Homepagina » Mens en Dier » Wat voert Klaus Schwab in zijn schild? FBI-baas waarschuwt dat cyberdreiging ‘exponentieel toeneemt’
fbi
Foto: FBI-baas Christopher Wray (Federal Bureau of Investigation (FBI) CC0)

Wat voert Klaus Schwab in zijn schild? FBI-baas waarschuwt dat cyberdreiging ‘exponentieel toeneemt’

FBI-directeur Christopher Wray waarschuwde donderdag dat cyberdreigingen steeds meer toenemen. Meerdere overheidsagentschappen en bedrijven – waaronder vleesverwerkers en oliepijplijnen – zijn onlangs getroffen door cyberaanvallen.

“De cyberdreiging neemt bijna exponentieel toe,” zei Wray tijdens een hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden. Hij voegde toe dat de buit door ransomware de afgelopen drie jaar is verdrievoudigd. “We doen onderzoek naar 100 verschillende varianten van ransomware.”

De FBI-directeur zei ook dat cyberaanvallen zich nog nooit eerder op zo’n grote schaal hebben voorgedaan in de Verenigde Staten en dat het ‘nog veel erger gaat worden’. De Amerikaanse overheid heeft bedrijven gevraagd meer maatregelen te treffen om dergelijke aanvallen te voorkomen.


Cyber Polygon

De uitspraken van de FBI-baas komen op een opmerkelijk moment. Het World Economic Forum (WEF) en een aantal grote banken voeren begin juli in Rusland een simulatie uit van een ‘cyberpandemie die het hele systeem kan uitschakelen’.

Het project heet Cyber Polygon 2021 en is in februari aangekondigd door de Russische staatsbank Sberbank. Op de website wordt gewaarschuwd dat ‘één kwetsbare schakel genoeg is om het hele systeem lam te leggen’.

Voorbode

Cyber Polygon doet erg denken aan Event 201, ‘een simulatie van een verwoestende coronapandemie’ die enkele maanden voor de corona-uitbraak werd uitgevoerd onder auspiciën van onder meer het WEF en Bill Gates. Sommigen vragen zich dan ook af of Cyber Polygon een voorbode is voor wat er misschien komen gaat.

4.8 52 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
5 maanden geleden

Als we niets doen gaat het er komen……!!!

Mikkel
Mikkel
5 maanden geleden

Allemaal onderdeel van predictive programming. FBI is deep state. Natuurlijk weten ze dat dit gaat komen, ze doen het zelf.

Jasper
Jasper
5 maanden geleden

9 juli 2021

ernst
ernst
5 maanden geleden

cyber aanval gaat gewoon komen . dankzij de wef . de schapen denken dat rusland er achter zit wat door onze roverheid gevoed zal worden . links om of rechts om .we moeten knielen

x

Check Also

van meijeren

Gideon van Meijeren doet uiterste poging om Kamer wakker te schudden: ‘Zet alstublieft uw oogkleppen af’

Tot niet zo heel lang geleden heeft ...

vigano

Aartsbisschop Vigano schrijft indrukwekkende brief over vaccinatieprogramma

Aartsbisschop Carlo Maria Vigano heeft een indrukwekkende ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

59
0
We lezen graag je reactie!x