Binnenland

Exodus uit politiek Den Haag: ‘Begin de tribunalen, voordat zij ondergedoken zijn’

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Er is sprake van een uittocht uit politiek Den Haag. Deze maand maakte demissionair minister Hoekstra bekend dat hij zich niet beschikbaar stelt voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Hij zei over de toekomst na te denken en zijn demissionaire ministerschap af te willen maken.

Daarnaast keert CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer. “Het is tijd voor een nieuwe generatie,” vindt hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Kamerlid Joba van den Berg (CDA) sprak dezelfde woorden. Zij vindt het mooi geweest in de Kamer.

De huidige politiek is lelijk

Demissionair premier Rutte is bij de komende verkiezingen niet meer beschikbaar als lijsttrekker van de VVD. Als een nieuw kabinet is aangetreden, verlaat hij de politiek.

Ook D66-leider Kaag is exit. Zij stelt zich niet beschikbaar als lijsttrekker bij de volgende verkiezingen. “Het heeft een te zware wissel getrokken op mijn gezin,” zei de politica.

Verder stapt zelfstandig Kamerlid Liane den Haan uit de politiek. “De huidige politiek is lelijk,” twitterde ze. Volgens Den Haan zijn ‘opportunisme en populisme’ aan de orde van de dag en gaat het te weinig over de inhoud.

Iets aan de hand

Sylvana Simons (BIJ1) keert de landelijke politiek de rug toe. Ze zal bij de verkiezingen op 22 november geen lijsttrekker zijn van de partij die onder haar leiding in 2021 één Kamerzetel behaalde.

Farid Azarkan stopt als politiek leider van DENK. Ook hij is niet beschikbaar als lijsttrekker bij de verkiezingen. “Het is voor mij tijd om een andere keuze te maken en andere dingen te gaan doen,” zegt hij in een video die zijn partij op Twitter heeft geplaatst.

Wie laten politiek Den Haag nog meer achter zich? Ellemeet (GroenLinks), Schouten (ChristenUnie), Van Rij (CDA), Bruins Slot (CDA), Leijten (SP), Alkaya (SP) en Kwint (SP).

“Ik kan me zo langzamerhand niet aan de indruk onttrekken dat er iets aan de hand is,” merkt theatermaker George van Houts op.

Leegloop neemt pandemische vormen aan

“Bij de SP gaan er drie uit de top, meteen na de herverkiezing van Marijnissen met Kim Jong-il-achtige uitslagen, vertrekken. Zou het kunnen zijn dat ze hun nutteloosheid zijn gaan ervaren? Dat de dingen ergens anders besloten worden? Dat ze voor spek en bonen over ‘meer fietspaden’ mochten stemmen, maar meer niet?” vraagt Van Houts zich af.

“Er is meer aan de hand denk ik dan ‘ik ga mijn horizon verbreden’,” zegt hij.

Emeritus hoogleraar Kees de Lange schrijft: “De leegloop van faalhazen uit wat ooit de volksvertegenwoordiging was, neemt pandemische vormen aan. Dreigt het wachtgeld soms afgeschaft te worden? Wat een totale blamage. Begin de tribunalen, voordat zij ondergedoken zijn.”


4.9 226 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

157 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ralf
ralf
8 maanden geleden

die tribunalen zie ik voorlopig niet komen, ze hebben het systeem en de media met hun volgelingen nog achter zich staan.
het leger zou in moeten grijpen maar die zie je niet.

Mikkie
Mikkie
8 maanden geleden

Inderdaad..heel die top zit straks over hele wereld verspreid..of liever gezegd..in Argentinie ..waar 16000 hectare vrij is gemaakt..
Need I say more..

jessie nameles
jessie nameles
8 maanden geleden

gelukkig valt het niet op als ze op vakantie zijn in [davos] . 95% van deze lui zij verantwoordelijk voor de ondergang van nederland . nooit vergeten wat ze gedaan hebben de laatste 4 jaar en dan ben ik voorzichtig !!!!! tribunalen EENS..

T,A
T,A
8 maanden geleden

in de agenda van klaus swab komt geen presidenten meer voor of koningsshuizen in de toekomst.

alleen managers van big tech die niet meer gekozen worden door het volk.

Back to top button
157
0
We lezen graag je reactie!x