Buitenland

De globalistische vrienden van Meloni: zo gevaarlijk is het Aspen Institute

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

Het rechtse blok met als boegbeeld Giorgia Meloni heeft de Italiaanse parlementsverkiezingen gewonnen. Haar partij Broeders van Italië werd verreweg de grootste. De connecties van Meloni doen alarmbellen rinkelen.

Ze is niet alleen fervent aanhanger van de Oekraïense president Zelenski, maar ook lid van het Aspen Institute. Internetkrant Wochenblick heeft de agenda van dit instituut doorgelicht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Eerder steunde Meloni wapenleveranties aan Zelenski. Dat zou kunnen betekenen dat ook Italianen deze winter in de kou moeten zitten voor Oekraïne.

Machtige globalistische clubs

In februari vorig jaar trad ze toe tot het Aspen Institute, een Amerikaanse denktank die wordt gefinancierd door machtige globalistische clubs zoals de Carnegie Corporation, het Rockefeller Brothers Fund, de Bill & Melinda Gates Foundation en de Ford Foundation.

Ook het netwerk van miljardair George Soros is erbij betrokken. Tussen 2003 en 2020 maakten organisaties die gelinkt zijn aan Soros meer dan drie miljard dollar over naar het Aspen Institute.

Dit jaar lanceerde een onderdeel van het Aspen Institute, het zogeheten Aspen Climate Cohort, een trainingsprogramma voor ingenieurs, wetenschappers en economen om hun ideeën om te zetten in realpolitik. Een soort Agenda 2030-zomerschool.

World Economic Forum

Daarnaast zijn er veel parallellen met het World Economic Forum. Walter Isaacson, van 2003 tot juni 2018 directeur van het Aspen Institute, is ook Agenda Contributor van het WEF. Datzelfde geldt voor Leslie Maasdorp, lid van het Aspen Global Leadership Network. Dit doet sterk denken aan het Young Global Leaders-programma van het WEF.

Dat Meloni uit eigen beweging lid is geworden van het Aspen Institute schept geen vertrouwen, aldus Wochenblick. Aan de andere kant werd Viktor Orban in eerste instantie ook gesponsord door het netwerk van Soros. De Hongaarse premier zou later uitgroeien tot één van de grootste critici van de miljardair.

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zei zich geen zorgen te maken over de ontwikkelingen in Italië. Ze verwees daarbij naar instrumenten die Brussel heeft om ‘lastige’ lidstaten aan te pakken.

4.7 84 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marianna
Marianna
1 jaar geleden

weer een teken dat we beter onderzoek moeten doen naar kandidaten, voordat we iemand tot “held” neerzetten.

semper amici
semper amici
1 jaar geleden

Helaas, moet een oorlog schijnbaar de oplossing bieden!

Marjanne Volkert
Marjanne Volkert
1 jaar geleden

Infiltratie van links?

Krueger
Krueger
1 jaar geleden

Was allang al duidelijk , er werd alleen maar heel summier in de Italiaanse pers over geschreven naar aanloop van de “verkiezingen” (suggestie box).

Back to top button
90
0
We lezen graag je reactie!x