Homepagina » Buitenland » De reusachtige wapenvoorraad van de Verenigde Staten in Israël
De reusachtige wapenvoorraad van de Verenigde Staten in Israël

De reusachtige wapenvoorraad van de Verenigde Staten in Israël

Te midden van alle woedende reacties op de aanhoudende Israëlische beschietingen van scholen en ziekenhuizen in Gaza, besloot de Amerikaanse overheid juist om extra wapens en munitie te verstrekken aan het Israëlische leger. Dat zegt Amerika-correspondent Erik Mouthaan.

De oorlog, die door minister Kerry van Buitenlandse Zaken wordt veroordeeld, kan worden uitgebreid omdat de Verenigde Staten meer mortiergranaten beschikbaar stellen. Je wist het misschien niet, maar de VS heeft een immense voorraad wapens en munitie opgeslagen in Israël, aldus Mouthaan. Deze strategische voorraad ligt er zodat het land zich kan bewapenen in het geval er een soort derde wereldoorlog uitbreekt in de regio.

In de afgelopen jaren leverde de VS voor miljarden aan raketten en gevechtsvliegtuigen aan Israël, maar ook aan Egypte. Amerika verkoopt verder aan Jordanië, Saoedi-Arabië en uiteraard aan Irak. Kortom, de hele regio wordt bewapend door Amerika, zegt Mouthaan.

Je zou verwachten dat er bij sommige politici twijfels zijn om wapens en munitie te blijven leveren als blijkt dat ze worden ingezet tegen burgers, zoals in Gaza en eerder bij het neerslaan van de Arabische Lente in landen die goede klant zijn van de wapenindustrie. Niets is minder waar. Zelfs de meest linkse democratische senatoren stemden in met het uitbreiden van de voorraad wapens. In de pot, waar Israël in noodgevallen ook uit moet kunnen putten, zit inmiddels voor zo’n 1,8 miljard dollar aan materieel.

Dat de VS het hele Midden-Oosten overspoelt met wapens zorgt er ook voor dat Amerikaanse soldaten of hun bondgenoten onder vuur worden genomen met Amerikaanse wapens. Zowel ISIS in Irak als de Taliban in Afghanistan hebben de beschikking over wapens uit de VS.

“Amerikaanse politici zijn zeer pro-Israël,” schrijft Mouthaan. “En al klagen ze over het aantal kinderen dat omkomt in Gaza, ze staan altijd achter het offensief omdat ze het met Netanyahu eens zijn. Discussie over wapenleveranties wil Amerika niet, tenzij de wapens worden geleverd door Vladimir Poetin.”

[RTL Nieuws]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mimi schreef:

  Veel mensen hebben het idee dat deze elite cabal (illuminati) van joodse afkomst zijn. Dat zijn ze NIET!
  Ze zijn van Babylonische en Draconische (ET) afkomst zeggen ze zelf. En ze denken niet in termen van geld, mensen of landen.
  Ze beheren de landen en zetten deze landen tegen elkaar op en dat hebben door de geschiedenis heen altijd al gedaan. Joodse mensen zijn eigenlijk (hoe bizar het ook klinkt) ook gewoon slachtoffer van deze elite bende. Joodse mensen denken dat ze alles en iedereen beheersen maar in werkelijkheid zijn ze nog net zo slaafje als vroeger in de geschiedenis alleen zijn ze zich er dit keer niet van bewust. Sterker nog: ze zijn officieel niet eens van Echte joodse afkomst, ze zijn altijd voor het lapje gehouden. Het Echte Joodse volk woont in Ethiopië en daar wonen en leven ze nog.

  Ook Amerika wordt gezien door deze cabal als een experiment en kunnen ze de Amerikanen laten doen wat Zij willen.

  Om alle problemen in de wereld op te lossen moeten de mensheid eerst het vuile spelletje achter deze tragedies zien en dat iedereen tegen elkaar wordt opgezet. Deze elite geeft helemaal niks om Amerika of Israel, laat staan de Palestijnen of welke wereldburger dan ook.
  DAT is wat de mensheid moet doorzien en dan pas ziet men hetgeen wat zich werkelijk achter dat rookgordijn bevindt.

  En het mooie is dat deze tijden zó speciaal zijn dat alles wat deze cabal doet het nu kompleet tegen ze werkt. Met dank aan onze broeders en zusters uit het Licht :))

  39 likes
  • henk schreef:

   Zulke rijke fantasie moet je wat mee doen.

   6 likes
   • Mimi schreef:

    Haha, je zegt het wel grappig. Maar had ik maar zulke rijke fantasie, ik verzin het niet zelf dan had ik er zeker wat mee gedaan. Ik denk dat de gekste fantasie helemaal niet kan tippen aan de Echte werkelijkheid.
    Nu zien we de hele creatie in alle dimensies en realiteiten nog niet maar straks wel, als de sluier weg is. Wat er dan allemaal nog meer is, och och Henk, je wilt het niet weten, en in jouw geval letterlijk ;))

    2 likes
   • Olleke schreef:

    Henk beluister eerst eens de uitzendingen van Myron Fagan voordat je iets afbreken van iemand die iets probeert uit te leggen.

    Hier is de link dan hoef je die al niet meer te zoeken…

    http://www.youtube.com/watch?v=KrUXPn7HCjM

    1 likes
    • kees schreef:

     Wordt youtube nog acht als bron gezien? Sorry hoor maar dat kan echt niet. Ook op youtube staat een heeeeel hoop onzin. Ookal denk ik dat het de goede richting op gaat maar ook youtube filmjes bevatten alles behalve waarheid

     0 likes
   • m.b schreef:

    20 jaar geleden was de wereld van nu ook fantasie.

    1 likes
 • Pascal schreef:

  De Joden gaan de 3de wereld oorlog maken en daarna gaan ze weer terug naar hun eigen roots (MARS)

  6 likes
  • Barend of Frits schreef:

   Beste Pascal,
   Denken dat ‘de joden’ of ‘de moslims’ of ‘de bevers’ iets zijn of doen maakt een 3e wereldoorlog juist mogelijk. Oorlog is winstgevend en de profiteurs hiervan zullen het blijven promoten. Als niemand mee doet hebben zij geen poot om op te staan, want zelf de wapens oppakken is er bij die ‘heren’ al lang niet meer bij.

   7 likes
   • days of our lives schreef:

    Het verleden wijst uit dat wereldoorlogen bepaald niet winstgevend zijn geweest, zeg maar gerust dat alle deelnemende landen in WO1/2 er op sociaal en economisch gebied zwaar getroffen uitkwamen. Omdat dit ook nog eens de landen waren waar andere (niet aan de oorlog deelnemende) landen sterk van afhankelijk waren voor hun economie, trof het dus de hele wereld.

    Ik ben het wel met je eens dat diverse “lokale” oorlogen of brandhaarden ergens in de wereld, tussen een beperkt aantal partijen, zeer winstgevend kan zijn voor landen/bedrijven die zwaar steunen op wapenproductie (hoofdzakelijk VS/Rusland). Deze oorlogen zullen ook niet in landen zijn die een onmisbare economische positie/productie hebben. Israel/Palestina is zo’n gebied, Oost Oekraïne en eerder Afghanistan ook. Irak was een uitzondering, maar daar werd de olie-export na “bevrijding” meteen weer opgestart en dat was ook het enige doel. Overigens deed de VS dat met instemming van Poetin, die daar inmiddels ook een grote vinger in de pap heeft bij de olie-productie.

    Om deze reden zullen landen als VS, China, EU en Rusland nooit een rechtstreekse oorlog met elkaar aangaan. Hooguit het “teasen” en op het randje gaan wat ze nu doen (zoals in de Koude Oorlog gebruikelijk was), maar zij weten allemaal dat een oorlog tussen de belangrijkste economische partijen tot een lawine-effect kan leiden die henzelf ook hard zal treffen.

    Stel: Rusland gooit atoombommen op Europa (die hebben ze, en ze staan nog steeds gericht op steden als Amsterdam en Rotterdam), dan zijn ze dit hele afzetgebied kwijt en isoleren ze zichzelf alleen maar.
    Een derde wereldoorlog zie ik dan ook niet zo snel gebeuren.

    8 likes
    • Elene schreef:

     Dat de wereldoorlogen niet winstgevend zijn geweest voor de deelnemende landen klopt maar dat is nu juist niet het punt. Het gaat erom dat het winstgevend is geweest voor diegenen die deze oorlog gepland hebben. De mensen achter het rookgordijn die totaal niet geven om landen, mensenlevens of wat dan ook, voor hun is het een spel, de aarde is voor hun 1 groot speelbord wij zijn de pionnetjes. Zogenaamd oorlog, soldaten die worden ingezet tegen zgn terroristen.

     8 likes
    • Huisheks schreef:

     Er hoeft maar 1 persoon te zijn die bv. een bom gooit op Yellowstone….
     Nou dan blijft er niet veel meer voor de USA over, maar Ebola is effectiever dan bommen. Agenda 21 is nu ingegaan, zie de infecties in Italië en Engeland. Ja ja, USA heeft t patent hierop en zegt nu dat het ” airborne” is.
     d.w.z. het verspreidt zich door de lucht. Lekkere jongens die dat hebben ontwikkeld. En per chemtrail is het net luchtpost. Fijn zo’n wereld !

     2 likes
    • maup schreef:

     @days of our lives,
     Niet aan wereld oorlogen verdiend?!! hoe kan je dat nou denken
     Krupp, Remington,Cold,Enfield,Rijnmetaal,Egfarben enz enz natuurlijk
     de banken niet vergeten, iedere kogel moest afgerekend worden
     er zijn gods vermogens verdiend en nog steeds en de landen(wij)de sukkels het gelach betalen

     0 likes
 • Kalki schreef:

  ” Zij zullen hun zwaarden omsmeden tot ploegijzers “; de tijd van algehele ontwapening is nabij; er komt geen 3e wereldoorlog.

  8 likes
  • Martijn1205 schreef:

   Ik help het je hopen Kalki….

   7 likes
  • gijs schreef:

   eerst zal rusland nog naar israel optrekken kalki,waarschijnlijk vanuit de krim met hun oorlogstuig

   0 likes
  • Olleke schreef:

   Kalki,

   Dat stuk tekst komt chronologisch na WOIII, en ook nog NA de periode van de bijbelse antichrist. Het refereert niet naar het nu. Maar ik help het je hopen.

   ‘ Hoe de Derder Wereld Oorlog wordt uitgevochten weet ik niet, maar de Vierde Wereldoorlog wordt met stokken en stenen uitgevochten’ ~ ALBERT EINSTEIN~

   Maar die zat er ook wel eens naast 🙂

   0 likes
 • Nobel schreef:

  Israel moet zich verdedigen, en wil van die beschietingen af van Hamas. Amerika is bondgenoot, dus is het niet gek dat die wapens leveren. Vergeet ook niet wat de doelstelling van Hamas is, lees dit citaat eens even, en denk daar dan goed over na.

  Hamas parlementslid Fathi Hammad verklaarde bij de vorige oorlog tussen Hamas en Israël op de officiële Hamas-televisie:

  “Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten
  niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood
  hebben ontwikkeld.

  De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en
  kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch.

  Wij houden zo van de dood, zoals de Zionisten van leven houden.”

  Ook afgelopen dinsdag noemde een Hamas woordvoerder de methode van menselijke schilden weer “zeer succesvol”.

  6 likes
  • days of our lives schreef:

   Israël heeft eveneens motieven om daar oorlog te voeren.
   De profetie in de Bijbel zegt dat de messias zal terugkeren op het moment dat alle joden zijn teruggekeerd in Israël. Dat betekent ook dat het gehele grondgebied moet zijn ontdaan van niet-joden.

   Ik zou erg oppassen met het goedpraten van alle acties van Israël. Aan de ene kant verdedigen ze zichzelf, maar aan de andere kant gaan ze oorlog en confrontatie met de Palestijnen bepaald niet uit de weg. Het veelvuldig innemen van land, het schenden van vele VN-resoluties en het blijven bouwen van joodse nederzettingen op bezet gebied. Ik kan me goed voorstellen dat de lokale bevolking daartegen in het geweer komt, hoewel ik elke vorm van geweld afwijs, dus Israël en Palestina zijn beiden één pot nat en trieste en eerloze “staten”. Het gewone volk aan beide kanten is de dupe.

   1 likes
   • enkidoe schreef:

    Stel je zelf eens de volgende vraag: In welk land woon je als mens, als vrouw, als homosexueel liever. Israel of een Islamitisch land. Ikzelf zou voor deze laatste NIET kiezen, tenzij je graag uit je huidige leven wil stappen.

    2 likes
    • days of our lives schreef:

     Ik ben zeer bekend met de islamitische cultuur, aangezien mijn vriendin dat is. Zelf ben ik atheïst.

     Ik zou absoluut niet in een islamitisch land willen wonen. Ook zeker niet in het instabiele Israel. Gelukkig hoef ik die keuze niet te maken, ik woon in een fijn land waar alles netjes is geregeld, waar mensen ongeacht geloof, seksuele voorkeur e.d. alle kansen krijgen en allemaal hun leven kunnen leiden zoals zij dat willen. Daar ben ik erg dankbaar om.

     1 likes
  • Nobel schreef:

   Bekijk deze link maar eens, dan zie je hoe en waar Hamas zijn raketten opstelt, en vervolgens afvuurt.
   Dit is in dicht bevolkt gebied, een paar meter van een hotel vandaan.

   Ik weet niet hoe lang deze link aktief blijft.

   http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/buitenland/22934131/__Hamas_bereidt_raketaanval_voor__.html

   2 likes
 • Buddy schreef:

  Amerika heeft dringend een oorlog nodig om uit hun waanzinnig zware schuldenberg te komen, zo simpel is het eigenlijk…!!

  10 likes
 • Pablo de Pizzabakker schreef:

  … Even n plastic zakje zoeken…. pom pom piedom….

  UUUUEEEAAAACCHHHGGGGGGGGGGGGGGGGG…!!!!

  … even spoelen… servetje.. klaar

  0 likes
 • Robert schreef:

  Wie zaait die oogst !

  5 likes
 • enkidoe schreef:

  De islam heeft vanuit de wieg al haat tegen joden. Zo staat het in het voor hen heilige boek en zo heeft hun profeet, mohammed geleefd en het woord hiertoe verkondigd. Ik zie daarom geen vrede tussen moslims en joden.

  Ik persoonlijk vind de genocide op de Christenen, waar geen aandacht voor is, veel en veel erger. Er zijn meer weerloze Christenen omgekomen dan palestijnen(zijn tenminste gewapend). Nog even en het midden-oosten heeft geen Christenen meer, een einde aan dik 2000 jaar historie dankzij de islamitische genocide,

  4 likes
  • Maarti schreef:

   Helemaal met jou eens. Het midden-oosten was vroeger voor de komt van de Islam, de religie van het Midden- Oosten. Helaas zijn deze door preken en veroveringstochten van dhr. Mohammed en gezanten de daarop volgende jaren flink geslonken. En het zal nu met die radicale Islamisten niet lang meer duren voordat de laatste Christen weg is gevlucht. Voor de mensen die beweren dat het ‘Zionisme’ en/of de Joden de Christenen weg willen hebben, vraag ik me af waarop ze zich dat baseren. Immers kent Israel rond de miljoen Christenen die over het algemeen er gelukkig zijn. (evenals andere mindereheden)

   Kijk maar naar diverse landen in Noord- Afrika, allemaal weggejaagt of vermoord!

   1 likes
 • van Eijk schreef:

  De zionisten voeren de wil van hun meesters uit. Zij moeten voeden op de negatieve energie.

  4 likes
 • Nona schreef:

  @ enikdoe : vergeet niet dat in het midden oosten, Christenen en moslims , al eeuwen vredig naast elkaar leven.
  Tot de komst van de zionisten die daar land afpakten van de Palestijnen die zowel christen als moslim zijn.
  de slachtoffers in Palestina zijn christenen en moslims.

  2 likes
  • Van Eijk schreef:

   Er is inderdaad een verschil tussen zionisten en joden. Het is van belang dat je het verschil kent.

   0 likes
  • enkidoe schreef:

   Klopt niet m.b.t. de vrede, overal waar de islam gekomen is, zijn er onrusten opgetreden met moord en doodslag op de “natives”. Niet voor niets dat het Christendom in het Midden-Oosten niets meer voorstelt. Of kijk naar Istanbul. ooit een Christelijke metropool vol met cultuur. Nu een voorstad naar een land met een heel erg fout regime.

   kijk naar Libanon, het Parijs van het midden-oosten. Dankzij de islam een burger oorlog en nu diepe diepe armoede. En zo zijn er legio voorbeelden. De Cabal probeert onze waarden uit normen uit de verlichting omver te werpen via de islamitische ideologie. Deze ideologie brengt ons en de volgelingen steeds verder van het verlichte pad af door geweld en ondermijning van onze waarden en normen. Niet voor niets dat onze politici niet durven op te treden..

   0 likes
 • Maarti schreef:

  Als je de geschiedenis van de mens bestudeert kan je tot de conclusie komen dat de mens niet zonder oorlog kan. Dus of het nou Joden, Maori’s, Moslims zijn of wat dan ook.

  De reden dat VS Israel steunt heeft met meerdere factoren te maken, namelijk: etnisch (veel Joden met macht in VS), religieus (volgens het Chr. dom behoort Israel tot de Joden), olie etc.

  In mijn ogen nadert de 3e wereld oorlog dan ook, zeker als je kijk naar hoeveel spanningen er zijn, ook elders, in de wereld. Van een spreek tot wapen- oorlog. En met deze wapenomloop is het nog maar de vraag wat het voor de mens in zijn algemeenheid gaat betekenen.

  Dat van vredig naast elkaar leven wat hierboven wordt gesuggereerd is dan ook onzin. Alle heilige boeken waarnaar in die regio toch nog vrij strict wordt nageleefd zit vol met oorlog. Zelf de profeet van de Islam is niets minder dan een regelrechte warlord. (of het nou het juiste geloof is of niet)

  2 likes
 • ras schreef:

  Bekijk deze maar is mensen erg interessant voor mensen die het nog niet snappen..

  http://www.youtube.com/watch?v=KBpft6pQClY

  0 likes
 • x

  Check Also

  artsen

  Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

  Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

  libanese

  Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

  De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

  >