
Het gebruik van halfvolle of magere melk kan de kans op de ziekte van Parkinson verhogen. Het gebruik van volle melk heeft dat risico niet. Dat hebben onderzoekers van de Harvard T.H. Chan School of Public Health in Boston ontdekt.
Parkinson is een neurologische ziekte die zich kenmerkt door trillen en trager bewegen.
Onderzoekers ontdekten dat het consumeren van drie porties halfvolle melk per dag of meer de kans op parkinson met zo’n 34 procent verhoogt.
Volvette zuivelproducten
Maar mensen die volle melk gebruiken, lopen geen extra risico en dat geldt ook bij andere volvette zuivelproducten zoals room, kaas, yoghurt, roomboter en ijs.
De onderzoekers analyseerden het eetgedrag en de gezondheid van ruim 80.000 vrouwen en bijna 50.000 mannen over een periode van 25 jaar. In die tijd kregen meer dan 1000 deelnemers de ziekte van Parkinson.
Beïnvloedbare risicofactor
Hoewel ze niet met zekerheid kunnen zeggen dat magere producten parkinson veroorzaken, denken de wetenschappers wel dat het een beïnvloedbare risicofactor voor de ziekte is. Met andere woorden: het is een risicofactor waar je iets aan kunt doen.
Van de 5830 mensen die drie of meer porties magere melk per dag nuttigden, kregen er 60 parkinson. Van de 77.864 mensen die minder dan één portie per dag consumeerden, ontwikkelden 483 de ziekte.
Het onderzoek is verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology.
Melk is voor babies en kalfjes.
Dus met mager melk is de kans op Parkinson 1% en zonder magere melk 0,6%. Nou, nou, daar ga ik mijn leven voor omgooien.
Dat moet je dus ook afzetten tegen de risico’s op andere ziekten door volvette melk te drinken in plaats van magere.
“van ruim 80.000 vrouwen en bijna 50.000 mannen”
“In die tijd kregen meer dan 1000 deelnemers de ziekte van Parkinson.”
“Van de 5830 mensen die drie of meer porties magere melk per dag nuttigden, kregen er 60 parkinson. Van de 77.864 mensen die minder dan één portie per dag consumeerden, ontwikkelden 483 de ziekte.”
Blijft over 46.306 mensen die geen magere melk dronken en meer dan 500 mensen met Parkinson.
Dat is 62 per 5830 mensen, oftewel meer dan de eerdergenoemde mensen die drie of meer porties per dag nuttigden.
Oftewel: “Iets anders dan halfvolle melk verhoogt het risico op parkinson. Deze studie toont het aan”
Het nieuws zit echt dieper in de publicatie, m.n. in de wetenschappelijke reacties op het artikel.
(zal de bio-industrie in ons land niet leuk vinden! )
“Cattle from organic farms consuming more grass and legumes produce milk with higher omega-3 fatty acid concentration and fewer saturated fats
while grain-fed dairy cattle have predominantly omega-6 fatty acids in their milk. [3] ”
En dat proef je! Melkkoeien moeten gras, liefst met kruiden, eten.
We zijn al bijna vergeten waar ons eten vandaan komt, hoe het wordt gemaakt cq. mishandeld.
Melk is in feiten een bijproduct van rundvleesproductie en – consumptie.
En nog zeer voedzaam ook, mits bij voorkeur weinig verwerkingsprocessen ondergaan.
Boeren verdwijnen in rap tempo. Melkveehouderijen worden vervangen door fabrieksfarms. Smaakbeleving verschuift, zoals met reclame gestuurd, van echt en puur naar makkelijk, houdbaarheid, en ‘net echt’, ‘net als vroeger’. De meeste mensen hebben geen benul hoe lekker lekker is/was.
De regering – in de ban van de Technocraten – reageert op ieder mogelijk knelpunt met de sluizen open voor gesubsidieerde technocratische ‘oplossingen’.
Natuur-Landbouw-Voeding-Gezondheid als een natuurlijke eenheid beschouwen, kunnen ze niet meer – dankzij hun ‘vrijhandelMONSTERverdragen’ is er maar 1 (uit-)weg – door op deze doodlopende weg.
En wij, wij laten ons gedwee die richting opjagen.
Eet u smakelijk, zo lang dat nog kan.
We zien het hier op de draad al gebeuren.
Feitenvrij bagatelliseren van de conclusie; wat radicale veganisten met dito debat attitude; de zuivelindustrie : zal meersporenbeleid volgen. Deels verzwijgen, deels de onderzoekers in diskrediet brengen, of gewoon twijfel zaaien.
PR technieken – tegen media, politiek, publiek, en wetenschap – die de machtige tabakslobby 40 jaar lang met succes heeft weten vol te houden.
http://www.counterpunch.org/2015/12/25/afraid-of-food-activists-big-food-is-increasingly-using-dirty-tricks/