UFO

De lichten boven Lubbock (video)

Help mee door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In augustus en september van het jaar 1951 werd een vreemde formatie lichten gezien boven de stad Lubbock in de Amerikaanse staat Texas.

Het betrof één van de eerste grote UFO-waarnemingen in de Verenigde Staten. Op 25 augustus 1951 zaten drie professoren van de Texas Tech University in de achtertuin toen ze de lichten opmerkten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In totaal vlogen zo’n 20 tot 30 lichten, even fel als sterren maar groter in omvang, binnen enkele seconden over de tuin. De professoren sloten onmiddellijk uit dat het meteoren waren. Ze schreven in een lokale krant over hun waarneming, waarna drie vrouwen uit Lubbock lieten weten dat zij ook ‘vreemde, knipperende lichten’ in de lucht hadden gezien. De lichten waren daarnaast gezien door nog een vierde hoogleraar en het hoofd van de faculteit journalistiek.

Landelijke bekendheid

Op 5 september 1951 zaten de drie mannen samen met twee andere professoren van Texas Tech in de tuin toen de lichten opnieuw voorbij vlogen. Het ging om blauwgroene fluorescerende objecten die volgens één van de professoren een snelheid bereikten van 970 kilometer per uur.

Op de avond van 30 augustus 1951 lag eerstejaars Carl Hart junior van Texas Tech uit het raam te kijken toen hij een groep van 18 tot 20 lichten in V-formatie voorbij zag komen. Hij liep naar buiten en maakte enkele foto’s van de objecten. De foto’s werden gepubliceerd in de lokale krant Lubbock Avalanche-Journal. Ze trokken al snel de aandacht van landelijke dagbladen en het tijdschrift Life, waarna de waarneming nationale bekendheid kreeg.

Plevieren

In september 1951 besloot luitenant Edward J. Ruppelt van Project Blue Book de waarnemingen te onderzoeken. Hij concludeerde dat de professoren plevieren hadden gezien.

Lang niet iedereen kon zich vinden in deze verklaring. De fotograaf van de Lubbock Avalanche-Journal maakte ’s avonds foto’s van vogels die over Lubbock vlogen, maar die leken niet op de foto’s van de mysterieuze lichten.

Bron: Openminds.tv

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
edjuh
edjuh
10 jaren geleden

die formatie lichten he, die lijkt toch op de pyramides en de illuminatie teken?. zitten zij hier niet achter dan?.

Linda
Linda
10 jaren geleden

Toch snap ik iets niet. In de 50er jaren van de vorige eeuw was er beslist meer aan de hand in het westen. Alles werd verdoezeld. Dat is duidelijk. Waren wij de eersten en zullen we nu de laatsten zijn? Je hoort er niets meer over.

Jan
Jan
10 jaren geleden

Dat is het leuke van vormen, je ziet meestal hetgeen waarin je getraind bent of wat je denkt te kennen. Gaat het hier misschien over een formatie trek-ufo’s? 😉

[quote name=”edjuh”]die formatie lichten he, die lijkt toch op de pyramides en de illuminatie teken?. zitten zij hier niet achter dan?.[/quote]

m&m
m&m
10 jaren geleden

Hij concludeerde dat de professoren plevieren hadden gezien?
hoe gek kan je zijn ik heb nog nooit lichtende vogels gezien die in formatie vliegen of ze moeten radioactief zijn.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x