Binnenland

‘Wat een nare bende bij Nieuwsuur, riooljournalistiek is gewoon abject!’

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Farid Azarkan, partijleider en fractievoorzitter van Denk, heeft in maart dit jaar de coronaregels geschonden, schrijft Nynke de Zoeten voor Nieuwsuur. “Azarkan was positief getest, maar ging desondanks naar de installatie van de nieuwe Tweede Kamer. Ook nam hij deel aan het daaropvolgende debat.”

Azarkan reageert op social media: “Dit is vals. Ik heb na de uitslag een uur overleg gehad met medici omdat ik totaal geen klachten had en me kiplekker voelde. Ik heb je ook verteld dat ik me daarna twee keer heb laten testen. Twee keer negatief. Azarkan was dus helemaal niet positief in de Kamer.”

De reactie van De Zoeten: “Je weet dat dit niet waar is. We hebben 11 dagen terug uitvoerig met je gesproken. Je hebt nooit gezegd dat je later negatief testte. Ook niet in de officiële reactie.”

Je liegt dat je barst

“Ik heb jou verteld dat ik twee keer negatief getest ben. Ik zag aan je dat dat je overviel. In Amsterdam bij een kliniek. Je liegt dat je barst! Jokkebrok,” zegt Azarkan.

“Waarom deze rancuneuze journalist van Nieuwsuur dan toch valse riooljournalistiek brengt? Zou het te maken kunnen hebben met de kritische houding van Denk ten opzichte van het coronabeleid van Rutte en Hugo de Jonge?” vraagt Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu. “Of heeft Nieuwsuur een appeltje te schillen met Azarkan?”

“Wat een nare bende bij Nieuwsuur,” voegt hij toe. “Goede journalistiek is me dierbaar, maar riooljournalistiek is gewoon abject!”

Beetje in de war daar

Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars zei in de uitzending: “Natuurlijk hebben we uitvoerig contact gehad met Azarkan en met zijn woordvoerder. Ze wilden geen reactie geven en niet inhoudelijk op de zaak ingaan.”

Dat terwijl Denk De Zoeten wel een reactie heeft gestuurd. “Nieuwsuur niet correct. Wat een niveau. Beetje in de war daar,” schrijft Denk-persvoorlichter Abdellah Dami.

“Jullie worden te kritisch,” zegt journalist Annelies Strikkers tegen Azarkan.

4.9 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Guus Velraeds
Guus Velraeds
7 maanden geleden

Riooljournalistiek is niet het juiste woord. Geïnstutionaliseerd bedrog en misleiding is een betere omschrijving van de NPO.

nou en!
nou en!
7 maanden geleden

alles wat uit het narratief breekt wordt geframed,zo voorspelbaar!!!

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 maanden geleden

LS…

Nieuwsuur !?
Doortrekken die handel !

koddebeier
koddebeier
7 maanden geleden

De nep media zoals Nieuwsuur dat zijn ratten !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

80
0
We lezen graag je reactie!x