Buitenland

Zo werd in de Nederlandse media gereageerd op het interview met Poetin

Help mee door deze info met je kennissen op je social media te delen!

Het interview dat Tucker Carlson had met de Russische president Poetin werd alleen al op X in minder dan een dag zo’n 150 miljoen keer bekeken. De Nederlandse media konden er niet omheen. Ze kwamen niet veel verder dan ‘omstreden journalist’ en ‘gevallen presentator’.

Ook werden er allerlei mensen voor de camera getrokken om hun afschuw uit te spreken over het interview. RTL Nieuws-correspondent Olaf Koens vond het ‘vreemd, lang en warrig’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Waarop politiek redacteur Kim Tjoa zegt: “Wat een kwalijke desinformatie van Koens. Totaal ongeschikt als Rusland-‘deskundige’. Wat Poetin ook zou hebben gezegd, voor Olaf is Poetin niet te vertrouwen of te geloven.”

Het wordt met de dag gekker

Lucht- en ruimtevaartdeskundige Coen Vermeeren wijst erop dat Koens een aantal keer het woord ‘complottheorie’ gebruikte. “CIA-terminologie. Laat dat nou de club zijn die de Nord Stream opblies, aldus niet Poetin, maar de hele Amerikaanse elite, die van tevoren aankondigde dat te gaan doen om er Poetin de schuld van te geven.”

Rusland-‘kundige’ Marit de Roij heeft het interview niet gekeken en vindt dat anderen dat ook niet moeten doen. “Maar ik begrijp dat Poetin alle suggesties van Carlson dat de NAVO-expansie iets met de oorlog te maken heeft resoluut van de hand wijst – hij vindt dat Oekraïne niet moet bestaan. Zijn we daar nu eindelijk klaar mee?” vraagt De Roij.

Tjoa: “Het wordt met de dag gekker in academisch Nederland. Ongetwijfeld dat deze mevrouw om haar (feitenvrije) mening wordt gevraagd aan de babbeltafels.”

Een ‘expert’ weigert het gesprek zelfs maar te bekijken

“Poetin snapt heel goed dat geschiedenis ons definieert en geworteldheid daarom het uitgangspunt moet zijn in politiek. Dit is waarom liberalen hem haten. Het is het tegenovergestelde van het liberale wereldbeeld, waar men denkt dat we de geschiedenis achter ons hebben gelaten,” voegt fractievoorzitter van FVD in Hoogeveen Vincent Vos toe.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen merkt op: “Een ‘expert’ weigert het gesprek zelfs maar te bekijken.”

“Hilarischer wordt het niet. Illustratiever ook niet. De tenenkrommende arrogantie van een ‘Rusland- en Oost-Europadeskundige’. Die alleen al uit nieuwsgierigheid en vanuit haar positie als ‘deskundige’ dit interview zou moeten beluisteren, ongeacht of je het ermee eens bent of niet,” schrijft neuroloog Jan Bonte.

Vooringenomen en eenzijdige berichten

“Sinds een aantal jaren heb ik het niet meer zo op alle zelfgenoegzame en arrogante ‘deskundigen’ die alleen maar in hun eigen echo’s geloven.”

Voormalig NOS-directeur Bauke Geersing zag tot zijn verbazing dat op het NOS-Journaal door de NOS-correspondent werd gezegd dat Carlson geen kritische vragen stelde aan Poetin. “Dat is feitelijk onjuist, dat kan iedereen vaststellen die het interview heeft waargenomen. Wat bezielt de NOS met deze vooringenomen en eenzijdige berichten?”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 243 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

160 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JohnC
JohnC
5 maanden geleden

Denken de media nu werkelijk dat de burgers haar een moment serieus nemen?
Met hun achteriljk gedrag maken zij zich onsterfeljik belachelijk !!!
Tot in lengte van dagen zullen deze hufters dit moeten horen.

Nehemia
Nehemia
5 maanden geleden

Dit was uit hun (lees MSM hoernalisten) vertrekpunt toch immers een gouden kans om alle claims die Poetin doet onderuit te halen? Het enige wat resteert is oorverdovende stilte. Wie zwijgt stemt toe. Ze kunnen blijkbaar geen gaten in het verhaal schieten en daarmee zijn ze gezien.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
5 maanden geleden

Geen kritische vragen. Hm, ik volg Tucker al een tijdje en hij is één van de weinige journalisten die nog kritische vragen stelt.

Arjen van Arnhem
Arjen van Arnhem
5 maanden geleden

Ik zou zeggen ipv ‘Wat bezielt de NOS’ –> ‘Wat bezit de NOS’ … de Demonen in Davos.

Back to top button
160
0
We lezen graag je reactie!x