmoetingen moesten ze beslissen of ze met elkaar verder gingen. Als ze dat deden, moesten ze binnen zes maanden trouwen. Zowel de jongen als het meisje moesten lid zijn of worden van de Gemeenschap.

In 1988 circuleerde in Het Zwaard van de Geest, de internationale organisatie waartoe de Gemeenschap behoort, een document waarin de regels en voorschriften voor lokale gemeenschappen staan. Het document lekte uit.

In het stuk valt te lezen dat de wereld ten onder gaat, de kerk machteloos is en het Zwaard de ware christenen oproept een bolwerk op te richten tegen de alomtegenwoordige krachten van het kwaad. “We moeten voorbereid zijn op vervolging en een leger vormen.”

[Humo]


Vind je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. We moeten voor bereid zijn op het kwaad?
  Hoe kun je het kwaad bestrijden als het afkomstig is van de christelijke kerk zelf die in naam van god het kwaad met het zwaard wil uitroeien,
  Die mensen zijn echt gek, het kwaad uitroeien met het goede is niet mogelijk, het goede vervalt dan ook tot een kwaad .
  Maar onder de mom van het goede word er daden begaan om het kwaden uit te roeien, dan valt het goede ook onder het kwade ,
  Want het goede neemt het zwaard op, wie van de twee is dan het echte kwaad toch allebei zou ik zeggen.. ze spiegelen allebei op hun eigen manier ,en strijden voor behoud van het goede maar het kwade wil ook zijn behoud,
  Dus winnaars zijn er niet alleen maar verliezers ze zijn elkaars spiegelbeeld en even sterk. daar zijn geen winnaars in,
  Twee krachten die even sterk zijn, daar valt niet van te winnen,,
  Het kost alleen mensenlevens , en die zijn voor die twee krachten niet interessant, en beheersen de mens volkomen ,
  God of de Duivel vormen samen een kracht , daar moet men als mens niet tegen strijden.. of bevechten.. Onoverwinnelijk zijn deze twee krachten , het Eet alleen maar Vlees…als mens moet men daarvan afblijven,,, Mensen moeten Menselijker worden zonder een beeld van het goede of kwade DIT BEELD geeft alleen maar een idioten gedrag en heeft met menselijkheid niets meer te maken..

  7 likes
  • Strijden tegen god OF de duivel is strijden tegen onze overtuiging dat ze bestaan,
   en is dus strijden tegen ons zelf.
   Het is een beetje te vergelijken met een partijtje schaak tegen jezelf spelen…lekker belangrijk dus

   6 likes
 2. Het zijn psycho’s.

  9 likes
 3. Deze gemeenschap maakt zich schuldig aan oorlogsretoriek.

  8 likes
 4. Ben zelf ook een beetje aan het verdiepen in Jeruzalem. Ben begonnen bij de stamboom van Noach. Die had drie zonen. Sem, Jafet en Cham. De kinderen van Jakob en Rachel(niet zijn eerste vrouw) hebben recht op Jeruzalem. Zie stamverdeling heel oude kaart. Stammen af van Jafet(betekent verspreiding) en dat zijn de Euroaziaten. Die kinderen zijn: Josef(Christenen) en Benjamin(Joden en betekent geluk). Deze 2 hebben zich vermengd via elite bloedlijnen/wetenschap en geloof. Dus ook het koningshuis. Lees geschiedenis België en Nederland. Het zijn Sefardische Joden uit Spanje en Portugal die zich hier gevestigd hebben, omdat ze daar verdreven werden.
  De Joden die afstammen van Cham(lea) zijn vervloekt door Noach. Cham betekent donker. Hun aartsvader is niet Abraham. Deze groep valt onder Afrika/Kanaan.(toeval, dat Afrika zo is, zoals het is, ik denk van niet?) Als dit waar is, dan is discriminatie al terug te voeren bij Noach.
  Sem en Jafet zijn wel verwant aan Abraham.(dichterbij) Komt ook nog bij dat Jakob een tweeling broer had: Essau. Die had zijn recht als eerst geborene opgezegd.
  Dan heb je nog Sem, de eerste zoon. Dus normaal gezien krijgt die dus het eerste recht/meeste recht. Afstammelingen: Arabische mensen(Saoedi Arabië?), Joden en de Aramees. Ben er nog niet niet uit welke Joden dit nu precies zijn. Is ook een wirwar/chaos, want alle mensen die onder Noach vallen zijn afstammelingen van Joden.
  Als je de huidige toestanden en alles uit de geschiedenis meeneemt, dan lijkt het erop dat er dus een Noach stammenoorlog aan de gang is. Onder al die mensen heb je 2 versies: 1. Mensen die pas een NWO willen, als de messias weer verschijnt. 2. Mensen(Jodengroep, Zionisten?) die nu al hun stukje grond willen claimen, dus voordat de messias verschijnt.
  Op een oude kaart van Israel zijn de gebieden al verdeeld onder de stammen(joodse). Bij wiki staan deze namen: Ruben, Simeon, Levi, Juda, Issachar, Zebulon en Dina. Denk dus dat er onder deze stammen, mensen zijn die nu al de NWO/het land willen innemen. En ik denk dat ze afstammen van Sem.
  De afstammelingen van Josef/Benjamin hebben het nakijken. Al jaren worden gebouwen van christenen in Jeruzalem onteigend/opgekocht door bepaalde Joodse stammen.
  Valt de gemeenschap Jeruzalem onder deze mensen(Jafet)? En wat als Benjamin aanhangers zijn overgelopen naar andere stammen? Dit verklaart dan de vermindering van deze groep. En dat betekent dat de aanhangers van Sem de wereld geheel aan het overnemen zijn. Dan zijn zij de heersers in de EU enz. en dus niet deze groep. (Europese koningshuizen zijn verweven met de Jafet groep).
  Ik hoop dat ik het duidelijk heb overgebracht, zo niet, dan raad ik je aan om naar wiki te gaan. Lees Noach en stamboom, de oude kaarten van Israël plus stamverdeling, Spinoza, Joden verspreiding enz. En verbindt het met elkaar.
  Zou graag willen weten wat jullie ontdekt hebben? Als aanvulling of ontkrachting op mijn bevindingen?

  3 likes
  • Wat schiet het op om jouw visie te laten bepalen door af te gaan op informatie die door mensen is geschreven, waarvan je niet eens zeker weet of het verzonnen is of niet?
   Het lijkt wel, alsof je de gegevens waar je mee komt als betrouwbare informatie beschouwd die daadwerkelijk gebeurt is, het is dus niet zo verwonderlijk dat het een warboel wordt.
   Tegenwoordig zitten we te puzzelen met gegevens die we halen uit boeken, documenten,”geheime geschriften”enzovoorts, waarbij we ons nooit lijken af te vragen of de bronnen van al die (des?)-informatie wel betrouwbaar zijn of niet.
   Waarom leg je al die info niets eens naast je neer, en ga je af op jouw instinct/intuïtie ?
   Misschien wordt het dan pas echt duidelijk voor je.
   Succes met jouw onderzoek verder.

   3 likes
  • Wat een onzin.

   Niemand en iedereen heeft recht op jeruzalem

   2 likes
  • Lea en Rachel waren beide dochters van Laban, die een achterkleinzoon was van Haran, de broer van Abraham. Als Lea van Cham zou afstammen … , dan ook Rachel en ook Rebekka en ook Abraham en al zijn zonen. Lea is een zus van Rachel. Hoe kan Rachel dan van Jafet afstammen en Lea van Cham??? Je verhaal staat vol met ‘denk ik’ en met ‘dus’, maar ga eerst eens goed lezen, en wees voorzichtig met conclusies.

   0 likes
   • Ja, je hebt gelijk van Lea. Maar toch denk ik dat er een stammenoorlog aan de gang is tussen de oorspronkelijke joden. Misschien, omdat Lea de eerste vrouw was van Jakob en niet Rachel. Ik ben niet de enige, die denkt dat er een stammenoorlog aan de gang is.

    0 likes
 5. Zij zijn zelf de vertegenwoordigers van het kwaad ! Kijk naar die gezichten met hun smerige pruilende kwijlmondjes, macht wellustelingen zijn het, macht van de duivel zelf !!!!

  3 likes
  • Als je nooit naar die foto had gekeken, dan had je nooit die walging gehad.
   Je schept je eigen werkelijkheid, wat je ziet in een ander, is dat wat leeft in jezelf.

   3 likes
 6. Iemand enig idee waarom dat blad “Humo” heet? (Hint: voeg nog één letter toe)

  2 likes
  • Gezien de overdreven reacties van sommigen hier, lijkt het wel of veel mensen hun gevoel voor humor en zelfspot zijn kwijtgeraakt.

   Ze praten wel eens over mensen die een kort lontje hebben, sommigen hier lijken zelfs helemaal geen lontje meer te hebben.

   jammer hoor

   4 likes
 7. Alles is energie , alle beelden die de mens heeft gevormd met zijn fantasie door de eeuwen heen zijn dromen en fantasie, daar zijn geloven uit voort gekomen, en deze fantasieën kregen beelden van goed en slecht, die men dan weer ging bestrijden met tegen beelden van goed en slecht twee krachten die in werkelijkheid EEN zijn , uit fantasie werd er een god en een duivel gevormd die elkaar gingen bestrijden en de mens gevangen houd in een visuele cirkel van fantasieën, het is gewoon energie omgezet in beelden die een mens heeft om ze te vormen zo vormt iedereen zijn eigen beeld die weer tegenstrijdig zijn met andere beelden die mensen zelf vormen, alles is gewoon energie, mensen zetten deze om in dromen en fantasieën zo zijn er mooie dromen en lelijke dromen, maar het blijft fantasieën met een enorme energieke kracht tot vorming drang, vorming drang die zowel het goed en het slechte laat bestaan en allerlei beelden oproepen en elkaar bevechten om toch maar een beelden van en tot realiteit te brengen, waardoor vele beelden door elkaar heen lopen en die nog veel strijd leveren ,het blijft een fantasie met dromen waarin veel drogredenen uit voort komen ,en de Mens schiep God naar zijn eigen fantasieën rijke beelden.. waarin de Mens zijn eigen Beelden ging Bestrijden met anders denkende.
  Waarin vele proberen een anders denkende te onder werpen, in de naam van een God .EEN BEELD Die men zelf tot werkelijkheid heeft gebracht.
  Wat een Fantastische Fantasie, WAT Een Droom? Wanneer word men eens Wakker?

  1 likes
  • De mens is pas wakker als ie doorheeft dat we met z’n allen dit Universum dromen.
   We denken tegen iets of iemand anders te strijden, wat we niet doorhebben is dat alle strijd tegen onszelf is gericht.

   3 likes
 8. Allemaal leuke info, maar wat doen jullie dan hier? Jullie zijn ook op zoek naar nieuws en op zoek naar inzichten en op zoek naar antwoorden enz.

  2 likes
 9. Wat een ontzettend vaag verhaal, over jongens en meisjes die moeten trouwen zonder enige duidelijke context, ik vind dit een nietszeggend artikel, of gewoon vaag zoals veel in België ondoorzichtig is, dat dan weer wel…

  1 likes
 10. Alle religies buiten de wet stellen want veel goeds heeft dit de mensheid nog niet gebracht, de meeste religies zijn alleen bedoeld om de gewone mensen een geweten aan te smeren met wat “zij”dus niet mogen doen en wat zij wel moeten doen.
  Geef de keizer wat de keizer toekomt en geef God wat God toekomt, en hiermee kan men dus alle richtingen uit.

  0 likes
 11. Ik probeer alleen duidelijk te krijgen hoe dingen tot stand zijn gekomen. Alles kun je terug verwijzen naar het begin. Zelfs het woordje rechter komt van richteren. Koningen hadden een jood/hoge priester als rechterhand. Dus zelfs als we alleen volgens de wet leven, dan nog heeft een bepaalde joodse lijn of het systeem invloed op ons.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

belgische

Belgische rechter torpedeert klachten tegen coronamaatregelen: ‘Complottheorieën’

Ook bij onze zuiderburen is kritiek op ...

coronamaatregelen

Boze Belgen klagen overheid aan om coronamaatregelen: ‘Georganiseerde uitroeiing van bejaarden’

Meer dan 30 Belgen slepen de Belgische ...