Natuur en Milieu

De media zijn een spreekbuis geworden van een luidruchtige elite die haar wereldbeeld aan ons wil opdringen en in de ban is van de klimaatgekte

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We worden dag in dag uit via de media onderworpen aan een spervuur van vermaningen, doemscenario’s en onheilstijdingen. Het einde der tijden is nabij, tenzij we het tij nog willen keren.

Allerlei dwazen en zogenaamde voedingsdeskundigen drongen op Radio 1 aan op drastische maatregelen om ons eetpatroon te veranderen, schrijft Freek van Beetz voor OpinieZ.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De boodschap moet erin geramd worden: we moeten af van vlees eten, autorijden, vliegen en houtkachels.

Spreekbuis

Gas als brandstof is opeens niet schoon meer en de zegeningen van de warmtepomp moeten ons deelachtig worden, aldus Van Beetz.

“De media zijn een spreekbuis geworden van een luidruchtige, zelfbenoemde elite die haar leefwijze en wereldbeeld aan ons wil opdringen en in de ban is van het virus van de klimaatgekte,” stelt hij.

Van Beetz spreekt van agendajournalistiek: mensen die de aangezegde klimaatramp ter discussie stellen, wordt op hoge toon de les gelezen. Zij worden als klimaatontkenners overladen met hoon.

Rekening

Er kan inmiddels al niet meer worden getornd aan de zeer omstreden klimaatwet.

“De kiezer komt er in de Nederlandse parlementaire democratie niet meer aan te pas,” zegt Van Beetz. “Die mag straks de rekening betalen.”

Het is volgens hem veelzeggend dat de media zijn verworden tot spreekbuis van onheilsprofeten en moraalridders.

[OpinieZ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Theo
Theo
5 jaren geleden

“De boodschap moet erin geramd worden: we moeten af van vlees eten, autorijden”
Heer Robin de Boer, laat ik me flink storen aan 1ste.

Heeft u zich weleens verdiept in de afschuwwekkende praktijken van dierenleed?
U hoeft nergens vanaf wat mij aangaat. Maar mensen die er genoeg van hebben hoe er wordt omgegaan
op deze wereld met leven, en daarom bewust afzien van vlees eten, die hoeft men evenmin te veroordelen.

Het zou een goed begin zijn om eens wat vaker naar alternatieven te zoeken voor vlees. Het wordt er niet minder smakelijk om. Want vlees eten is een stupide volkstraditie.

Ongenuanceerdheid is een groot kwaad.

Only you
Only you
5 jaren geleden

Mijn meninghierover is, dat de vuiligheid die de industrie uitstoot mij meer bezorgd maakt dan de co2?

marcel Koningen
marcel Koningen
5 jaren geleden

Geweldig ,de economische klasse die in haar winstzucht al deze milieu schade op elk front veroorzaakt namelijk iets minder winst betekend minder milieu schade maar ook minder winst en daar willen de jongens en meisjes van de economische klasse niet aan denken.Gelukkig bepalen zij ook wat in de media komt en wat de op dat moment leidende politiek uitkraamt.En dan maak je bekent dat alles de schuld van de burger is geniaal gewoon die wil daar niet voor krom leggen en dus kan de economische macht doorgaan met winst maken met milieu schade op elk front als gevolg .Nu kunnen ze zelfs zeggen dat het de schuld van de burger is dat er geen oplossing is en volgens de economische macht is het eigelijk helemaal niet nodig en een duidelijk geval van burger pesten door …..ja door wie eigelijk?
En nu koffie.Mvrg,Marcel

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
5 jaren geleden

Dood en dan ook doodziek word je van dat gezeik over het milieu. Het milieu is een geldbron geworden voor de neoliberalen. Als VVD en D’66 zich met het milieu gaan bemoeien dan is alleen maar om bij het volk veel geld uit hun beurs te troggelen. In 1978 stonden er al elektrische auto’s klaar bij de TU Delft, heette toen nog TH technische hogeschool, maar die achterlijke kakkers van het bestuur vonden het woord ’techniek zo vies dat het universiteit werd. 1978 zie ze nog staan aan de Debeijlweg . Maar Shell en de elitaire fucking families die nu zo janken over het milieu wilden dit toen niet doorvoeren, stel je voor zeg. Het is schandalig hoe de rekening van die krankzinnge energie transitie op dit moment bij het volk wordt neergelgd. Mensen hebben gvd geen cent te makke en zijn al blij dat ze het einde van de maand halen in dit keigave land van Rutte.
Maak je borst maar nat, die achterlijke batjes zijn van plan om nog 18.000 windmolens neer te zetten in uw achtertuin waarvan trouwens 80%niet staat aangesloten op welk net dan ook. Subsidie weet u wel……
We worden in de maling genomen van A tm Z. En de elite maar vliegen, als er iets schandalig is dan is het wel vliegen. Luchtvaart die geen cent belasting betaald op hun kerosine. Commerciële scheepvaart met hun diesels. Deze twee sectoren met bindustrie zijn de vervuilers en worden overal van vrijgesteld. Dat is de realiteit, dus laat je niet de verdmmenis in praten door die politieke maffia als zij het hebben over het milieu want die schoften hebben niets op met het milieu.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x