CoronaMens en Dier

Hoe een groep activisten een klopjacht voert op ‘foute’ artsen in Nederland

Help door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!

In januari vorig jaar kwam de Denktank Desinformatie in actie. “Ik zie dat ‘zwartgelakt’ weer helemaal losgaat op Twitter en veel artsen woest maakt. Heeft het IGJ (gezondheidsinspectie, red.) daar een oogje op?” mailde iemand van de denktank op 25 januari 2022 naar de leden, ontdekte data-analist Daniël van der Tuin.

Eén van hen antwoordde: “Had hem ook gezien en leg de vraag voor aan mijn collega’s van het toezicht op de eerstelijnszorg.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Twee dagen eerder, op 23 januari, was er op Twitter grote commotie ontstaan onder een groepje artsen, naar aanleiding van een tweet van huisarts Els van Veen. Onder leiding van het anonieme account ‘Dokter Vaxx’ stuurden zij gezamenlijk een boze e-mail naar de inspectie.

Vuilspuiter

“Wat een leugen!” zei één van hen. “Dank, collega’s! Morgen stuur ik een mail naar de IGJ!” schreef een ander. Een derde arts twitterde: “Ik accepteer niet dat integere collega’s worden beschadigd door lieden die niets anders in de zin hebben dan desinformeren, destabiliseren en beschadigen.”

“Het wordt tijd dat de IGJ, de KNMG en Twitter actie ondernemen tegen deze vuilspuiter,” zei weer een ander.

Het bericht had betrekking op een Brits Wob-verzoek dat aan het licht had gebracht dat 95,9 procent van de coronadoden onderliggend lijden had. De autoriteiten hadden twee jaar lang alle doden die voor hun dood positief getest waren als coronadode geregistreerd.

Van Veen reageerde vervolgens: “Ik denk dat dat in Nederland ook het geval is. Thuis wordt het overlijden vaak vastgesteld, ‘schouwen’, door de huisarts en in het ziekenhuis door de arts-assistent. Er ligt veel druk op om Covid-19 als hoofd-doodsoorzaak in te vullen en de formulieren gaan anoniem naar het CBS.”

50 klachten

De woeste artsen bleken tot een groep activisten te behoren die een klopjacht voeren op ‘foute’ artsen in Nederland. Ze hadden begin vorig jaar al 50 klachten ingediend, waarvan er zes gericht zijn tegen Van Veen en neuroloog Jan Bonte.

De groep bestookt de inspectie met ‘bewijzen’, vooral in de vorm van berichten op Twitter, schreef De Stentor.

De Denktank Desinformatie volgt het sentiment dat in de groep leeft en laat het Wob-verzoek links liggen. Een jaar later, op 1 februari 2023, werd Van Veen opgeroepen voor een gesprek met de inspectie. Eerder kreeg ze al een brief naar aanleiding van meldingen over ‘onjuiste’ uitspraken.

Van Veen krijgt veel steun. Arts Paul van Hoek is woest. Hij schrijft: “Wanneer pakken we dat gajes bij de kladden?”

4.9 132 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
steef
steef
1 jaar geleden

Fijn dat er artsen zijn als Els v Veen e.a. dat geef de burger nog een beetje vertrouwen.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Toen ik de kop las, dacht ik: “eindelijk gerechtigheid voor diegene die door de artsen zijn geïnjecteerd met het gif”.

Maar helaas, zoals het in een Totalitaire Staat gaat, worden alleen de goede artsen aangepakt, en dat zijn er slechts een handje vol.

Wat een beroepsgroep is dat. De goede niet te na gesproken, moeten de artsen zich de ogen uit de kop schamen.

Caatje
Caatje
1 jaar geleden

Gelukkig zijn er nog artsen die de niet zo achterbaks zijn en gewoon het beste willen voor hun patiënten. Wat een uitschot die activisten.

Elvi
Elvi
1 jaar geleden

Zij weten wie wij zijn en ik zou zo graag willen weten wij zij zijn! Open en bloot!

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x