Homepagina » Universum » Deze nieuwe telescoop gaat zoeken naar Planeet X
Reusachtige nieuwe telescoop gaat zoeken naar Planeet X

Deze nieuwe telescoop gaat zoeken naar Planeet X

Verrassend veel mensen geloven dat in een verre uithoek van ons zonnestelsel een enorme planeet te vinden is. Deze Planeet X is door sommigen in verband gebracht met vreemde veranderingen in de baan van Uranus en zelfs met het einde van de wereld.

De gevoelige infrarood-ruimtetelescoop WISE heeft vorig jaar duizenden nieuwe rode en bruine dwergsterren ontdekt in de wijde omgeving van de zon, maar vond nul aanwijzingen voor het bestaan van Planeet X. Die bestaat gewoon niet, zo maakte de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekend. Maar de zoektocht ging door.

In 2022 wordt een nieuwe telescoop in gebruik genomen die ons een definitief antwoord moet gaan geven op de vraag of Planeet X bestaat. De Large Synoptic Survey Telescope, een nieuw instrument dat in Chili wordt gebouwd, kan zoeken naar koelere, grote objecten aan de rand van het zonnestelsel.

Wetenschappers zoals Chad Trujillo van het Gemini-observatorium denken dat er een goede kans is dat een planeet zo groot als de aarde in de donkere ruimte voorbij Pluto kan worden gevonden. “Ik denk dat dit slechts het topje van de ijsberg is,” vertelde hij aan NPR. “Het zal waarschijnlijk een lange tijd duren voordat iemand dingen kan verklaren en de meeste mensen die verklaring accepteren.”

De Large Synoptic Survey Telescope wordt uitgerust met een camera van 3,2 gigapixel. De wetenschappers verwachten ongeveer zes miljoen gigabyte aan data per jaar te produceren. Met de camera willen ze uiterst gedetailleerde beelden maken van het heelal. Die moeten onder andere informatie opleveren over de vorming van sterrenstelsels, exploderende sterren en asteroïden. Daarnaast willen de onderzoekers meer inzicht krijgen in donkere energie en donkere materie.

[Gizmodo]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
5 jaren geleden

Dat is toch mooi, dat wij gewone mensen tot 2022 mogen wachten tot wij misschien ingelicht worden over het wel dan niet bestaan van Planet X. In de veronderstelling dat het “nieuwe”observatorium op de zuidpool toch met mooie foto’s voor de dag zou komen, blijkt het zoals gewoonlijk, dat ‘geheimhouding ‘ hier weer aan de orde is.
Wat is er zo verontrustend aan Planet X ? Dat deze voor vervelende rampen kan zorgen en dat de elite er alleen op uit is om zichzelf te redden, mocht het zover komen ? Alle scenario’s wijzen in die richting.
En als klap op de vuurpijl gooien zij er de prachtigste afleidingsmanoeuvres op tafel nl. terrorisme overal ter wereld. Als de mensen angst hebben leidt dat geweldig af van de ware zaken, die op dit moment van groot belang zijn, zoals alle ondergrondse steden etc. En nee dit is geen fictie; ik heb zulks met eigen ogen mogen zien in Zwitserland. Wij mogen hopen dat de baan die Planeet X door ons zonnestelsel zal nemen niet te dicht langs onze mooie aarde zal liggen, zodat wij er zonder veel schade vanaf komen.

henk001
henk001
Reactie op  Huisheks
5 jaren geleden

The South Pole Telescope maakt geen foto’s. In het verre InfraRood en millimeter gebied zoekt de SPT naar polarisatie in de straling van de achtergrondstraling en verre clusters van sterrenstelsels. Alle resultaten van de STP zijn openbaar

richie
richie
Reactie op  Huisheks
5 jaren geleden

@ huisheks

Ondergrondse steden in Switzerland. Heb je daar toevallig ook foto’s daarvan gemaakt?

Huisheks
Huisheks
Reactie op  richie
5 jaren geleden

Denk je nu werkelijk dat dat wordt toegestaan ? Er is een groot ondergronds ziekenhuis, verschillende opslag terminals en een groot ondergronds vliegveld.
Van de buitenzijde is het niet te zien, behalve als je het geluk hebt dat er een jager moet opstijgen of landen; dan schuift er ineens een stuk rots weg en hoepla de jager taxiet naar binnen of komt er uit ; de rotsen schuiven terug en niks meer terug te vinden. Dit is echt een hele vreemde gewaarwording. Er is een compleet lucht filterings systeem, zodat je het maanden zo niet jaren kunt uithouden.
Oorspronkelijk was dit bedoeld als mega atoom schuilkelder; maar nu is het recentelijk ge-update en kan het dus ook in tijden van ramp spoed gebruikt worden.

mono
mono
Reactie op  Huisheks
5 jaren geleden

ik ben er van overtuigd dat je gelijk hebt huisheks..
en in Amerika hebben ze er 120+, waarvan vele aan elkaar gebonden met super snelle treinen..
vergis je niet wij lopen misschien wel 20+ jaar achter met de technologie die er al is, als het geen 120 is 😉 ..
zoek maar eens op, Dumbs = deep underground military bases, voorzien van alles wat maar goed voor je is, op google of youtube
grt mono

henk001
henk001
Reactie op  Huisheks
5 jaren geleden

Kun je dan in elk geval de locatie aangeven waar je dat hebt gezien?

Huisheks
Huisheks
Reactie op  henk001
5 jaren geleden

wallis ; en berner oberland

henk001
henk001
Reactie op  henk001
5 jaren geleden

iets nauwkeuriger was wel fijn geweest, dat is samen bijna half zwitserland

Dimmer
Dimmer
Reactie op  Huisheks
5 jaren geleden

En toen werd de boze huisheks wakker en plop weg droom.

Robert
Robert
Reactie op  Huisheks
5 jaren geleden

Huisheks, nou die planeet x is er hoor. Ik kom er net vandaan en vlieg er regelmatig naar toe op mijn papieren vliegtuigje. Koekoek.

bart
bart
Reactie op  Huisheks
5 jaren geleden

De ondergrondse steden bouwen ze een periscoop voor..met een camera van 3.2 gp…

henk001
henk001
5 jaren geleden

Nog steeds wordt gerefereerd aan de vermeende storingen in de baan van Uranus (en Neptunus) die zouden wijzen op een onbekende planeet. Die zijn er niet. Nadat Uranus in 1781 was ontdekt vond men baanstoringen die binnen de gravitatietheorie van Newton verklaard konden worden door aan te nemen dat er buiten Uranus nog zo’n planeet zou moeten draaien. Le Verrier en Adams konden zelfs vrij nauwkeurig uitrekenen waar deze aan de hemel te vinden zou moeten zijn. Galle vond Neptunus in 1846 op minder dan 1° afstand van de door Le Verrier voorspelde positie. Toen had men de smaak te pakken en men ging op zoek naar nog meer baanstoringen voor zowel Uranus als Neptunus. Die meende men ook te zien, maar ze waren zeer klein (achteraf gezien kwamen de waarden niet boven de meetonnauwkeurigheden aan de banen en massa’s van de planeten uit). Opnieuw voorspelde men een nieuwe planeet, maar nu zonder resultaat. Pas na een jarenlange systematische speurtocht vond men in 1931 de (dwerg-)planeet Pluto.
Nadat de Voyager 2 in de jaren ’80 langs de buitenplaneten was gevlogen waren astronomen in staat de massa’s van Uranus en Neptunus nauwkeuriger te bepalen en de berekening aan de baanstoringen nog eens over te doen, met als resultaat dat er geen onverklaarde baanstoringen meer bleken te zijn. In 1992 verscheen daarover een artikel (http://adsabs.harvard.edu/abs/1993AJ….105.2000S)

Wild thing
Wild thing
5 jaren geleden

Waar is dit voor nodig? Tientallen mensen maken al foto’s van nibiru met hun mobieltje als ik alle websites moet geloven??????? Met het blote oog is planeet x al te zien, toch????

henk001
henk001
Reactie op  Wild thing
5 jaren geleden

Misschien moet je toch maar beter niet alle websites geloven…:-)

henk
henk
Reactie op  henk001
5 jaren geleden

En mischien moet je ook eens je eigen ogen geloven, zie je de planeet?

Kal-Purush
Kal-Purush
5 jaren geleden

Volgens opgave zijn alle resultaten openbaar van de SPT.
Wat mij onmiddellijk opvalt is een site voor “The Public” en een gesloten site ” For Collaborators” dus toch een tweespalt in informatie.
Verder beschrijft de site alleen maar de bouw en taak van de telescoop verder niets.
Ook de resultaten zijn minimaal op de site en gelinkte sites.
Dus helaas ook hier weinig info naar het “normale” publiek toe.

henk001
henk001
Reactie op  Kal-Purush
5 jaren geleden

kijk eens onder “publications” (bijna 100 publicaties — geen paywall) wel erg technisch, maar ja dat is de aard van deze telescoop

Kal-Purush
Kal-Purush
5 jaren geleden

Heb nog even verder gezocht maar zelfs op de site van het NSF zijn alleen maar foto’s van het station zelf en video’s ook van de gebouwen en de omgeving maar geen enkel gegeven omtrent wat men daar precies aan het onderzoeken is.
Alleen dat men daar rustig en op de juiste plek is om het Heel-Al te onderzoeken.

http://pole.uchicago.edu/spt/
http://www.nsf.gov/

henk001
henk001
Reactie op  Kal-Purush
5 jaren geleden

Onder de eerste link kijk je bij science and instrumentation waar precies wordt uitgelegd wat de science goals zijn(wat men er mee onderzoeken wil). Onder publications vind je de resultaten (wat men er mee onderzocht heeft)

Kevin
Kevin
5 jaren geleden

Hmmm. 2022 ? En als ze hem dan echt ontdekken vóór die tijd ? Gaan ze het dan aankondigen ?
Want je leest toch allerlei zaken daarover die met het dekseltje van een doofpot worden bedekt ? Waar of niet, laat ik maar in het midden.
Of gaan ze vanaf 2022 dan toch zeggen “ja, er steeds er eentje, ginder ver weg, laten we hem Niburu heten”. Dit is zo wat een dubbelzinnigheid, of a) iets installeren om naar iets te zoeken waarvan men al zou weten dat het bestaat, maar met de verwachting om niks te vinden om zo afbreuk te doen aan de verhaaltjes, of b) wel iets te vinden maar dan te zeggen dat het een zoveelste planeet is die daar wat rondhangt om dan ook te zeggen dat het eigenlijk niets speciaals is en zo ook afbreuk te doen aan de verhaaltjes…. Ik redeneer maar.
Maar wat als dat ding ineens wel ervoor opgemerkt wordt ? Verzwijgen maar ?

Diahlia
Diahlia
5 jaren geleden

Dat is vreemd… De planeet x zou toch snel verschijnen en voor verwoesting zorgen ??? En de bewoners van deze planeet zouden de aarde innemen ??? Dus werk aan de winkel om de aarde te redden 🙂

EllenB
EllenB
Reactie op  Diahlia
5 jaren geleden

Je hebt gelijk. Planet X komt veel eerder dan in 2020.
De meesten denken zelfs, dat hij dit jaar nog voor een Pole-Shift zal zorgen. In september ?
Maar onze planeet hoeft niet ‘gered’ te worden.
Een groot deel ervan, zal verwoest worden, daar kunnen wij mensen verder niks aan veranderen, maar daarna gaat hij verder als een planeet van de 5e dimensie, dus dat is alleen maar iets om naar uit te kijken.
( En @Henk: kun je alsjeblieft ophouden met het afkraken van al mijn reacties ? Ik weet nu wel dat je het niet met me eens bent)

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

Zal ik het even overnemen van Henk. Wat een onzin!

Frans
Frans
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

Het is beter in verbinding te zijn dan uit de gratie.
Voorlopig snap ik nog niets van Nibiru.
Als die er al is. Er is wel een enorme invloed en oplading van energieën geweest
onder de invloed van ISON.

emka
emka
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

OMFG.
De PlanetX believers weten het zelf ook niet meer!
Het is toch voorspeld dat X al in 1999 zou komen? O nee, dat werd uitgesteld tot 2003. En toen, alweer, had Nancy Lieder een hersenspinsel: Ineens zou hij in 2012 verschijnen, maar toen hij niet kwam stelde ze haar voorspelling (verkregen uit een channeling, dus waar) bij naar 2013. Daar werd al snel 2014 van gemaakt, maar we zijn inmiddels al in 2015 en nog steeds is hij er niet! Make up your mind!!
Ik zit regelmatig vóór zon
sopgang al aan het water. Nog nooit, maar dan ook helemaal NOOIT, heb ik een dubbele zon mogen zien. Of ik nou door de wolken heenkijk, een zonnebril opzet, mijn vinger tegen de zon hou om ernaast te kunnen kijken of door een CD/filter staar: Dat ding zit er niet!!!
Hoe vaak moet die Nibiru-onzin nog debunked worden door zowat ALLE sterrenkundigen ter wereld?
Worden deze mensen allemaal betaald of zo? Come on mensen. Doe es normaal, dan doe je al gek genoeg!

henk001
henk001
Reactie op  emka
5 jaren geleden

Niet te lang door een CD naar de zon kijken: die laat nog te veel IR en UV door en zo kan na enige tijd toch nog je oog beschadigen.

Emile
Emile
5 jaren geleden

Two Suns in the Sky https://www.youtube.com/watch?v=ftB7uWiECao

Lijkt mij duidelijk genoeg dat dit een Extra planeet is in ons zonnestelsel en weet niet wat dit anders kan zijn dan Niburu .

Vaak wordt er gesproeid juist aan het einde van de dag om de omgeving van de zon te blokken zodat de mensen Niburu niet kunnen zien.

henk001
henk001
Reactie op  Emile
5 jaren geleden

Alweer: lens flares (ook die in Hongarije; zie: https://www.youtube.com/user/ProphetChaser). Over de STEREO-opname vind je hier een overzicht van de instrumentele artefacten (onbedoelde fouten in het beeld): http://pec.yuku.com/topic/402/STEREO-images-artifacts#.VOjMaUnwuM9
Als er een tweede zon zou hangen naast de onze, zouden die twee elkaar dan niet aantrekken? Volgens de natuurkunde kunnen massa’s niet stil hangen naast elkaar, dan vallen ze naar elkaar toe; ze moeten dus bewegen (om elkaar heen draaien bijv.). En waarom zie je ze niet altijd? En waarom maken al die mensen die zonsondergangen fotograferen en alle amateurastronomen (miljoenen wereldwijd) hier geen melding van?

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Emile
5 jaren geleden

Echt lachen dit filmpje. Overduidelijk te zien dat dit géén 2de zon is, maar een reflectie van onze echte zon op een van de lensen in de camera zelf. Hoe dit te zien? Zelf proberen, of zien hoe deze ‘2de zon’ heen en weer gaat, of is dat nog niet duidelijk genoeg…

Emile
Emile
5 jaren geleden

Two Suns in the Sky https://www.youtube.com/watch?v=ftB7uWiECao

Lijkt mij duidelijk genoeg dat dit een Extra planeet is in ons zonnestelsel en weet niet wat dit anders kan zijn dan Niburu .

Vaak wordt er gesproeid juist aan het einde van de dag om de omgeving van de zon te blokken zodat de mensen Niburu niet kunnen zien.

henk001
henk001
Reactie op  Emile
5 jaren geleden

tijdens de afgelopen kraakheldere dagen waar ik de zon tot op de horizon heb zien ondergaan was Niburu zeker even een blokje om?

Theo
Theo
5 jaren geleden

henk001

21 februari 2015 19:23 at 19:23

Alweer: lens flares

Tuurlijk niet, mensen zien dit en maken er een foto van een vriend van mij heeft foto,s zelf gemaakt van een dubbele zon die hij zag dus vergeet jou lensflares .

henk001
henk001
Reactie op  Theo
5 jaren geleden

Foto van je vriend zou ik graag willen zien. Als het kan met datum en tijd.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Theo
5 jaren geleden

Als je een 2de zon ziet met je ogen, dan is het overduidelijk dat je te lang direct in de zon hebt gekeken. Het gevolg is dat je een ‘2de zon’ minuten lang blijft zien, of als je te lang hebt gekeken een beschadiging hebt opgelopen.

henk001
henk001
Reactie op  Rob ter Horst
5 jaren geleden

Dat hoeft niet. Veel mensen zien een bijzon zonder te weten wat het is en sommigen denken dan met een tweede zon te maken te hebben. Daarom ben ik ook wel nieuwsgierig naar die foto.

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

48
0
We lezen graag je reactie!x