Buitenland

Parlementslid en burgemeester over torenhoge energieprijzen: ‘Dit is oplichting’

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!

De Europese gasprijzen zijn dinsdag naar het hoogste niveau in zes maanden gestegen. De prijs steeg met meer dan 10 procent tot 250 euro per megawattuur.

De gastransporten via de gaspijpleiding Nord Stream 1 liggen daarnaast op slechts 20 procent van de capaciteit. Er is een kans dat er straks een rantsoeneringsregeling komt.


Jean-Marie Dedecker, onafhankelijk parlementslid en burgemeester van het Belgische Middelkerke, zei in een interview met weekblad Humo dat onze bevolking verarmt omdat ze zich blauw betaalt aan dure energie en tankbeurten.

Doelbewuste politiek

Op de vraag of de hoge energieprijzen niet vooral te wijten zijn aan de oorlog in Oekraïne en het gedreig van Poetin om de gaskraan dicht te draaien, antwoordde Dedecker: “Nee, dat komt door slecht beleid.”

Als de Duitsers hun kerncentrales niet hadden gesloten, zouden we volgens hem nu niet zo in de miserie zitten. De hoge prijzen hebben ook te maken met een doelbewuste politiek van Europa om CO2-uitstoot duurder te maken, aldus het parlementslid.

Men bedriegt de mensen

“En men bedriegt de mensen, omdat de energieprijzen worden berekend op basis van de duurste gascentrales. Daardoor verdienen Engie en co. miljarden: hun kosten zijn laag doordat ze energie opwekken met kerncentrales, wind en zon, maar ze mogen die verkopen voor de prijs van gas. Dat is oplichting,” benadrukte Dedecker.

De nettowinst van Engie is het eerste halfjaar ruim verdubbeld tot maar liefst 3,2 miljard euro.

4.9 137 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
1 maand geleden

Vladimir Putin, boeman zijn is zijn vak
Koud-douchend europa schreeuwt: hij heeft aan iedereen kak!
Maar hijzelf vaart er bij wel
Net zoals Royal Dutch Shell
Dus wees niet verbaasd, ze zijn van hetzelfde laken een pak

Psa
Psa
1 maand geleden

En Zo is het, het volk moet in opstand komen zaterdag allemaal naar Woudenberg aktie samen met de Boeren want die rondjes op de Dam vallen niet op.

Annette
Annette
1 maand geleden

Jean-Marie Dedecker heeft natuurlijk 100% gelijk, als hij zegt dat, in dit geval de Belgische bevolking, bedrogen wordt.

Fijn te lezen dat er in België nog een burgemeester te vinden is, die niet in de zak van de globalisten zit.

Volgens mijn bescheiden mening zijn dit soort burgemeesters in ons land niet meer te vinden. Die zijn allemaal via de baantjescarrousel op hun pluche plek beland en kijken wel link uit om voor hun eigen burgers op te komen. Correct me if I am wrong!

Zoals wij lezers van ninefornews natuurlijk al lang weten, is dit natuurlijk allemaal onderdeel van de “duistere” plannen van dat, volgens de ChristenUnie, praatclubje uit Davos.

Uiteindelijk heeft Klaus Schwab toch gezegd: You will own nothing, but you will be happy!

Dat kan hij natuurlijk gemakkelijk zeggen, want als je de nodige spuiten in je lijf hebt gehad, dan blijft er van jou niets anders over dan een soort van mens/machine, die überhaupt helemaal niet meer in staat is om ook maar WAT te voelen.

Het is niets anders dan je reinste diefstal, wat AL deze energiebedrijven hier uithalen. Maar vergeet één belangrijk ding niet: OOK deze energiebedrijven zijn in handen van de globalisten en dat verklaart natuurlijk ALLES.

Ik kan mij nog goed herinneren, dat ik vorig jaar een filmpje zag, ik dacht van Tim van Gielen, met een pyramide.

Daarin werd heel duidelijk verklaard hoe alles, maar dan ook alles in handen was van de zogenaamde constitutionele beleggers.

Het voedsel en drinken, het bed waarin je slaapt, de benzine die je tankt, de energie die je gebruikt, de auto waarin je rijdt en zo zou ik nog een poosje door kunnen gaan….

ALLES, maar dan ook ALLES is in handen van een paar procent van de gehele mensheid van bijna 8 MILJARD.

Ik denk zelf, dat iets dergelijks NOOIT eerder in de wereldgeschiedenis is voorgekomen.

Wat mij betreft wordt het de hoogste tijd om de rollen om te draaien!

wakkere
wakkere
1 maand geleden

Altijd al oplichterij geweest, gronings gas werd altijd voor 7 a 8 cent/kuub verkocht aan onze buurlanden , en wij hebben altijd de volle mep betaald!!!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

115
0
We lezen graag je reactie!x