Homepagina » Gezondheid » Stofje in olijfolie doodt kankercellen in 30 minuten
Stofje in olijfolie doodt kankercellen in 30 minuten

Stofje in olijfolie doodt kankercellen in 30 minuten

Wetenschappers hebben aangetoond dat een stofje in olijfolie kankercellen razendsnel doodt. Het gaat om de stof oleocanthal, dat gezonde cellen onbeschadigd laat.

Het was al bekend dat oleocanthal kankercellen kan doden, alleen de manier waarop was nog niet bekend. Door dit onderzoek is duidelijk geworden dat er door oleocanthal een blaasje in de cel openbreekt. Vervolgens komen er enzymen vrij in de kankercel, die het mogelijk maken dat er een reactie ontstaat.

“Zodra dit gebeurt gaat het mis,” zei Paul Breslin van de Universiteit van Virginia. “De kankercellen werden door hun eigen enzymen gedood.” Binnen 30 minuten tot een uur stierven de kankercellen al als gevolg van het stofje. De gezonde cellen gingen in een soort slaapstand en werden een dag later weer actief.

De wetenschappers gaan de effecten van oleocanthal nu verder onderzoeken. Ze willen kijken of het stofje kankercellen in levende dieren kan doden en ervoor kan zorgen dat tumoren kleiner worden. Ze willen ook weten waarom kankercellen gevoeliger zijn voor het stofje dan gezonde cellen.

De Wereldgezondheidsorganisatie registreerde in 2012 14 miljoen kankergevallen. In datzelfde jaar stierven er wereldwijd acht miljoen mensen aan de ziekte. Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Molecular and Cellular Oncology.

[Rutgers]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Zonnemax schreef:

  Dan allemaal maar olijfolie uit Griekenland gaan importeren, is dat Griekse probleempje ook opgelost en hebben we hier veel minder zorgkosten. Worden we nog ouder en moeten we veel meer pensioenpremie gaan betalen want anders krijgen we weer allemaal andere ziektes en angsten te verwerken.

  Naast olijfolie eten we natuurlijk walnoten, kurkuma, komkommerkruid, hennepzaad, knoflook, groene thee, cannabisolie, pompoemzaden, honing en drinken bijna alleen nog maar water. Verder gaan we vooral superfood eten voorkomen dat we voeding met suikers eten en mijden alles wat met Monsanto te maken heeft en melk drinken doen we ook niet meer. Natuurlijk wel rauw voedsel dat is uitstekend.

  En we doen geen griepprik of andere vaccins en we gaan zeker niet bij Mc Donalds eten en o ja, we sporten iedere dag en proberen stress te voorkomen, nemen nog maar 1x per week een douche (liefst koud) en mediteren dagelijks een half uur.

  Volgens mij ben ik nog van alles vergeten om gezond te leven, ik raak er helemaal van GESTRESSEDDDD

  77 likes
  • rik schreef:

   We zitten weer lekker in de materie te denken.

   En dan te bedenken dat je met het eenvoudige gebruik van gedachtekracht alle vormen van ziekte kunt overwinnen… Alleen we weten niet meer hoe.

   28 likes
  • Arnold schreef:

   Zonnemax, doe je naam eer aan en bekijk het maximaal van de zonnige kant. Sterkte.

   9 likes
  • zevenenergie schreef:

   Gezond is niet het eind doel Het gaat in principe niet om gezond zijn. maar het gaat over wat je in een gezond lijf kunt doen .
   Het werk wat we op deze planeet verrichten is niet zo zeer het gezond blijven maar het lichaam en mind zo prepareren dat kosmische energie ( lees liefde) er door heen kan stromen zonder obstakels.
   Dit proces verloopt nu eenmaal gemakkelijker als je je lichaam niet belast met junkfood en andere genots- middelen geproduceerd door een maatschappij die consumeren als hoogste doel heeft

   Dat dit “werk” niet gemakkelijk is is duidelijk. De zogenaamde “softe sector” is niet “zo soft als wel eens aangenomen word, maar voor de echte doorzetters en spirituele krijgers..

   13 likes
  • Frans schreef:

   Zonnemax,
   En juist omdat jij/wij zoveel vergeten zijn van wat goede, natuurlijke, biologische, voeding is kopen we maar raak in de super terwijl wij/jij niet meer kijken wat erin zit. De industrie is blij dat we voedingsblind zijn geworden en dus alleen nog maar afgaan op de smaakversterkers.
   Het lichaam herkent dit voedsel niet. Natuurlijk geproduceerd voedsel en herkenbaar als zodanig dat wordt herkent door het lichaam, van wat het niet herkend en toch door de maag gesplitst krijgt wordt het lichaam ziek.

   9 likes
  • ton lips schreef:

   je kan ook proberen om gewoon te leven en niet te doem denkenken over alles wat er gebeurt in deze wereld,wel kritiesch zijn en opletten wat goed is voor je ,maar aub niet alles in deze kl*te maatschappij is slecht

   2 likes
  • Justiceasone schreef:

   Super bericht lekker positief ! Daarin zie ik het goede van de mens ! Meer van zulke berichten !

   0 likes
 • Elise49 schreef:

  Ook mensen in de zuidelijke landen, waar veel olijven worden gegeten en er alleen olijfolie wordt gebruikt in het eten krijgen kanker. Zolang we nog steeds niet alles weten van een lichaam en alle bijkomende factoren zoals stress/fijnstof/chemische stoffen/dna aanleg/manipulatie voedsel enz. kunnen we beter deze berichten als ongelezen beschouwen. Laten we vanuit gaan dat balans in het leven hebben, de eerste belangrijke basis is om gezond te blijven.(bij geen dna afwijkingen geboorte).

  22 likes
 • Ton schreef:

  Zonnemax, laat Big Pharma het maar niet horen. Die huiveren al bij de gedachte dat ze hun blinde (vaccinatie)volgelingen gaan verliezen. Stel je toch eens voor als we de sprookjes van Big Pharma, de mainstream media, en de overheden niet meer geloven ! Tja, dan hebben ze pas echt een groot probleem. Stel je eens voor als we weer zelfstandig gaan nadenken, en zelf gaan bepalen wat goed voor ons is. Dat is nou net niet de bedoeling van de heersende klasse. Indoctrinatie is de norm, kijk maar naar het onderwijs en de mainstream media !

  20 likes
 • EllenB schreef:

  Niet alleen olijfolie, heeft dit stofje.
  Alle ‘goede vetten’ hebben het. Vetten waarin Omega 3-6-9 inzitten.
  Kokosolie, visolie, chiazaad, hennepzaad, lijnzaad, avocado, eigeel, noten, lever.

  De Elite weet dit, daarom sterven ze nooit aan kanker.

  Ronald Reagan had darmkanker, maar heeft toen i.p.v. alle reguliere behandelingen, gekozen voor de
  manier waarop de allerrijksten deze ziekte aanpakken: Visolie eten/slikken.
  Zijn kanker is toen ‘spontaan’ genezen.
  Goede vetten geven het immuunsysteem een enorme boost, en dat verhoogt het aantal T-cellen binnen een mum van tijd, waardoor de kankercellen door het lichaam zelf opgeruimd kunnen worden.

  Ik heb hier een video over hoe de Elite zichzelf gezond houdt (Healing The Elite Way)
  Kijk er eens naar en oordeel dan zelf:

  https://www.youtube.com/watch?v=7PoxnsvJzhQ

  12 likes
  • Mies schreef:

   Was deze behandeling dan toch nog te duur voor Steve Jobs (apple topman) of hoort hij niet bij de elite?

   2 likes
   • EllenB schreef:

    Je hebt gelijk, Steve Jobs is een uitzondering.
    Hij heeft ook voor de alternatieve geneeswijze gekozen, maar heeft de strijd desondanks verloren.
    Waarschijnlijk was het gewoon zijn tijd, maar hij kan ook nagelaten hebben, om de problemen achter zijn kanker, op te ruimen.

    0 likes
  • Cathy schreef:

   Hallo
   Zou ik jouw coordinaten Mogen hebben please, zou Je graag eens spreken 🙂

   0 likes
 • Nanja schreef:

  Vergeet dan niet dat wat je hier in de supermarkten ziet aan olijfolie vermengd is met zonnebloemolie!
  Het was oh zo gezond en maar maagzuur hoe dat toch kwam?
  Ik kan niet tegen zonnebloemolie, dus toen ik dit hoorde, begreep ik het eindelijk.
  Men zou fikse boetes moeten krijgen als men klooit met ons voedsel!
  Dan leren ze het misschien nog eens af. Maar de politiek doet hier weinig mee helaas.
  Wat een regering hebben we toch tegenwoordig 🙁

  9 likes
 • Jippieeeeeee!!!!!!!! schreef:

  fantastisch geschreven! *duim omhoog *! 😀

  4 likes
  • jaap schreef:

   @Jippieeeeeee!!!!!!!!
   Vond de nieuwswaarde ook erg bijzonder. Laten we hopen nog veel meer van dit soort berichten te ontvangen in de toekomst. Daar heb je wat aan.

   3 likes
 • patricia schreef:

  Wat een ongelooflijk rare zin “zodra dit gebeurd gaat het mis”. Wat gaat mis? dat de kankercellen doodgaan? Dat zou indd een misser zijn voor de big pharma ja…

  4 likes
 • primax schreef:

  Idd erg gezonde oilie maar ben je er van bewust dat dit alleen geldt voor de extra vierge (onbewerkte). Ook belangrijk om te weten is dat zodra je het gaat verhitten het transvetzuren worden die juist kankerverwekkend zijn. Niet mee gaan bakken dus. Dit geldt eigenlijk voor alle plantaardige oliën met uitzondering van kokosolie. Friet gebakken in zonnebloem olie is dus zeer schadelijk terwijl dit juist wordt gepromoot en met trots wordt vermeld, zoals veel zaken is dit de wereld op z’n kop.

  4 likes
 • herbhealt schreef:

  Als we ons nu even realiseren dat wij, elk individu voor zichzelf, de machthebbers zijn. Gewoon omdat wij, elk voor onszelf, bepalen waar we ons schamele maandloon aan spenderen. Even afkicken, kiezen voor volwaardig voedsel. Hoe minder gemanipuleerd -modificeerd, hoe beter het zijn doel dient. Ons voeden en energie leveren. Hoe beter het ons in ballans houdt.

  4 likes
 • meilee schreef:

  Dit is super. Gaat nu de olijfolie duurder worden, of wordt olijfolie nu verboden? De farmaceutische wereld zal met dit goede nieuws wel problemen mee hebben.

  4 likes
 • Ferry schreef:

  Dat van die olijfolie laat het niet waar zijn hé want dan zal de prijs ervan ook de hoogte ingaan net zoals bekend werd dat veel dieselrijders frituurolie gingen gebruiken om te vermengen met hun diesel, wel sindsdien werd ook die olie flink duurder bij ons.
  Dat deze olie kanker genezende eigenschappen heeft is leuk meegenomen alhoewel wanneer deze de uitlaat van mijn diesel verlaat doet die het tegenovergestelde.

  3 likes
 • Eter schreef:

  De prijs van olijfolie en olijven zal door de medische elite mister BIG PHARMA, binnenkort dus wel een paar miljoen procent stijgen. Kanker levert teveel geld op om het te bestrijden, met als gevolg dat de mens er dus gewoon langzaam dood aan gaat en dat is helemaal de bedoeling… Wat een wereld.

  2 likes
 • Andre schreef:

  Oleocantal: Wiki: Oleocanthal is a phenylethanoid, a type of natural phenolic compound found in extra-virgin olive oil. It appears to be responsible for the burning sensation that occurs in the back of the throat when consuming such oil. Oleocanthal is a tyrosol ester and its chemical structure is related to oleuropein, also found in olive oil.

  Is ook gewoon te koop in kleine potjes. Ik kreeg toevallig gisteren een mailtje van mijn favoriete Italiaanse webshop:
  http://www.lavialla.it/oliphenolia/nl/pre-index.php?AUTH=res

  2 likes
 • pietje schreef:

  Lang leve de pasta met olijfolie !!!! Ja Ik weet het niet hoor !!!!!

  1 likes
 • carina schreef:

  https://www.ninefornews.nl/stofje-olijfolie-doodt-kankercellen-30-minuten/

  die oleocanthal toch :-).. super food doet je goed.

  0 likes
 • x

  Check Also

  WHO

  WHO: ‘Coronapandemie voorbij? Het ergste moet nog komen’

  Dus jij dacht dat de eerste coronagolf ...

  professor

  ‘Professor Lockdown’ gefinancierd door vaccinmakers, onthult (verwijderde) docu

  Neil Ferguson, de professor die de Britse ...

  >