Homepagina » Binnenland » ‘Niet gevaccineerd tegen corona? Dan kom je het concertgebouw niet in’
corona
Foto: Pixabay

‘Niet gevaccineerd tegen corona? Dan kom je het concertgebouw niet in’

Veel mensen hebben twijfels over het vaccin tegen corona. Als er te weinig mensen zijn die zich laten inenten, moet het dan verplicht worden gesteld? Ruud Coolen van Brakel, directeur van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik, vindt van niet. “Je zou wel kunnen denken aan allerlei andere maatregelen,” zei hij gisteren in EenVandaag.

“Wat je zou kunnen overwegen is het invoeren van een beloningssysteem. Ik kan mij voorstellen dat als je weer grote concerten binnenskamers wilt gaan houden, dat een groep gevaccineerde mensen toegang zal krijgen. En als je niet gevaccineerd bent, dan moet je buiten blijven staan.”

CoronaQuatsch zette het fragment op Twitter en schreef erbij: “Niet verplichten, maar wel restricties als je niet vaccineert! Allemaal een coronavaccin weigeren dus!”

Coolen van Brakel, die aangaf zich te zullen laten vaccineren tegen corona als er een bewezen effectief en veilig vaccin is, reageerde op dit bericht: “Hekel aan concerten?” Waarop CoronaQuatsch vroeg: “Nu u toch reageert heer Coolen van Brakel, kunt u ons eens uitleggen wat het probleem van gevaccineerden is om samen met niet-gevaccineerden een concert te bezoeken? Zij zijn immers immuun toch?”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rob schreef:

  Niemand zich laten vaccineren + niemand het concertgebouw in = concertgebouw failliet. Simpel optelsommetje.

  75 likes
  • Willem schreef:

   Heb niks te zoeken in dat concertgebouw of moet ik typen concePt gebouw want het aijn allemaal plannetjes

   12 likes
   • Rob schreef:

    Ik heb er ook niks te zoeken. Het is en blijft een vorm van vermaak en dat heb je nodig als je zelf niet leeft. Met de reactie bedoel ik gewoon dat dat concertgebouw dan maar failliet moet gaan als niet zonder vaccin naar binnen mag. Ze snijden zichzelf in de vingers want dan zijn er ook geen inkomsten meer. Niet voor het concertgebouw en niet voor de staat (belasting).

    9 likes
    • mikkie schreef:

     Dit gaat zo ver door tot je een supermarkt ook niet meer in mag zonder chip.Wedden?
     En daarvoor; kinderopvang blijft gesloten ( is nu al), scholen blijven voor de kinderen gesloten..
     Zo worden steeds meer rechten afgenomen tot je murw bent. Voor een vaste baan…eerst een chi..eh..inenting. Zoals nu al in veel beroepen de griepprik verplicht is.
     Allemaal bijna onmerkbare kleine stapjes tot…vul zelf maar in.

     0 likes
 • Petrus schreef:

  Ja, dan valt het stil.
  Daar heeft Ruud Coolen van Brakel geen goed antwoord op!
  Of het is een onzin antwoord.
  Lachen toch?

  43 likes
 • Ronald schreef:

  De enige die ziek kan worden is die niet is ingeënt toch? De rest die allemaal is ingeënt is toch beschermd? Wat maken degene die beschermd zijn zich dan zo druk om? Of vertrouwen ze hun inenting soms niet?

  38 likes
  • mikkie schreef:

   Dit roep ik al jaren!!!!

   Ik laat mijn hond enten vóór de cursus en vóór hij naar het pension gaat zodat hij geen kennelhoest krijgt…Toch?
   Oh nee. mijn hond blijft thuis en wordt niet gevaccineerd. Hij is wel gechipt trouwens. Dan is hij altijd traceerbaar…

   0 likes
 • Petra schreef:

  “En als je niet gevaccineerd bent, dan moet je buiten blijven staan.”

  Met liefde. Ik ben en blijf baas over mijn eigen lichaam en laat me niet chanteren. Er is genoeg mooie muziek in de rest van de wereld.

  36 likes
 • Elise schreef:

  Ik wil niet eens bij gevaccineerden zijn, want die kunnen er ziek van worden en dan mij juist besmetten. God weet wat er met die mensen gebeurt die gevaccineerd zijn. Misschien sporen die dan helemaal niet meer of zo.
  De reguliere media begint een beetje bij te komen. Het AD laat een filmpje zien van de 13000 zorgverleners die een brandbrief naar de regering hebben gestuurd.

  33 likes
 • Tony schreef:

  Deze Ruud, vriend van De Jong en Rutte, getuige de roze stropdas en de manier waarop hij praat, is dus voor triage, zelfs wanneer je naar het concertgebouw wilt. Dat meent hij ook nog eens serieus.

  Dat doet mij toch denken aan taferelen uit de Nazi-tijd, waar NSB’ ers het met de gedachten van de Duitsers (de overheersers dus) eens waren. Hij promoot dus de tweedeling (door beloningssystemen in te voeren) in een democratisch land. Dat is toch diep bedroefd en een gevaar voor de democratie. Hij meent het nog serieus ook, niet voor te stellen. Dan ben je toch ver afgezakt.

  Dat is nou net waar het in deze “crisis” om gaat, namelijk een tweedeling van de maatschappij. Zie hier de invloed van Bill Gates en het WHO, maar ook ons eigen RIVM. Het is allemaal te gek voor woorden. Hebben de mensen dan hun normale verstand verloren. Heeft hij veel te verliezen of weet hij niet beter!

  Het wordt tijd dat de gevangenissen gebruikt gaan worden om idioten die een gevaar voor de samenleving preventief op te sluiten. En om tot bezinning te komen en absoluut geen telefoon, radio of TV. Complete isolatie voor lange tijd.

  Oppakken die man. Dan zou de politie nog eens iets zinnigs doen. Dit i.p.v. mensen en boeren die voor hun bestaan opkomen, hard werken, belasting betalen en hun toekomst proberen veilig te stellen, bekeuringen uit te delen.

  Een afkoeling- en bezinningsperiode voor een lange tijd zal mensen als hem hopelijk goed doen. Zo niet, dan kunnen wij hem ook afschrijven. Zo minachtend praat hij ook over landgenoten. Wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten. Dat is democratie!

  Ook hij kan, als een van de eerste, de vaccinatie op een plaats krijgen waar hij nog lang plezier aan kan beleven. Oeh, waar heb ik dat meer gelezen!

  31 likes
 • Bert schreef:

  Typisch toch dat als je gevaccineerd bent en denkt dat je dan veilig bent en dan blijkt het alleen maar te werken als iedereen zich laat vaccineren. Idioterie ten top.
  Het is toch gewoon een verkoop verhaal van vaccins. De redenatie klopt van geen kanten en geven ze aan dat de vaccins eigenlijk niet werken of maar beperkt werken.
  Als je vroeger de kinderziektes had doorgemaakt was je afweer gewapend en was je immuun tegen die ziekten, hoeveel mensen om je heen die ziekte hadden.
  Als je de praatjes van de vaccinbaronnen mag geloven, zijn vaccins veilig en werkzaam maar met dit verhaal geloof ik daar niet in. Ze klooien maar wat aan, zorgen voor doodsangst en paniek en denken dan dat iedereen als mak schaap om een vaccinatie vraagt. Mooi niet dus en dan maar niet naar het concertgebouw of welk concert dan ook. Ik ga mijn gezondheid niet in de waagschaal zetten.

  24 likes
 • exegese schreef:

  Geef mij maar corona ipv dat vaccin. De dood of de gladiolen dan maar, maar nooit dat vaccin.

  20 likes
 • Elise schreef:

  De meeste concertgebouwen kunnen sowieso dicht, want die zijn bijna failliet.

  18 likes
 • OptimaForma schreef:

  Het is heel simpel. De gevaccineerden dragen het virus bij zich. In de normale maatschappij komt het virus helemaal niet voor! De gevaccineerden zijn LEVENSGEVAARLIJK voor niet-gevaccineerden. Kom je zo’n pipo tegen, ga er dan maar vanuit dat je kapot gaat!

  18 likes
 • Jack Burton schreef:

  Dan moeten ze artikel 1 ff aanpassen….als in: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan, muv van hen welke zich niet tegen covid-19 hebben laten enten.”

  16 likes
 • Lambertus schreef:

  No one rules if no one obeys… ( david Icke)

  15 likes
 • Philip schreef:

  Zoals ik eerder al voorspelde/verwachte, van af zaterdag (morgen) mondmaskers verplicht in de winkels wat België betreft, anders een boete van minstens 250 Euro.

  Big Farma heeft de politiek volledig overgenomen!!

  Vanaf zaterdag zal het verplicht zijn om een mondmasker te dragen in winkels en winkelcentra en in andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen, zoals bioscopen. Ook in theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken, musea en gebedshuizen wordt het dragen van een mondmasker verplicht. Na het advies van de Hoge Gezondheidsraad kon de politiek niet anders.

  https://www.hbvl.be/cnt/dmf20200709_97206837/mondmaskers-vanaf-zaterdag-verplicht-in-winkels-bioscopen-zalen-en-musea

  15 likes
  • Lieve schreef:

   De “experts” hebben de politiek overgenomen. Verleden jaar ,de klimaathysterie. Zelfverklaarde “klimaatexperts” wilden ,om de planeet te redden, beslissingen nemen zonder de goedkeuring van de politiek. Ze wilden “boven” de politiek staan . Dit jaar wilden de coronaexperts hetzelfde . Het is hen gelukt.

   4 likes
   • P.M. schreef:

    Die hoge gezondheidsraad nog zoiets , waar zaten die toen , als Maggy De Block zei in het begin van de corona , we hebben alles onder controle , we zijn op alles voorbereid.
    Nog steeds zijn heel veel belgen stekeblind.! Nu verplicht mondmasker en voor hoelang ???..tot er een vaccin is waarschijnlijk. Dat ze mijn vaccin ergens steken bij hun waar de zon nooit schijnt

    3 likes
    • Philip schreef:

     Je hebt gelijk P.M, die verplichte mondmaskers nu in de winkels, banken en nagenoeg alle openbare diensten, komt maanden te laat!!
     Let op mijn woorden, binnen een paar weken, als het al zolang duurt, word het tijdens de markt dagen ook verplicht en uiteindelijk zal je zonder zelfs niet meer de straat op mogen.

     En laten vaccineren, neen nooit, dat ze die miljarden steken in een degelijk behandeling!!

     1 likes
 • Gea Breuker schreef:

  Opletten mensen, de vaccinaties zijn ook gestapeld. De eerste zal nauwelijks effect hebben maar de troep zit erin (en er zullen toch wel laboranten zijn die het gaan ontleden en bekend maken).
  Dan nog een prik of veeg of slok, en nog een, en nog een. Het is makkelijker een lobotomie aan te vragen, zelfde effect!

  14 likes
 • Margie schreef:

  De gemiddelde nederlander is nog nooit in het concertgebouw geweest… maakt geen verschil dus.

  Gezien de ‘geldelijke’ omstandelijkheden gaat dat niet gebeuren ook

  Deze zgn dreiging…een typisch staaltje ‘newsspeak’. Orwellian, een vorm van MK ultra

  Laten we wat gezelligs doen vandaag…een beetje afstand kan geen kwaad.

  Vruchten plukken…ja, dat ga ik doen vandaag.
  De tijd is er rijp voor.

  11 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  ik vindt het maar eng alle mensen die gevaccineerd zijn kunnen nooit meer ziek worden.. is heel goed voor de economie en de baas..
  ik ben toch om de paar jaar lekker even ziek of dood ziek maar steeds beter wordt ik dan..

  10 likes
 • GeenNL schreef:

  Een mondkapje biedt ook voldoende bescherming, toch? Waarom anders een mondkapje en deze zelfs verplichten? Dus, kankerverwekkende spuit is overbodig, een lapje stof is meer dan voldoende in deze krankzinnige tijd van een verkoudheids- ‘virus’.

  10 likes
 • Strijdervoorvrijheid schreef:

  Dan gaan we toch niet het concertgebouw in, we moeten ons niet laten chanteren door pedofielen en relnichten en ander satanisch gespuis. Ik hoop dat jullie het met me eens zijn vanaf nu moeten we echt overal tegen al dit soort ideeën in gaan. Laat ze maar gauw de corona krijgen!

  8 likes
 • mr. 111 schreef:

  Alle gevaccineerden hoeven zich toch totaal geen zorgen meer te maken over de ongevaccineerden. Want gevaccineerden zijn beschermd kunnen niet meer besmet worden, er kan je niets meer gebeuren. Dus vanwaar de angst voor de ongevaccineerden, er kan je toch niets meer overkomen , toch? Toch?

  6 likes
 • Kikoe schreef:

  Geen concertgebouw dan ! Geen troep in mijn poep ! Bedankt 9for news voor jullie nieuwsgeving ! 10/10 !

  6 likes
 • Jade schreef:

  Mij een biet…
  Succes met je lege zaal.

  6 likes
 • Rayoflight schreef:

  Sesame credit , weer zo een CCP systeem. En weer zo een psychotische smile a la kill bill gates. lijkt me dat bij alle mensen die op de staats propaganda media aan het woord zijn een steekje of 21 los zit. Waarschijnlijk denken ze dat ze allemaal een hoge positie in ons nieuwe noord-korea krijgen. Dat zal ook wel zo zijn want NWO maakt gretig gebruik van usefull idiots. Maar wie wil er leven in zo een distopia ?

  5 likes
 • Ron Swart schreef:

  Warren Buffet heeft een aandeel van 38% in het investeringsvehikel Berkshire Hathaway en zijn vermogen werd in 2018 geschat op 86 miljard. Hij ondersteunt zijn medecabalduivel Bill Gates met een gift van twee miljard om de ontwikkeling van het coronavaccin te bespoedigen, de schat.
  Een aantal jaren beklaagde hij zich dat zijn secretaresse meer belasting moest betalen dan hij. Zo’n uitspraak was duidelijk voor de bühne, want dankzij president Bush jr. (2001 – 2009) zijn de rijken nog veel rijker geworden en is het aantal miljardairs explosief gestegen.

  4 likes
  • Thomas schreef:

   Iedereen die straks niet gevaccineerd krijgt uiteindelijk een davidster net als in nazi Duitsland
   Polariseren en verdeeldheid zaaien is het doel en de menselijke norm tot abnormaliteit verheven.

   0 likes
   • Tony schreef:

    Iedereen die gevaccineerd wordt krijgt juist de indicatie zoals die bij de Davidster hoorde. Daarmee wordt je dan automatisch onderdeel van het systeem dat dient om mensen te controleren.

    Door dit te weigeren pas je dus niet in het nieuw door te voeren systeem.

    0 likes
 • Gerard schreef:

  COVID-19 wordt veroorzaakt door EEN coronavirus. Een eerdere epidemie werd SARS genoemd, het huidige coronavirus is SARS-2 gedoopt. Van dat eerder SARS-virus, dat nu omgedoopt is in SARS-1, is geen spoor meer te vinden. Dit komt omdat het een typisch vleermuisvirus betreft, dat wel-is-waar ook in andere zoogdieren kan gedijen, maar niet zo goed als in vleermuizen. SARS-2, alias COVID-19, in de volksmond corona, is evenzo gedoemd vanzelf te verdwijnen.
  Een virus is een stukje DNA dat met een speciaal eiwitlaagje is omhuld waarvan de eigenschappen zodanig zijn dat bepaalde lichaamscellen het virus naar binnen halen en het in hun DNA opnemen, waarna het virus de cel aanzet tot vermenigvuldigen van dit stukje in buitenproportionele mate. Deze gekloonde virusdeeltje komen vervolgens vrij om zich in hetzelfde organisme of in een ander organisme opnieuw te laten klonen. Het virus zelf doet niets, het is slechts een stukje biologische software die de cel aanzet tot ander gedrag van de cel zou vertonen zonder dat virus. Na een aantal kloon-cycli begint het klonen steeds minder goed te gaan, totdat het ophoudt. SARS-2 zal net als SARS-1 vanzelf weer verdwijnen.

  3 likes
 • Millie schreef:

  Volgende stap… iedereen die het niet eens is met het coronabeleid, gewoon code C aanvragen, allemaal weigeren om nog langer mee te doen als staatsburger aan dit verrotte systeem en je Nederlanderschap gewoon opgeven. Daarna alleen nog belasting betalen voor zaken waarvan je vindt dat die het waard zijn.

  3 likes
 • Marc schreef:

  Dat ze hun concert steken waar de zon niet schijnt 😉

  3 likes
 • Christgalactic schreef:

  Inderdaad zeg, wat was de bedoeling ook alweer? Laten deze gevaccineerden zich inenten tegen de virus? Of was het tegen de niet – gevaccineerden?

  2 likes
 • joop schreef:

  Hoe ging het vroeger: je koopt een kaartje om een concert binnen te gaan, dus mocht je onvoorwaardelijk naar binnen.
  Nu: je koopt een kaartje maar mag voorwaardelijk naar binnen
  Ik zie het beloningsdeel hier niet!

  1 likes
 • rekkalh schreef:

  ‘We gaan ervaring opdoen met het vaccin’ OMG!

  1 likes
 • Theo Maksor schreef:

  Sommige mensen (met name hoger geplaatsten in Den Haag) denken dat een vaccin een soort ‘insecten verdelger’ is.
  Inspuiten: Virus = dood.
  ha ha ha
  Dat is dus niet zo ,
  Het vaccin creert een immitatie immuun reactie zodat je met wat geluk niet ziek van wordt van DAT ENE virus. Maar je kunt nog best drager van het virus zijn ….. en het verspreiden ….. en het helpen muteren en vervolgens ziek worden van de mutant…..

  0 likes
 • GeVanK schreef:

  het wordt pas vervelend als je de supermarkt niet meer in mag zonder die vaccinatie…

  0 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans: ‘Ik hoef geen vaccin, chip of biometrisch fakking paspoort’

  De media volgen één lijn als het ...

  chinese

  Chinese viroloog en klokkenluider: ‘Coronavirus komt uit militair lab’

  Een Chinese viroloog die naar de Verenigde ...

  >