Binnenland

De Jonge zet in op quarantaineplicht: ‘Met je kont op de bank!’

Help mee door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid werkt hard aan een quarantaineplicht. In een interview met AT5 zei hij dat gekeken wordt hoe zo’n plicht juridisch geregeld kan worden. “Als je positief getest bent, of je bent in contact geweest met iemand die positief was en de GGD zegt: ‘Ga met je kont op de bank zitten’, dan ga je gewoon met je kont op de bank zitten. Daar gaan we dan niet over discussiëren en zeggen: ‘We snappen dat het heel moeilijk voor je is’. Dat moet je gewoon doen.”

Een quarantaineplicht is nu ook al mogelijk op basis van de Wet publieke gezondheid, maar die procedure is volgens De Jonge ‘best een beetje omslachtig’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“We moeten dat misschien wat eenvoudiger vormgeven, maar ik zou daar wel voor zijn om dat te doen. Niet als eerste, je gaat niet gelijk met je bonnenboekje klaarstaan, je gaat eerst helpen. Als mensen willens en wetens het quarantaineadvies negeren, dan zul je toch op den duur tot verplichting over moeten kunnen gaan,” zei de minister.

Fascistoïde

Over het waarom zei hij: “Als je niet in quarantaine gaat, ben je gewoon bezig het virus te verspreiden.”

Veel mensen zitten niet te wachten op een quarantaineplicht. “Ik vind dat vrij fascistoïde,” reageerde iemand voor de camera van AT5. “Ik denk niet dat dat te handhaven is.”

3.7 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Madeliefje
Madeliefje
3 jaren geleden

Die duivelse blik………gewetenloos

Monique
Monique
3 jaren geleden

Knettergek, als iemand zulke ideeën heeft onder het “normale” volk dan wordt die plat gespoten en verplicht opgenomen in de psychiatrie. Ik denk dat daar nog wel een plekje vrij is voor deze man.

andré
andré
3 jaren geleden

Je zou er bijna in gaan geloven door alles er om heen !
Je kunt zeggen wat je wilt het wordt heeel serieus gebracht gelukkig maar anders hadden we de Dramatische toestanden zoals in Zweden ook hier …?!

rop
rop
3 jaren geleden

Deze man heeft toch echt dictator neigingen, luisteren of anders volgt straf, wat denk ie wel dat ie is ,deze man is een christen, zo zie maar dat dit soort idioten rare ideeen erop nahouden, een regelrecht afgezant van wat men noemt om iets slecht uit te drukken ,[de duivel] en dan zegt ie ook als de GGD dat zegt, dan moet je dat gewoon doen, is dat geen manipulatie aan het adres van de GGD van wat hij er over corona denkt ,als je niet in quarantaine gaat ,ben je het virus aan verspreiden, de mensheid bestaat al miljoenen jaren, en heeft altijd met virussen geleefd en heeft tot nu toe alle virussen overleeft ,dus deze gaat de mens ook overleven,[als deze niet met een ander doel niet zo word opgeblazen om zich eraan te houden] is deze maatregels compleet gestoord om straks een plicht in te voeren, misschien krijgt iedereen ster [als teken] als we aan deze plicht niet aan voldoen.. ik vind dat vrij fascistoïde en dat is het ook, hij heeft echt de neigingen van de man met de snor..

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x