Archeologie

Het mysterie van de langgerekte schedels uit Peru, Egypte en Europa

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op begraafplaatsen overal ter wereld zijn langgerekte schedels gevonden. Veel zijn het resultaat van schedelvervorming, waarbij de schedel van vooral jonge kinderen werd vastgebonden om zijn vorm te veranderen en te verlengen. Een ander deel van de schedels is echter in mysterie gehuld. Is het mogelijk dat de misvormde schedels uit Paracas in Peru afkomstig zijn van een mensachtige soort die nog nooit is bestudeerd?

De vervormde schedels die aan de Peruaanse kust zijn gevonden, zijn gedateerd op 3000 tot 2000 jaar oud. Afgelopen februari is het eerste fragment van één van de schedels geanalyseerd door een geneticus, die concludeerde dat een aantal DNA-segmenten niet overeenkomen met het DNA van bekende mensachtige soorten uit het verleden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Brien Foerster, assistent-directeur van het Historisch Museum in Paracas, heeft in de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar langgerekte schedels. Volgens hem is vijf tot tien procent van de schedels het gevolg van opzettelijke schedelvervorming. Door het afbinden van de schedels blijft normaal gesproken een afgevlakt oppervlak achter op een deel van de schedel, maar sommige van de schedels die Foerster heeft gezien, ogen natuurlijk.

De schedel van Achnaton, één van de meest mysterieuze koningen van het oude Egypte, ziet er langgerekt uit. De Universiteit van Maryland organiseerde in 2008 een bijeenkomst om de theorieën over Achnaton te bespreken. Achnaton had niet alleen een langgerekte schedel, maar ook een lange nek, lange vingers, dikke dijen en een aantal vrouwelijke eigenschappen.

Irwin M. Braverman van de Yale-universiteit dacht dat Achnaton aan craniosynostose leed, wat slaat op voortijdige vergroeiing van schedelnaden. In de oude geschriften is niets te vinden over schedelvervorming in Egypte, maar toch staan ook de kinderen van Achnaton afgebeeld met een langgerekte schedel.

De vooraanstaande Canadese egyptoloog en archeoloog Donald B. Redford zei dat de vervormingen van Achnaton mogelijk zijn ontstaan na het derde jaar van zijn heerschappij, toen hij zonnegod Aton begon te aanbidden.

Schedelvervorming is wellicht door de Hunnen binnen Europa verspreid. Onderzoekers van de Universiteit van Debrecen in Hongarije publiceerden in april een studie in het Journal of Neurosurgery over langgerekte schedels die gevonden zijn in de Karpaten.

De onderzoekers zeiden dat de Hunnen het vervormen van schedels weer hadden overgenomen van de Alanen en de Turken. Zij kunnen dus niet worden gezien als de bedenkers van deze traditie. De onderzoekers schreven: “Het lijkt erop dat dit gebruik voor het eerst op de steppegrond van Kalmukkië is verschenen en zich door de migratie van de Hunnen via de Krim heeft verspreid naar Centraal- en West-Europa. Er is geen bewijs gevonden dat schedelvervorming resulteerde in chronische neurologische aandoeningen.”

[Epoch Times]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mimi
Mimi
9 jaren geleden

Achnaton was een afstammeling van de Anunaki. De Anunaki is een groep van verschillende Extra Terrestriale rassen. Deze Anunaki-groep kreeg de opdracht van onze universele God (elk universum heeft haar eigen God) om deze aardse sferen in een negatieve frequentie te dompelen en te houden.
Zodoende konden wij mensen (in de kern zijn wij wezens van Licht) het donkere ervaren en daarmee te expanderen en te evolueren. Je weet pas hoe jouw eigen Licht schijnt als je eens in het donkere hebt gestaan, is hierbij het motto.
Het Draconische ET ras heeft op haar beurt de aarde gewoon gekaapt vanuit een wat hogere dimensie.
Hiervan zijn ze vanuit het Hogere reeds op terug gefloten en hebben deze reptiel-achtigen niet meer de macht over de mensheid die ze altijd hadden. Dus er is nog hoop ;))

De piramides bestaan al honderdduizend jaren en zijn niet gemaakt door de farao’s, ze zijn vervaardigd door deze Anunaki Extra Terrestrials. Deze piramides dienden als sterrenpoorten en werkten op kristal. Sommige piramides hebben toegang tot inner-aarde. En elke pyramide welke overal over de hele wereld te vinden zijn stonden in verbinding met elkaar. Ook komen sommige bouwwerken nog van Atlantis.

Zo.. wel weer even voldoende info voordat ik weer commentaar krijg dat ik alles weer beter weet ;))
Ik gooi het gewoon in de groep lieve mensen, uiteindelijk zit ALLE info al reeds in jezelf.

nico
nico
9 jaren geleden

Jammer dat je alleen maar dit ziet ben snel opgehoiden met kijken!!

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Helaas is het duister van dit moment nog niet duister genoeg. We zullen eerst naar de bodem moeten, voordat we weer naar het licht kunnen.
Kali Yuga is nog net niet afgelopen. Duurt nog een aantal jaren.

Hendrick
Hendrick
9 jaren geleden

Hey mimi datgene wat je zegt over de anunaki kan ik nog volgen maar voor al het andere zou ik toch graag een keer door jouw bril willen kijken want ik zie niet wat je bedoeld. Absoluut niet lullig bedoeld want ik ben namelijk wel geintereseerd in de betekenis van het verhaal, alleen dan in de “voor dummy’s” versie :p

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x