Homepagina » Mens en Dier » Politieagente heeft genoeg van de coronaregels en staat op
politieagente
Foto: YouTube/Edith Brötzner

Politieagente heeft genoeg van de coronaregels en staat op

Politieagente Birgit P. uit Oostenrijk heeft genoeg van de regelwaanzin. Ze heeft besloten om zich openlijk uit te spreken tegen de coronamaatregelen.

Birgit is politieagente geworden omdat ze graag mensen helpt, maar wil niet tegen haar eigen volk optreden. Dat is in strijd met de eed die ze heeft afgelegd als politieagente. De huidige situatie is volgens haar met name stressvol voor kinderen. Tegen kinderen zeggen dat ze hun eigen grootouders in gevaar brengen door ze te bezoeken is net zo onacceptabel als de grotendeels nutteloze afstandsregels, zegt ze. “Kinderen horen te lachen en moeten elkaar kunnen aanraken.”

De politievrouw is ook sceptisch over het coronavaccin. Het vaccin wordt volgens haar veel te snel op de markt gebracht en te kort getest om veiligheid te kunnen garanderen. We moeten altijd zelf kunnen beslissen of we ons laten vaccineren of niet, aldus Birgit tegenover de camera van Österreich ist Frei.

Gezamenlijk opstaan

Tegen haar collega’s zegt ze: “We hebben allemaal kinderen, ouders, grootouders, broers en zussen. We hebben allemaal een eed afgelegd waarin we trouw hebben gezworen aan de grondwet. Daar moeten we ons aan houden.”

Birgit doet ook een oproep aan ouders. “We moeten onszelf informeren, gezamenlijk opstaan en ons uitspreken! Alleen op deze manier kunnen we onze democratische waarden terugwinnen.”

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
herman de graaf
herman de graaf
12 dagen geleden

Ambtenaren in Nederland zweren trouw aan de Koning.

Letterlijk:
‘Hij/zij zweert trouw aan de Koning te zijn, de Grondwet en alle overige wetten van ons land te eerbiedigen’.

https://www.p-direkt.nl/informatie-rijkspersoneel-2020/rechten-en-regels/integriteit/indiensttreding-en-integriteit/eed-en-belofte

Het geeft me een eenzaam gevoel, in deze. Wanneer ik – als burger – dacht dat ambtenaren er tevens zijn voor het volk. Niet dus.

Ook de eed die de politie aflegt verschil hiervan niet in essentie – bij mijn weten.

Roza
Roza
Reactie op  herman de graaf
11 dagen geleden

Maar Herman, ambtenaren doen hun werk toch voor de Nederlanders? Zorgen dat er vergunningen komen voor wat dan ook. De wegen onderhouden zodat u en ik die kunnen gebruiken enz enz…. De politie treedt soms op ja, als dat nodig is, om de orde en veiligheid te bewaren, ook die van u en mijzelf. Dus die eed, ja…. die is er, maar iedere ambtenaar werkt uit een oogpunt zonder het maken van winsten. Em dat kun je van het bedrijfsleven vaak niet zeggen. Als er ergens mensen over lijken gaan is het daar wel….. daar draait alles om winsten.

Jeff
Jeff
Reactie op  Roza
11 dagen geleden

Lieve Roza, u leeft kennelijk op een roze wolk? Fijn dat u zo positief bent over onze ambtenaren, maar u kijkt vrees ik teveel televisie.

Groenhart Joop
Groenhart Joop
Reactie op  Jeff
11 dagen geleden

Goed gezien jef; Het zijn b mensen!

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Roza
11 dagen geleden

En bij de overheid draait het niet alleen om winsten maar ook over controle. Ze laten zich in deze graag corrumperen door de rijkelijke winsten en beloningen van de grote bedrijven (via de lobbyisten). Schiet op integere politici en ambtenaren? Een uitzondering daar gelaten, maar laat me niet lachen. Vergeleken bij deze mondiale oplichting was meneer Al Capone een lieverdje. En de overheid speelt een sleutelrol en laat zich gewillig gebruiken.

Tony
Tony
Reactie op  Roza
11 dagen geleden

Hallo Roza,

in Duitsland staan naar schatting 500.000 a 800.000 bedrijven op het punt om failliet te gaan. De verwachting is dat 50.000 a 60.000 ambtenaren hierdoor geen werk meer hebben. Bovendien is het bedrijfsleven de sector die, d.m.v. het afdragen van belastingen, er voor zorgen dat er op die manier veel geld bij de overheid terecht komt. Is men te laat of wordt er een fout gemaakt, dan zijn de boetes niet proportioneel, zelfs crimineel.

Wanneer een ondernemer geen winst maakt kan hij niet investeren en dat levert vaak banenverlies op. Voor de overheid maakt dat niet uit, hier worden telkens baantjes gecreëerd, en of die baantjes zin hebben is vaak de vraag. Kijk maar naar ons Europees parlement wat daar gebeurd en verdient wordt en natuurlijk vergoeding van onkosten.

Je moet alles in verhouding zien en begrijpen dat alles met elkaar verbonden is. Daarnaast zijn er goede en slechte ondernemers, maar er zijn ook goede en slechte ambtenaren. Maar die houden elkaar vaak de hand boven het hoofd. Je moet het als ambtenaar wel heel bont maken om ontslagen te worden.

Wat de politie betreft, wie waren die onruststokers die bij de protesten in Den Haag uit het politiebusje sprongen.

Ambtenaren onderhouden geen wegen, dat wordt allemaal uitbesteedt.

Ambtenaren hebben een baantje bij gratie van belastingbetalers en hebben een dienende taak en vormen een grote kostenpost. Kijk maar naar al die mooie gebouwen die zij gebruiken en de luxe die daar aanwezig is. Vergelijk het werk van een ambtenaar maar eens met dat een stratenmaker of bouwvakker die vaak in weer en wind moeten werken, dan weet je genoeg.

Bas Quarks
Bas Quarks
Reactie op  herman de graaf
11 dagen geleden

Ook als militair leg je de eed of belofte af:
“Ik zweer/beloof trouw aan de koning, navolging van de wetten en onderwerping aan de Krijgstucht”.
En in je contract staat dat je ook de wetten en regels die in de toekomst komen zult naleven.

Die van de politie staat hier:
https://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/nieuws/2018/beroepscode-politie-8-jan-2017.pdf

Nergens zweer of beloof je trouw aan het volk. Dat klopt ook, want als (Rijks)ambtenaar werk je voor de overheid, daarom hoeven ambtenaren nooit verantwoording af te leggen aan iemand buiten die overheid. Een overheid zou wel gek zijn als ze hun handhavers en gewelduitvoerders er voor het volk zouden laten zijn, dan zouden er veel meer staatsgrepen kunnen plaatsvinden.
Snap niet hoe mensen er bijkomen dat de politie en militairen er zijn om het volk te beschermen, dat zou inderdaad een nobel streven zijn en in de praktijk is dat misschien een veelvoorkomend bijkomend gevolg, maar dat is niet hoe het werkt. Kijk maar naar de riddertijd, daar waren de wachters en handhavers er om de leiders te beschermen, dat later ook het volk werd beschermd, was meer om praktische redenen. Zonder boeren en handelaren, geen eten en producten.
We zijn dan wel honderden jaren verder en misschien wijzer, maar zo werkt het in principe nog steeds.

Maar, in een democratie wordt de overheid direct of indirect gekozen door het volk en zouden daarom in principe uit moeten voeren wat de meerderheid van het volk wil. Doen ze dat niet, dan kan het volk een andere overheid kiezen.
Daarom is er bijvoorbeeld een Tweede Kamer, die moet de regering controleren. Helaas hebben we nu politici die gewoon meegaan met de regering. Dus èn de regering deugt niet, èn hun namens het volk controlerend orgaan deugt niet, dan ben je als volk de pineut!
Daarnaast is het volk bij deze crisis zo bang gemaakt, dat de normaal niet zo meegaande meerderheid er nu niet eens aan denkt om de regering omver te werpen.

Hoe momenteel de denkwijze bij de politie is, weet ik niet, maar bij de militairen zijn er aardig wat in het middenkader die niet zo meegaand zijn. Het blijft de vraag wat die leidinggevende groep gaat doen als ze tegen hun eigen bevolking moeten optreden.
Het zal een keuze worden tussen ethische principes en je huis.

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  Bas Quarks
11 dagen geleden

……..Het blijft de vraag wat die leidinggevende groep gaat doen als ze tegen hun eigen bevolking moeten optreden…….
Dat is niet nodig. Als hier rellen komen dan stuurt de EU het EU leger op ons dak bestaande uit Bulgaren en Roemenen. Die zullen dan snel orde herstellen.

Bas Quarks
Bas Quarks
Reactie op  Eelke Piers
11 dagen geleden

Daar heb je helaas wel gelijk in, zullen ze inderdaad wel over nagedacht hebben.
Het begint steeds smeriger te worden!

rop
rop
12 dagen geleden

Mooi als deze geluiden nu ook bij de politie hier in Nederland op doemen, zal het weer stukje menselijker kunnen worden, de politie is om mensen [burgers] te beschermen, ze zijn al niet zo meer geliefd, misschien kunnen ze er nu wat aan doen, maar ja om hun imago op te krikken zal niet meevallen naar meer menselijkheid, deze is veel te veel in en ego positie [verharding] terecht gekomen,
Al het geluk van een mens is meester te zijn over zijn ego, zodat de ego en de opleidingen de ze hebben genoten en de grondwet [de rechten van de mens] zien als het enigste waar niet aan getornd aan mag worden, niet aan egoïstische motieven ten prooi valt. of ermee een samenleving ermee ten gronden richt, als ze achter de motieven blijven staan en achter de maatregels van hun meerderen, zijn ze zeker ook [mede]verantwoordelijk, aan alle gebeurtenissen die nog moeten komen.

Stay Positive
Stay Positive
12 dagen geleden

Wat een heldin is dit. Heel mooi dat ze zich niet laat voeden met angst. Ze voert haar morele plicht uit.

Op naar de volgende agenten, wereldwijd.

Petrus
Petrus
Reactie op  Stay Positive
12 dagen geleden

De Nederlandse politie zal eerst nog een zogenaamde brainwave moeten krijgen om eindelijk eens voor de burgers op te komen en te stoppen met weerloze vrouwen en mannen te molesteren tijdens demonstraties.

Gekke henkie
Gekke henkie
Reactie op  Petrus
11 dagen geleden

Psychopaten zijn al gestoord van zichzelf uit en gebrainwashed, dus die gaan zich echt niet voor de bevolking inzetten.

Margie
Margie
12 dagen geleden

Hulde aan deze dame en alle anderen die opstaan voor het recht van mens zijn

I choose love
https://youtu.be/xbEA00qe1pg

salvar
salvar
12 dagen geleden

ambtenaren zijn er alleen om de mensen dwars te zitten ook al zijn er uitzonderingen.
geweldig dat zij dit doet en misschien gaan er meerdere agenten achter haar staan.
als dat gebeurt kan het zomaar zijn dat er een ketting reactie komt.
het geef altijd weer een beetje hoop.

laat de eerlijkheid winnen.

Exegese
Exegese
Reactie op  salvar
11 dagen geleden

@salvar, eerlijkheid wordt een steeds schaarser begrip. Ambtenaarschap verschaft macht en macht is de aartsvijand van eerlijkheid , verwacht voorlopig niet te veel van de ambtenarij. Alleen als zij inzien dat ook zij reddeloos verloren zijn bij de plannen die zij zelf helpen uit te voeren zullen ze tot andere inzichten en daden komen. Eerder niet !

Steven
Steven
11 dagen geleden

Die is morgen haar baan kwijt… zo werkt dat in een ‘democratie’ … UGHHH

joh
joh
11 dagen geleden

Het enige kleine lichtpuntje in deze coronahype is; dat er zoveel corruptie naar boven komt. Het schuim van de maatschappij wordt zichtbaar.

nano
nano
11 dagen geleden

ze zullen al de zwakkeren in deze samenleving vermoorden met het killervaccine en de sterkste als slaaf gebruiken en dat zijn wereld wijd heel veel mensen.

Ome Jaap
Ome Jaap
10 dagen geleden

Zouden de agenten en boa’s hier een voorbeeld aan kunnen nemen

x

Check Also

coronavirus

Explosief interview: ‘Er sterven geen mensen meer aan het coronavirus’

Er sterven geen mensen meer aan het ...

coronawet

Coronawet: ‘Er is niks verloren, onze democratie was allang morsdood’

De coronawet van het kabinet is ook ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x