Homepagina » Gezondheid » In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen
In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

Sinds vorige maand schrijven huisartsen in Schotland contact met de natuur voor aan patiënten die lijden aan diabetes, psychische aandoeningen, hoge bloeddruk, stressklachten of hart- en vaatziekten.

Er zijn inmiddels vele bewijzen voor de positieve effecten van de natuur op de gezondheid.

Anderhalf uur in een bosrijke omgeving vermindert de activiteit in het deel van het brein dat wordt geassocieerd met depressie.

Folder met suggesties

Tijd doorbrengen in de natuur verlaagt verder de bloeddruk, vermindert angstgevoelens, ADHD-symptomen en agressie.

De natuur versterkt bovendien het immuunsysteem.

Als een patiënt natuur krijgt voorgeschreven als medicijn, krijgt hij of zij ook een folder met suggesties.

Zonder het risico op bijwerkingen

Zo kan men een windzak maken om de wind te ervaren. Daarnaast kun je strandkunst maken van natuurlijke materialen of een hond lenen voor een wandeling.

Ook wordt voorgesteld om je hoofd in het gras te begraven, wormen naar boven halen uit de grond of vogels te voeren in je tuin. En dat alles op doktersadvies, zonder het risico op bijwerkingen.

[Medisch Dossier]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • ster schreef:

  Ook je voeten ingraven als je niet goed geaard bent kan je helpen. Blijf dan een half uurtje zo staan in de grond en dat elke dag doen tot je goed geaard bent.

  5 likes
  • Willem schreef:

   Moet je ze echt in graven ster? Ik dacht dat met blote voeten op de grond (aarde, zand of gras) al voldoende was om te aarden en dan (als je lichaam het aan kan) een stukje wandelen en anders zittend op een stoel. Maar ik kan me vergissen natuurlijk, jammer dat de meeste natuur alleen bereikt kan worden met de auto of OV waardoor je weer gestrest terug komt.

   3 likes
   • Rob schreef:

    @Willem, aarden gaat niet over iets fysieks, het gaat over energie. De voeten moeten niet geaard worden, je moet je Zelf aarden. Je Zelf is in het onderlichaam, onder de navel. Daar zit je ook in je eigen basis. Aarden gaat over wat de basis chakra wordt genoemd. Die zit bij de stuit. Om te aarden moet je met je aandacht of gedachten vanuit je basis en onderlichaam door je benen en je voeten gaan en ongeveer een halve tot één meter onder de voeten. Als je dan geaard bent dan voel je dat aan de energie in je benen en voeten. Daar hoef je je niet voor in te graven, dat kun je ook op de 100ste etage van een wolkenkrabber doen en dan voel je ook de aarding.

    Energie volgt gedachte. Dus als je gedachte door je benen heen gaat dan gaat de energie ook door je benen. Het belangrijke is daarbij ook dat je uit je hoofd bent want van daaruit kun je niet aarden. Veel mensen die in hun hoofd zitten geloven dan dat aarden fysiek is en om de voeten gaat. Misschien kan het goed voelen om de voeten in de grond te steken maar dat betekent nog niet dan dan je Zelf geaard is. De voeten in de grond steken is alleen lichamelijk voelen maar dan voel je nog niet de energie in de benen.

    0 likes
 • rop schreef:

  ha ha ,daar komen ze nu pas achter, dat de natuur de besten medicijn is, met andere woorden we zijn onnatuurlijk bezig, en wat is die onnatuurlijk gedrag,je eigen verliezen in het economisch verkeer en het verheerlijkte gedrag ervan die allerlei ziekte,s veroorzaken, en ja natuurlijk hebben ze een medicijn ervoor die geformuleerd is met de stoffen die nog zieker kan maken,de natuur heeft de juiste samenstelling ervan maar met rent liever naar een psycholoog of een arts die een medicijn voorschrijven, een teken van onbewustheid en niet wetende zijn waarin en waarmee men het gedrag vertoont van onwetendheid wat de natuur te bieden heeft, dat vind je niet in het economische gejaagde gedrag van mensen die de hele dag lopen te rennen of dat ze achterna worden gezeten, het is de bezetenheid van het economische verheerlijkte gedrag.

  4 likes
 • Margie schreef:

  Meditatie of medicatie…
  Naar de meditering gaan 🙂

  Gewoon lekker op je blote voeten lopen, niet ingraven hoor…Dan graaf je je eigen graf

  3 likes
 • Marie schreef:

  Jammer van het chronische tekort aan droog, stabiel weer en natuur in Nederland!

  2 likes
 • Mrs. No-one schreef:

  Als de mensheid binnenkort door de reset-transit als een geheel gaan, zijn een van de eerste zaken die gaan gebeuren het herstel van de natuurrijke gebieden en de gehele mensheid als zodanig weer terug zal gaan naar de natuur(wel dit in combinatie met innovatieve infrastructuren).

  2 likes
 • Klaas Vaak schreef:

  Eerst anderhalf uur in de trein zitten om in een bosrijke omgeving te komen, wat de activiteit in het deel van het brein dat wordt geassocieerd met depressie vermeerderde met een factor 2.
  Vervolgens anderhalf uur in het bos doorgebracht, al dansend en springend, waardoor mijn depressie weer op het oorspronkelijke niveau kwam.
  Daarna weer anderhalf uur in de trein huiswaarts, waarna de activiteit in het deel van het brein dat wordt geassocieerd met depressie nogmaals vermeerderde met een factor 2. Het hielp niet echt.
  Bedoelden de artsen met bos soms zo’n gekapt bos als bij Schoorl? Misschien is het dat.

  1 likes
 • x

  Check Also

  sociale media

  Ben jij nog wel echt vrij, of heeft dit gevaarlijke fenomeen jou ook in zijn greep?

  Het gebruik van sociale media zoals Facebook, ...

  trauma-arts

  Trauma-arts: ‘We moeten NIET wachten op het coronavaccin’

  Nu het coronavirus in veel landen weer ...

  >