Gezondheid

Halfvolle melk verhoogt het risico op parkinson. Deze studie toont het aan

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gebruik van halfvolle of magere melk kan de kans op de ziekte van Parkinson verhogen. Het gebruik van volle melk heeft dat risico niet. Dat hebben onderzoekers van de Harvard T.H. Chan School of Public Health in Boston ontdekt.

Parkinson is een neurologische ziekte die zich kenmerkt door trillen en trager bewegen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Onderzoekers ontdekten dat het consumeren van drie porties halfvolle melk per dag of meer de kans op parkinson met zo’n 34 procent verhoogt.

Volvette zuivelproducten

Maar mensen die volle melk gebruiken, lopen geen extra risico en dat geldt ook bij andere volvette zuivelproducten zoals room, kaas, yoghurt, roomboter en ijs.

De onderzoekers analyseerden het eetgedrag en de gezondheid van ruim 80.000 vrouwen en bijna 50.000 mannen over een periode van 25 jaar. In die tijd kregen meer dan 1000 deelnemers de ziekte van Parkinson.

Beïnvloedbare risicofactor

Hoewel ze niet met zekerheid kunnen zeggen dat magere producten parkinson veroorzaken, denken de wetenschappers wel dat het een beïnvloedbare risicofactor voor de ziekte is. Met andere woorden: het is een risicofactor waar je iets aan kunt doen.

Van de 5830 mensen die drie of meer porties magere melk per dag nuttigden, kregen er 60 parkinson. Van de 77.864 mensen die minder dan één portie per dag consumeerden, ontwikkelden 483 de ziekte.

Het onderzoek is verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Qberticus
Qberticus
6 jaren geleden

Melk is voor babies en kalfjes.

Frans2
Frans2
6 jaren geleden

Dus met mager melk is de kans op Parkinson 1% en zonder magere melk 0,6%. Nou, nou, daar ga ik mijn leven voor omgooien.
Dat moet je dus ook afzetten tegen de risico’s op andere ziekten door volvette melk te drinken in plaats van magere.

blub
blub
6 jaren geleden

“van ruim 80.000 vrouwen en bijna 50.000 mannen”
“In die tijd kregen meer dan 1000 deelnemers de ziekte van Parkinson.”
“Van de 5830 mensen die drie of meer porties magere melk per dag nuttigden, kregen er 60 parkinson. Van de 77.864 mensen die minder dan één portie per dag consumeerden, ontwikkelden 483 de ziekte.”

Blijft over 46.306 mensen die geen magere melk dronken en meer dan 500 mensen met Parkinson.
Dat is 62 per 5830 mensen, oftewel meer dan de eerdergenoemde mensen die drie of meer porties per dag nuttigden.

Oftewel: “Iets anders dan halfvolle melk verhoogt het risico op parkinson. Deze studie toont het aan”

war on error
war on error
6 jaren geleden

Het nieuws zit echt dieper in de publicatie, m.n. in de wetenschappelijke reacties op het artikel.
(zal de bio-industrie in ons land niet leuk vinden! )

“Cattle from organic farms consuming more grass and legumes produce milk with higher omega-3 fatty acid concentration and fewer saturated fats
while grain-fed dairy cattle have predominantly omega-6 fatty acids in their milk. [3] ”

En dat proef je! Melkkoeien moeten gras, liefst met kruiden, eten.

We zijn al bijna vergeten waar ons eten vandaan komt, hoe het wordt gemaakt cq. mishandeld.
Melk is in feiten een bijproduct van rundvleesproductie en – consumptie.
En nog zeer voedzaam ook, mits bij voorkeur weinig verwerkingsprocessen ondergaan.

Boeren verdwijnen in rap tempo. Melkveehouderijen worden vervangen door fabrieksfarms. Smaakbeleving verschuift, zoals met reclame gestuurd, van echt en puur naar makkelijk, houdbaarheid, en ‘net echt’, ‘net als vroeger’. De meeste mensen hebben geen benul hoe lekker lekker is/was.

De regering – in de ban van de Technocraten – reageert op ieder mogelijk knelpunt met de sluizen open voor gesubsidieerde technocratische ‘oplossingen’.
Natuur-Landbouw-Voeding-Gezondheid als een natuurlijke eenheid beschouwen, kunnen ze niet meer – dankzij hun ‘vrijhandelMONSTERverdragen’ is er maar 1 (uit-)weg – door op deze doodlopende weg.
En wij, wij laten ons gedwee die richting opjagen.
Eet u smakelijk, zo lang dat nog kan.

We zien het hier op de draad al gebeuren.
Feitenvrij bagatelliseren van de conclusie; wat radicale veganisten met dito debat attitude; de zuivelindustrie : zal meersporenbeleid volgen. Deels verzwijgen, deels de onderzoekers in diskrediet brengen, of gewoon twijfel zaaien.
PR technieken – tegen media, politiek, publiek, en wetenschap – die de machtige tabakslobby 40 jaar lang met succes heeft weten vol te houden.

http://www.counterpunch.org/2015/12/25/afraid-of-food-activists-big-food-is-increasingly-using-dirty-tricks/

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x