Mens en Dier

De Jonge maakt 34,5 miljoen euro per MAAND vrij voor handhaving QR-code

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

VVD-Kamerlid Aukje de Vries vroeg woensdag in de Tweede Kamer aan coronaminister Hugo de Jonge of het extra geld dat het kabinet beschikbaar wil stellen, ook ingezet kan worden voor de handhaving van QR-codes.

De Jonge zei dat er al meer is opgetreden door burgemeesters dan in voorgaande weken. “Dat zie je aan het aantal sluitingen en het aantal lasten onder dwangsom. Het aantal ingrijpende maatregelen is gewoon aanzienlijk hoger dan daarvoor,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Beveiligers en controleurs

“Tegelijkertijd zien we ook dat de grootste winst die we nog kunnen behalen, in de controle op de QR-codes zit door ondernemers. Daarom zijn we met de sector en de koepelorganisaties uitgebreid in gesprek gegaan over wat we zouden kunnen doen om die controle te verbeteren,” aldus De Jonge.

De minister voegde toe dat hij 34,5 miljoen euro per maand gaat vrijmaken. “Dat is inderdaad in te zetten voor de handhaving. Bijvoorbeeld beveiligers en controleurs. Dat is juist de reden dat we die 34,5 miljoen beschikbaar stellen,” zei De Jonge.

1,42 miljard euro na drie jaar

Podcaster Yorien van den Hombergh van Opiniez.com becijferde: “34,5 miljoen euro per maand voor handhaving. Dat is 12 keer 34,5 = 414 miljoen euro per jaar. Voor handhaving? Dat is na drie jaar Rutte IV 1,42 miljard euro. Voor handhaving??”

Het nieuwe kabinet is daarnaast van plan om structureel ruim 4,5 miljard euro per jaar minder uit te geven aan de zorg. Dat is volgens het coalitieakkoord nodig om ‘met het oog op de lange termijn’ de overheidsuitgaven niet te ver te laten stijgen.

4.9 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

165 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Het klootjesvolk heeft gestemd. Straf het klootjesvolk maar eens flink.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Het zal, in ieder geval voor de lezers en lezeressen van ninefornews, overduidelijk zijn, WAAR deze op hol geslagen trein naar toe gaat.

Althans, ALLE brave, volgzame schaapjes die zich nog steeds in die trein bevinden, gaan richting de afgrond.

Ik begin mij steeds meer af te vragen, WAAROM wij met z’n allen nog steeds de alsmaar oplopende premies voor de ziektekostenverzekering moeten betalen.

Het lijkt er op, dat die premies straks, buiten natuurlijk de zéér riante salarissen van de managers, gebruikt gaan worden voor de nieuw in te richten controle maatschappij.

Het is duidelijk, dat diegenen, die straks de “nieuwe” regering gaan vormgeven, totaal niet geïnteresseerd is in ons wel en wee.

Anders gezegd: hoe meer “wee” wij hebben, hoe beter zij het vinden.

DAT is namelijk de opzet. Hoe moeilijker wij het zullen gaan krijgen in de zéér nabije toekomst, hoe gemakkelijker en gedwee wij in het gareel te houden zijn.

Deze week kreeg ik weer een e-mailtje van de Bond van Overheidszaken met de vraag, of wij onze zorgverzekering wilden opzeggen.

Vanwege al het “gedoe” met CAK onder andere (de instantie die, als je je premie niet betaalt, wordt ingeschakeld om dat alsnog af te dwingen), kunnen zij dat voor je regelen.

Op dit moment gaat dat ons nog een beetje te ver. Los nog van het feit, dat wij de afgelopen jaren absoluut een goede verstandhouding met onze zorgverzekering hebben gehad.

Toch is het natuurlijk best wel te begrijpen. Ik lees al regelmatig dat er patiënten bij hun huisarts worden geweigerd, mits zij “gevaccineerd” zijn en in ieder geval een mondlap voor doen. Als dit straks ook bij ziekenhuizen gaat spelen, wordt de stap natuurlijk nog veel kleiner.

In ieder geval is het voor mij duidelijk, dat de gezondheid van de Nederlandse bevolking totaal niet belangrijk is voor onze regering, die er zou moeten zijn om onze belangen te behartigen.

Dan weet je ook gelijk, dat het gel*l iedere dag, dat wij absoluut die booster a.s.a.p. moeten gaan halen, niet voor ons welzijn is, maar om ons onder controle te krijgen.

Gelukkig maar, dat er best wel velen zijn, die deze duivelse spelletjes doorzien.

Henk R
Henk R
2 jaren geleden

4,5 miljard minder naar de zorg, terwijl de bevolking vergrijsd. Ja , als je de useless eaters allemaal “help” met wat spuitjes dan zal het ook makkelijk gaan. Komen er ook gelijk genoeg woningen vrij voor al die arme mensen die vluchten voor het klimaat. Kan klaus schwab weer trots zijn op rutte4 .

Marcel
Marcel
2 jaren geleden

Zeg Bloemschoen, dat geld kun je beter in de gezondheidszorg besteden ipv aan Gestapo praktijken!

Back to top button
165
0
We lezen graag je reactie!x