CoronaMens en Dier

De Jonge in opspraak om najagen huisarts: ‘Deze minister heeft zo’n ongelooflijke schade aangericht’

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Hugo de Jonge bemoeide zich als zorgminister actief met het beleid van de gezondheidsinspectie (IGJ) jegens huisarts Rob Elens, schrijft het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

Zo drong de minister er bij de inspectie op aan om ‘disciplinerend’ op te treden tegen de huisarts. De Jonge vroeg zich af waarom de huisarts ‘überhaupt nog (de) praktijk (mag) uitoefenen gelet op alle uitingen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het aanpakken van in de ogen van de minister lastige dokters is volgens het college ‘geen doelstelling van het tuchtrecht’.

Zeer laakbaar

De Jonge krijgt op sociale media een storm van kritiek over zich heen. “Onacceptabel!” zegt PVV-Kamerlid Fleur Agema naar aanleiding van een bericht van de NOS.

“Deze minister heeft zo’n ongelooflijke schade aangericht, alleen al reputatieschade bij huisartsen zoals Elens. En dan heb ik het nog niet eens over de haat die gezaaid is richting ongevaccineerden met als gevolg kapotte relaties. Dat Hugo de Jonge nog steeds minister kan zijn, zegt alles over de staat van dit land,” voegt huisarts Els van Veen toe.

Volgens auteur en spreker Hans van Tellingen is de manier waarop de minister zijn boekje te buiten trad ‘zeer laakbaar’.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen vindt het ‘ongelofelijk’ dat de NOS hier nu pas mee komt. “We kaarten dit als Forum voor Democratie al jaren keer op keer in het parlement aan. In een debat van vier maanden geleden heb ik deze casus nog expliciet genoemd.”

“Schande, schande, schande,” schrijft columnist Marianne Zwagerman. “Deze man mag echt nooit meer ergens opduiken in het openbaar bestuur.”

Net zo fout

Ze voegt toe dat journalisten dit allemaal al lang en breed hadden kunnen weten. “Maar die lachen de Wob-mannen liever uit.”

Zwagerman doelt hiermee op het werk van data-analisten Cees van den Bos en Daniël van der Tuin, die documenten boven water haalden waaruit blijkt dat De Jonge kritische artsen achter de vodden zat. Hij zette de inspectie aan om deze artsen ‘full force’ aan te pakken.

Niet alleen de frikandellendraaier misdroeg zich, minister Tamara van Ark was net zo fout, merkt Van den Bos op. Op 15 juli 2022 plaatste hij documenten op X die laten zien dat ministers De Jonge en Van Ark zich persoonlijk bezighielden met het najagen van Elens.

de jonge

de jonge

de jonge

de jonge

Inspectie: niet beïnvloed door De Jonge

Van Ark bemoeide zich ermee in een overleg met de inspectie en gaf opdracht ‘alvast voor te bereiden op een volgende stap’ tegen Elens. De ‘tot op het bot corrupte’ inspectie nam actiepunten op zich om Elens te vervolgen, aldus Van den Bos.

Een woordvoerster van de inspectie zei desgevraagd tegen De Andere Krant dat de IGJ ‘niet is beïnvloed door minister De Jonge’.

Dat de inspectie niet beïnvloed zou zijn, is natuurlijk onzinnig, aangezien De Jonge zeer hoge druk uitoefende, merkt medisch adviseur Wendy Mittemeijer op. “Hoe kun je dan in vredesnaam nog beweren dat er geen sprake is van invloed en belangenverstrengeling? Dit verdient diepgaand onderzoek!”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 186 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marly
marly
2 maanden geleden

In opspraak ,Wanneer een veroordeling !!!!

Karinen
Karinen
2 maanden geleden

Zorg minister over zijn knip bedoelen ze

roro 237
roro 237
2 maanden geleden

Dat psychopaten worden los gelaten op belangrijke posities is natuurlijk niet zomaar!

Hans de Jonge
Hans de Jonge
2 maanden geleden

Evert Drijber = Hugo de Jonge

Back to top button
135
0
We lezen graag je reactie!x