Mens en Dier

Wat voert Klaus Schwab in zijn schild? FBI-baas waarschuwt dat cyberdreiging ‘exponentieel toeneemt’

Help anderen door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

FBI-directeur Christopher Wray waarschuwde donderdag dat cyberdreigingen steeds meer toenemen. Meerdere overheidsagentschappen en bedrijven – waaronder vleesverwerkers en oliepijplijnen – zijn onlangs getroffen door cyberaanvallen.

“De cyberdreiging neemt bijna exponentieel toe,” zei Wray tijdens een hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden. Hij voegde toe dat de buit door ransomware de afgelopen drie jaar is verdrievoudigd. “We doen onderzoek naar 100 verschillende varianten van ransomware.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De FBI-directeur zei ook dat cyberaanvallen zich nog nooit eerder op zo’n grote schaal hebben voorgedaan in de Verenigde Staten en dat het ‘nog veel erger gaat worden’. De Amerikaanse overheid heeft bedrijven gevraagd meer maatregelen te treffen om dergelijke aanvallen te voorkomen.


Cyber Polygon

De uitspraken van de FBI-baas komen op een opmerkelijk moment. Het World Economic Forum (WEF) en een aantal grote banken voeren begin juli in Rusland een simulatie uit van een ‘cyberpandemie die het hele systeem kan uitschakelen’.

Het project heet Cyber Polygon 2021 en is in februari aangekondigd door de Russische staatsbank Sberbank. Op de website wordt gewaarschuwd dat ‘één kwetsbare schakel genoeg is om het hele systeem lam te leggen’.

Voorbode

Cyber Polygon doet erg denken aan Event 201, ‘een simulatie van een verwoestende coronapandemie’ die enkele maanden voor de corona-uitbraak werd uitgevoerd onder auspiciën van onder meer het WEF en Bill Gates. Sommigen vragen zich dan ook af of Cyber Polygon een voorbode is voor wat er misschien komen gaat.

4.8 52 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
2 jaren geleden

Als we niets doen gaat het er komen……!!!

Mikkel
Mikkel
2 jaren geleden

Allemaal onderdeel van predictive programming. FBI is deep state. Natuurlijk weten ze dat dit gaat komen, ze doen het zelf.

Jasper
Jasper
2 jaren geleden

9 juli 2021

ernst
ernst
2 jaren geleden

cyber aanval gaat gewoon komen . dankzij de wef . de schapen denken dat rusland er achter zit wat door onze roverheid gevoed zal worden . links om of rechts om .we moeten knielen

Back to top button
59
0
We lezen graag je reactie!x