Binnenland

Als je het niet ziet zitten om insecten te eten, ben je een complotdenker volgens de Volkskrant

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

Na de ‘viruswappie’ doet een nieuwe term zijn intrede: de meelworm-wappie. Tot voor kort was je een complotdenker als je zei dat ze ons allemaal aan de insecten willen hebben. Nu ben je opeens een complotdenker als je vriendelijk bedankt voor een wormenburger. Verwarrend allemaal.

‘Voor complotdenkers zijn meelwormen maar moeilijk verteerbaar’, kopt de Volkskrant. Volgens de krant kunnen insecten een belangrijke schakel zijn in het voeden van de mensheid, maar gooien complotdenkers roet in het eten. Zij zien namelijk ‘een geheime agenda’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Afgelopen maand promootte koning Willem-Alexander een wormenburger, wat velen in het verkeerde keelgat schoot. De Volkskrant vertaalt dat als volgt: in de hoek waar radicaal-rechts en complotminnend Nederland elkaar sinds de coronacrisis ontmoeten, klonk woede en achterdocht.

Met de haren bijgesleept

De krant wijst erop dat weblogs als NineForNews (geen ‘complotwappiesite’ meer?) vernietigende artikelen schreven over het ‘bizarre’ optreden van het staatshoofd. Zo vernietigend was het artikel niet, het was juist heel neutraal. Lees en oordeel zelf.

De Volkskrant viel daarnaast over de reacties van ‘complotkanaalcommentatoren’ waarin Willem-Alexander ‘er in weinig subtiele bewoordingen van werd beticht te handelen in opdracht van het World Economic Forum (WEF)’. Dat is op zich niet zo vreemd, aangezien algemeen bekend is dat hij een Young Global Leader is.

Veel wordt er met de haren bijgesleept. Volgens de krant zagen critici in de proefsessie ‘het zoveelste bewijs voor een complottheorie die wereldwijd steeds meer aan populariteit wint en geregeld gepaard gaat met wilde beschuldigingen en intimidatie’, namelijk dat de elite wil dat we geen vlees, maar insecten eten.

In de complothoek geduwd

Dus als je tegen je zin insecten in de maag gesplitst krijgt en je spreekt je daarover uit op internet, dan ben je een complotkanaalcommentator, radicaal-rechts en bij tijd en wijlen intimiderend. Check.

Zelfs Romy Quint van Vrouwen voor Vrijheid en Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force worden in het artikel van de Volkskrant in de complothoek geduwd.

De maker van de wormenburger die de koning heeft geproefd werd er op Facebook meerdere keren van beschuldigd banden te hebben met het WEF. Volgens hem is er geen sprake van een complot rond het eten van insecten. “Anders zou het WEF het me wel wat makkelijker mogen maken,” zei hij. Gelukkig maar. Kunnen we weer rustig slapen.

Dus niet zeuren, ogen dicht en gewoon doorkauwen, meelworm-wappie.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 160 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

180 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
2 maanden geleden

ben benieuwd hoe de vegetariers en veganisten hierop reageren, hahahaha achterlijk dit

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
2 maanden geleden

In de VS was er afgelopen jaar een wedstrijd insecten eten.

De winnaar, een jonge man, was vol trots en stierf diezelfde dag.

Dit is geen complot, maar realiteit.

Insecten zitten vol met toxines, die wij als mensen niet kunnen verteren of afbreken.

Dieren die van insecten leven, kunnen dat wel.

Het promoten van het eten van insecten is dus niets anders dan een opvolgende poging om de mensheid te elimineren.

Annette
Annette
2 maanden geleden

Het eerste waar ik aan denk, bij het lezen van dit verhaal: Oh, oh, oh, die kleine groep van wappies verpest het wéér voor ons (makers van insektenvreten).

Anders zou dus niet weer opnieuw de aanval op ons worden geopend.

Schijnbaar hebben WIJ, mensen die graag normaal gezond voedsel eten, toch meer impact, dan je zo op het eerste gezicht zou denken.

Vanaf het begin, ik weet niet meer precies WANNEER dat was, heb ik de informatie over het toevoegen van insektenmeel en het eten van burgers met insekten, gevolgd.

Daarin werd toen heel duidelijk gemaakt, dat het voor MENSEN zeker niet ongevaarlijk zou kunnen zijn, om voedsel met insekten te eten.

En WAAROM is dat dan?

Voor MIJ is het duidelijk: een mens is een “zoogdier” en heeft een compleet ander darmstelsel dan bijvoorbeeld een vogel of een reptiel. Dat leer je al bij de biologieles op de lagere school.

Nu weet ik ook wel, dat wij inmiddels al enige jaren worden “getrakteerd” op voedingsmiddelen, waar insekten door zijn verwerkt. Denk maar aan de zo geprezen tompouce.

Zelf proberen mijn man en ik het laatste jaar zoveel mogelijk produkten met toegevoegde insektentroep, te vermijden.

En WAAROM doen wij dat?

Mijn man heeft al vanaf zijn jonge jaren problemen met zijn darmen. Er hoeft maar je dit te gebeuren en hij betaalt de hoofdprijs.

Ik heb hier zelfs even een recent voorbeeld van:
Vorige week kreeg ik van een lieve buurvrouw een pakje met speculaasbrokken met amandelen van de AH.
Ik vond het een lief gebaar van haar en omdat ik fel anti weggooien van voedsel ben, hebben wij ’s middags bij de thee wat stukken speculaas verorberd.
Voor mij was het geen enkel probleem, maar mijn man is er DRIE DAGEN ziek van geweest.
Ik heb zelfs de hulp moeten inschakelen van onze homeopathische arts op afstand (zij woont in Friesland).
Gelukkig is hij weer geheel hersteld, maar dat ging absoluut niet zonder slag of stoot.
Uiteraard hebben wij de overgebleven stukken speculaas in de afvalbak gegooid.

Nu zullen er zeker genoeg mensen zijn, die die troep wel aan kunnen, maar er zijn ook mensen, volwassenen en kinderen, die die citine (de stof in de insekten) niet kunnen verwerken.

Trouwens: Als het normaal zou zijn om als mens insekten te eten, WAAROM gebeurde dit dan de afgelopen honderden en honderden jaren niet?

REST MY CASE!!!

King of light
King of light
2 maanden geleden

Wat zou ik er een plezier in hebben om zijn (Robert van de Griend) gezicht te zien als we hem met zijn allen een pot meelwormen sturen. Eet smakelijk Robert.

Back to top button
180
0
We lezen graag je reactie!x