Buitenland

De reusachtige wapenvoorraad van de Verenigde Staten in Israël

Help anderen door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Te midden van alle woedende reacties op de aanhoudende Israëlische beschietingen van scholen en ziekenhuizen in Gaza, besloot de Amerikaanse overheid juist om extra wapens en munitie te verstrekken aan het Israëlische leger. Dat zegt Amerika-correspondent Erik Mouthaan.

De oorlog, die door minister Kerry van Buitenlandse Zaken wordt veroordeeld, kan worden uitgebreid omdat de Verenigde Staten meer mortiergranaten beschikbaar stellen. Je wist het misschien niet, maar de VS heeft een immense voorraad wapens en munitie opgeslagen in Israël, aldus Mouthaan. Deze strategische voorraad ligt er zodat het land zich kan bewapenen in het geval er een soort derde wereldoorlog uitbreekt in de regio.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

In de afgelopen jaren leverde de VS voor miljarden aan raketten en gevechtsvliegtuigen aan Israël, maar ook aan Egypte. Amerika verkoopt verder aan Jordanië, Saoedi-Arabië en uiteraard aan Irak. Kortom, de hele regio wordt bewapend door Amerika, zegt Mouthaan.

Je zou verwachten dat er bij sommige politici twijfels zijn om wapens en munitie te blijven leveren als blijkt dat ze worden ingezet tegen burgers, zoals in Gaza en eerder bij het neerslaan van de Arabische Lente in landen die goede klant zijn van de wapenindustrie. Niets is minder waar. Zelfs de meest linkse democratische senatoren stemden in met het uitbreiden van de voorraad wapens. In de pot, waar Israël in noodgevallen ook uit moet kunnen putten, zit inmiddels voor zo’n 1,8 miljard dollar aan materieel.

Dat de VS het hele Midden-Oosten overspoelt met wapens zorgt er ook voor dat Amerikaanse soldaten of hun bondgenoten onder vuur worden genomen met Amerikaanse wapens. Zowel ISIS in Irak als de Taliban in Afghanistan hebben de beschikking over wapens uit de VS.

“Amerikaanse politici zijn zeer pro-Israël,” schrijft Mouthaan. “En al klagen ze over het aantal kinderen dat omkomt in Gaza, ze staan altijd achter het offensief omdat ze het met Netanyahu eens zijn. Discussie over wapenleveranties wil Amerika niet, tenzij de wapens worden geleverd door Vladimir Poetin.”

[RTL Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

De Joden gaan de 3de wereld oorlog maken en daarna gaan ze weer terug naar hun eigen roots (MARS)

Pablo de Pizzabakker
Pablo de Pizzabakker
9 jaren geleden

… Even n plastic zakje zoeken…. pom pom piedom….

UUUUEEEAAAACCHHHGGGGGGGGGGGGGGGGG…!!!!

… even spoelen… servetje.. klaar

Robert
Robert
9 jaren geleden

Wie zaait die oogst !

Mimi
Mimi
9 jaren geleden

Veel mensen hebben het idee dat deze elite cabal (illuminati) van joodse afkomst zijn. Dat zijn ze NIET!
Ze zijn van Babylonische en Draconische (ET) afkomst zeggen ze zelf. En ze denken niet in termen van geld, mensen of landen.
Ze beheren de landen en zetten deze landen tegen elkaar op en dat hebben door de geschiedenis heen altijd al gedaan. Joodse mensen zijn eigenlijk (hoe bizar het ook klinkt) ook gewoon slachtoffer van deze elite bende. Joodse mensen denken dat ze alles en iedereen beheersen maar in werkelijkheid zijn ze nog net zo slaafje als vroeger in de geschiedenis alleen zijn ze zich er dit keer niet van bewust. Sterker nog: ze zijn officieel niet eens van Echte joodse afkomst, ze zijn altijd voor het lapje gehouden. Het Echte Joodse volk woont in Ethiopië en daar wonen en leven ze nog.

Ook Amerika wordt gezien door deze cabal als een experiment en kunnen ze de Amerikanen laten doen wat Zij willen.

Om alle problemen in de wereld op te lossen moeten de mensheid eerst het vuile spelletje achter deze tragedies zien en dat iedereen tegen elkaar wordt opgezet. Deze elite geeft helemaal niks om Amerika of Israel, laat staan de Palestijnen of welke wereldburger dan ook.
DAT is wat de mensheid moet doorzien en dan pas ziet men hetgeen wat zich werkelijk achter dat rookgordijn bevindt.

En het mooie is dat deze tijden zó speciaal zijn dat alles wat deze cabal doet het nu kompleet tegen ze werkt. Met dank aan onze broeders en zusters uit het Licht :))

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x