Binnenland

‘De hele bevolking wordt straks afgeluisterd en de overheid liegt erover’

Help door deze info met vrienden op je socials te delen!

Deze week voerde de Tweede Kamer een rondetafelgesprek over de tijdelijke wet cyberoperaties, waarbij ook vertegenwoordigers van de AIVD en MIVD aanwezig waren.

Voormalig toezichthouder Bert Hubèrt van de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden is niet blij met de wet. Die wet zou moeten helpen om cybertuig aan te pakken, maar dat doet deze wet helemaal niet, aldus Hubèrt. “Deze wet pakt geen cybertuig aan, het voorstel maakt het met name makkelijker onschuldige Nederlanders af te luisteren, te hacken en de opbrengst te delen met het buitenland.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij voegde toe dat het wetsvoorstel niet oprecht aan de Kamer verkocht is. “Er worden hier hele mooie verhalen gehouden, maar wij kijken zelden naar wat er nou werkelijk in die wet staat.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zonder inhoudelijke opgaaf van reden

Ook onder de huidige wet mogen de diensten als dat nodig is iedere kabel een jaar lang opslaan, analyseren en doorakkeren, en zelfs met een buitenlandse dienst gedeeld worden. “Dat kan al met de huidige wet.” Dat moet dan wel goed beargumenteerd worden.

In het wetsvoorstel valt te lezen dat iedere kabel zónder inhoudelijke opgaaf van reden afgeluisterd en geanalyseerd mag worden.

Daar ben ik van geschrokken

De Raad van State vond dit wel heel ver gaan en stelde voor om dan wel te verduidelijken dat de data niet naar het buitenland gaan. De ministers namen vervolgens een paragraaf op waarin staat dat de data wel naar het buitenland gaan. “Daar ben ik van geschrokken,” zei Hubèrt.

Men is niet alleen van plan om hele wijken af te luisteren, het plan is om het hele land af te gaan luisteren, waarschuwde hij. De diensten kunnen gegevens van miljoenen Nederlanders binnen gaan halen.

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
1 jaar geleden

Volgens mij is dat al realiteit.

Google, Facebook, Microsoft, Amazon & Apple (hebben allemaal banden met het WEF).

Onheilsprofeet!
Onheilsprofeet!
1 jaar geleden

“1984” is ,aangepast naar de huidige technische standaard, over ons heen gekomen.

Jayem
Jayem
1 jaar geleden

Terwijl degene die kwaad in zin zijn allang niet meer digitaal te betrappen zijn omdat zij gebruik maken van verstopte postbussen en merktekens om door te geven dat er post is of bericht ontvangen is zoals in de oude tijd van spionage.

William
William
1 jaar geleden

WTF

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x