Mens en Dier

De Jonge veroordeeld voor onjuiste, eenzijdige en te rooskleurige campagne voor ‘Dansen met Janssen’

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Reclame Code Commissie heeft minister Hugo de Jonge deze maand op de vingers getikt voor de ‘Dansen met Janssen’-campagne, waarmee jongeren met onjuiste informatie verleid werden een vaccin te nemen.

De Commissie veroordeelt het ministerie van De Jonge met harde woorden voor de campagne: onzorgvuldig, eenzijdig en te rooskleurig. Volgens de Commissie werd een eenzijdig en te rooskleurig beeld geschetst omdat alleen de voordelen van het nemen van het vaccin werden belicht en de ‘vrijheden’ zoals uitgaan, festivals bezoeken en op vakantie gaan als een zekerheid voorgesteld, terwijl van zodanige zekerheid nog geen sprake was op het moment dat de uitingen verschenen.

Het ministerie heeft met deze campagne het vertrouwen in reclame geschaad, aldus de Commissie. Ondanks de veroordeling hebben zowel De Jonge als het ministerie van VWS het verboden filmpje nog altijd op Twitter staan.

Ook Pfizer veroordeeld

Daarnaast is medisch directeur Marc Kaptein van Pfizer door de Stichting Code Geneesmiddelenreclame veroordeeld voor zijn reclamepraatje over een coronapil in het journaal.

Pfizer had volgens de Gedragscode Geneesmiddelenreclame geen reclame mogen maken in het NOS Journaal en RTL Nieuws voor de nog niet geregistreerde coronapil. De farmaceut heeft een boete gekregen van 3000 euro. Ter vergelijking: Pfizer, BioNTech en Moderna maken elke seconde 1000 dollar winst op de coronavaccins.

Journalisten gaan vrijuit

De journalisten die de verboden boodschappen rondpompen gaan vrijuit, verzucht columnist Marianne Zwagerman. Ze wijst erop dat er strikte regels zijn voor medicijnreclame, maar dat de media die al de hele coronacrisis aan hun laars lappen.

“Mooi! De eerste veroordeling is binnen!” schrijft Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

4.9 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yvonne
Yvonne
7 maanden geleden

Ze zullen er echt niet wakker van liggen.

Chero
Chero
7 maanden geleden

Wat voor straf heeft de Jonge dan gekregen?

bedroefd
bedroefd
7 maanden geleden

dus er is misleid met de prikken. blijft de vraag of dit genetische experiment als geneesmiddel aangemerkt moet worden, waar helemaal geen reclame voor gemaakt mag worden. volgens de wet, die schijnbaar niet meer geldt tegenwoordig

Henk
Henk
7 maanden geleden

Like they give a shit.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

131
0
We lezen graag je reactie!x