Homepagina » Paranormaal » Op de grootste begraafplaats ter wereld in Irak waren geesten rond. Dit maken grafdelvers mee
Op de grootste begraafplaats ter wereld in Irak waren geesten rond. Dit maken grafdelvers mee
Foto: Wikimedia Commons

Op de grootste begraafplaats ter wereld in Irak waren geesten rond. Dit maken grafdelvers mee

Wadi-us-Salaam op zo’n 150 kilometer ten zuiden van Bagdad is de grootste begraafplaats ter wereld.

Op de begraafplaats liggen veel belangrijke sjiitische geestelijken. Hij is naar schatting ruim 600 hectare groot en er liggen zo’n vijf miljoen graven.

Veel doodgravers die er werken zeggen dat ze er geesten hebben gezien.

Schaduw

“Op een dag dook er achter me een schaduw op die me hard op mijn hoofd sloeg. Ik raakte zwaar gewond,” zei voormalig grafdelver Haider al-Hatemi tegen Al Jazeera.

“Ik kan niet meer rechtop lopen en het voelt alsof de geest nog steeds om me heen hangt,” voegde hij toe. “Ik ben alles kwijtgeraakt.”

Het verloop is groot. “Onze collega’s rennen hard weg als er geesten betrokken zijn bij incidenten,” zei de 23-jarige doodgraver Murtaza Jwad Abo Sebi, die zelf in 2013 werd aangevallen.

Dode vrouw

“Ik werkte ’s avonds in een graf om een dode vrouw in haar tombe te leggen voor de begrafenisceremonie,” zei hij.

“Toen ik voorover boog, sloeg haar hand hard tegen mijn gezicht,” voegde hij toe.

Abo Sebi vroeg zich af hoe een lichaam dat in een laken was gerold hem had kunnen raken.

Zijn vader gelooft dat de vrouw een heks was.

Traumatische ervaring

Voor Abo Sebi was het een traumatische ervaring. “Ik werd gek,” zei hij tegen Al Jazeera.

Hani Abu Ghnaim is al meer dan 11 jaar grafdelver. Hij zag op een avond een wezen van graf naar graf springen om zich tegoed te doen aan lichamen die pas begraven waren.

“Het leek op een mix tussen een grote worm, een klein kind en een kat met een bontjas,” zei hij. “Als we het tegenkomen, schreeuwen we: ‘Wegwezen!’.”

[Al Jazeera]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ron schreef:

  Inderdaad aanhangers van de Islam die andere aanzetten tot, of het uitvoeren door personen van moorden in naam van het geloof zal ervoor zorgen dat als zij overlijden, zij die deze wandaden gedaan hebben in naam van het geloof geen zielerust kunnen vinden. Ze worden Djinn en voor altijd gebonden aan de aarde.

  11 likes
 • StefanZ schreef:

  Dacht dat moslims niet mochten drinken…

  6 likes
 • rob schreef:

  Als je er in gelooft gaat men ze ook werkelijk zien ,geloven is eigenlijk gewoon gedachtenkracht en ja die kan als een film zich voordoen gewoon illusie net als een werkelijke film die ook door gedachten zijn gecreëerd ook dat is niet werkelijk

  3 likes
 • Straalmans schreef:

  Ik zou eerder denken dat je de geesten vindt in de woestijn van Irak. Daar waar de Amerikanen tanks met bemanning en al begraven hebben in het woestijnzand. Waar ze het vliegverbod hebben ingesteld opdat hun misdaad niet zichtbaar wordt en indringers in dat gebied verjaagd kunnen worden.

  1 likes
 • nimrod14 schreef:

  irak is een land waar het bijgeloof nog steeds veel onder de bevolking leeft net als afrika india en nog tal van landen Als er iets wat men niet kan verklaren dan kom je snel bij deze mensen op geesteverhalen de meeste verhalen worden ook nog verteld van mens tot mens of overlevering en dan zie je dat het verhaal ook nog iets wordt aangedikt en voila we hebben een fantastishe gohststory (sorry ik kan r niks aan doen maar ik geloof er geen snars van )

  0 likes
  • Rin schreef:

   De Franse schrijver Gustav Flaubert schreef dat de mens zou bestaan uit pens, poep, plas, vocht en botten. Zit dit gedachtegoed soms beklonken in jouw nuchterheid?

   0 likes
 • x

  Check Also

  undercoververpleegster

  Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

  Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...

  sneeuw

  Irakezen verbijsterd door uiterst zeldzame sneeuwval. Hier is voor het eerst in ruim een eeuw sneeuw van betekenis gevallen

  Het zal de vaste lezer van deze ...

  >