Gezondheid

Stofje in olijfolie doodt kankercellen in 30 minuten

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben aangetoond dat een stofje in olijfolie kankercellen razendsnel doodt. Het gaat om de stof oleocanthal, dat gezonde cellen onbeschadigd laat.

Het was al bekend dat oleocanthal kankercellen kan doden, alleen de manier waarop was nog niet bekend. Door dit onderzoek is duidelijk geworden dat er door oleocanthal een blaasje in de cel openbreekt. Vervolgens komen er enzymen vrij in de kankercel, die het mogelijk maken dat er een reactie ontstaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

“Zodra dit gebeurt gaat het mis,” zei Paul Breslin van de Universiteit van Virginia. “De kankercellen werden door hun eigen enzymen gedood.” Binnen 30 minuten tot een uur stierven de kankercellen al als gevolg van het stofje. De gezonde cellen gingen in een soort slaapstand en werden een dag later weer actief.

De wetenschappers gaan de effecten van oleocanthal nu verder onderzoeken. Ze willen kijken of het stofje kankercellen in levende dieren kan doden en ervoor kan zorgen dat tumoren kleiner worden. Ze willen ook weten waarom kankercellen gevoeliger zijn voor het stofje dan gezonde cellen.

De Wereldgezondheidsorganisatie registreerde in 2012 14 miljoen kankergevallen. In datzelfde jaar stierven er wereldwijd acht miljoen mensen aan de ziekte. Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Molecular and Cellular Oncology.

[Rutgers]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zonnemax
Zonnemax
9 jaren geleden

Dan allemaal maar olijfolie uit Griekenland gaan importeren, is dat Griekse probleempje ook opgelost en hebben we hier veel minder zorgkosten. Worden we nog ouder en moeten we veel meer pensioenpremie gaan betalen want anders krijgen we weer allemaal andere ziektes en angsten te verwerken.

Naast olijfolie eten we natuurlijk walnoten, kurkuma, komkommerkruid, hennepzaad, knoflook, groene thee, cannabisolie, pompoemzaden, honing en drinken bijna alleen nog maar water. Verder gaan we vooral superfood eten voorkomen dat we voeding met suikers eten en mijden alles wat met Monsanto te maken heeft en melk drinken doen we ook niet meer. Natuurlijk wel rauw voedsel dat is uitstekend.

En we doen geen griepprik of andere vaccins en we gaan zeker niet bij Mc Donalds eten en o ja, we sporten iedere dag en proberen stress te voorkomen, nemen nog maar 1x per week een douche (liefst koud) en mediteren dagelijks een half uur.

Volgens mij ben ik nog van alles vergeten om gezond te leven, ik raak er helemaal van GESTRESSEDDDD

Jippieeeeeee!!!!!!!!
Jippieeeeeee!!!!!!!!
9 jaren geleden

fantastisch geschreven! *duim omhoog *! 😀

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Ook mensen in de zuidelijke landen, waar veel olijven worden gegeten en er alleen olijfolie wordt gebruikt in het eten krijgen kanker. Zolang we nog steeds niet alles weten van een lichaam en alle bijkomende factoren zoals stress/fijnstof/chemische stoffen/dna aanleg/manipulatie voedsel enz. kunnen we beter deze berichten als ongelezen beschouwen. Laten we vanuit gaan dat balans in het leven hebben, de eerste belangrijke basis is om gezond te blijven.(bij geen dna afwijkingen geboorte).

Ton
Ton
9 jaren geleden

Zonnemax, laat Big Pharma het maar niet horen. Die huiveren al bij de gedachte dat ze hun blinde (vaccinatie)volgelingen gaan verliezen. Stel je toch eens voor als we de sprookjes van Big Pharma, de mainstream media, en de overheden niet meer geloven ! Tja, dan hebben ze pas echt een groot probleem. Stel je eens voor als we weer zelfstandig gaan nadenken, en zelf gaan bepalen wat goed voor ons is. Dat is nou net niet de bedoeling van de heersende klasse. Indoctrinatie is de norm, kijk maar naar het onderwijs en de mainstream media !

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x