Natuur en Milieu

“De holle aarde is gevuld met reuzen, Duitsers en een kleine zon”

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al sinds mensenheugenis zijn er volkeren die geloven dat er onder het oppervlak van onze planeet nog een wereld is. Een aantal culturen, waaronder de oude Grieken, dachten dat het een donkere plek was waar de zielen van de overledenen naartoe gingen.

Moderne wetenschappers zijn het erover eens dat de aarde bestaat uit een aantal lagen, korsten en magma rond een dichte, hete kern die voornamelijk uit ijzer en nikkel bestaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de 17e eeuw kwamen enkele vooraanstaande wetenschappers met een nieuwe theorie: dat de aarde hol is. Tot op de dag van vandaag zijn er mensen die geloven in de theorie van de holle aarde.

“Op basis van mijn eigen onderzoek concludeer ik dat de aarde 1280 kilometer dik is, van de buitenste laag tot het binnenste van de planeet,” zei Rodney Cluff, schrijver van het boek World Top Secret: Our Earth IS Hollow, in gesprek met Eric Grundhauser van Atlas Obscura.

Kleine zon

Volgens Cluff zit onder die laag een lege ruimte, met daaronder een kleine zon. “Volgens de theorie van de holle aarde bevinden zich rond de Noord- en de Zuidpool grote openingen die naar het binnenste van de aarde leiden,” zei hij.

Al in oude tijden bestonden er theorieën over ondergrondse rijken. Edmund Halley kwam in 1692 met een hypothese dat de aarde bestond uit een holle schil van ongeveer 800 kilometer dik, twee interne schillen en een kern. Hij gebruikte deze hypothese als verklaring voor vreemde kompaslezing.

In 1818 kwam John Cleves Symmes eveneens met de suggestie dat de aarde bestond uit een holle schil van 1300 kilometer dikte, met binnenin diverse andere schillen. Hij plande al een expeditie naar de Noordpool, waar zich volgens hem een gat naar deze lager gelegen delen zou bevinden. De expeditie ging niet door omdat de Amerikaanse president Andrew Jackson tegen het plan was.

In 1869 kwam Cyrus Teed, een excentrieke dokter uit New York, met een theorie over een concaaf holle aarde. Hij dacht dat het universum zelf binnenin een holle wereld ligt. Hij richtte rondom deze theorie een sekte op genaamd de Koreshan Unity.

Tropisch paradijs

Jules Verne gebruikte het idee voor zijn roman ‘Naar het middelpunt der aarde’. Dit boek werd meerdere malen verfilmd. In de holle aarde zouden onder meer ontsnapte nazi’s en de tien verloren stammen van Israël wonen.

Volgens de meeste believers is de holle aarde een tropisch paradijs waar hoogontwikkelde mensen, aliens of reuzen leven. “Ze beschikken over technologie van vliegende schotels. Ze leven honderden jaren in perfecte gezondheid,” zei Cluff. “Ze zijn zo geavanceerd omdat ze veel langer leven.”

Eén van de meest populaire bewijzen voor de theorie is een geheim dagboek van admiraal Richard Byrd, die als eerste mens over de Noord- en Zuidpool zou hebben gevlogen. Volgens believers heeft Byrd in 1947 in zijn dagboek geschreven dat hij over één van de gaten was gevlogen en contact had gemaakt met een ras dat in de aarde leefde.

Internationaal bankierscomplot

Tussen de jaren 2000 en 2010 was Cluff onderdeel van een langverwachte expeditie: de North Pole Inner Earth Expedition. Na een aantal tegenslagen – waaronder het wegvallen van financiers, dodelijke vliegcrashes en ziektes – werden de plannen voor de expeditie in de ijskast gezet.

De initiatiefnemers waren van plan met één van de grootste ijsbrekers ter wereld rechtstreeks naar de Noordpool te varen, waar ze via een opening de holle aarde hoopten te bereiken. Cluff meent dat de tegenslagen het werk zijn geweest van een internationaal bankierscomplot. Hij blijft hoopvol en denkt dat het project ooit zal worden voortgezet.

Het boek van Cluff: World Top Secret: Our Earth Is Hollow!: The Scientific, Scriptural and Historical Evidence That Our Earth Is Hollow!

[Atlas Obscura]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x