Homepagina » Archeologie » Het mysterie van de langgerekte schedels uit Peru, Egypte en Europa
Het mysterie van de langgerekte schedels uit Peru, Egypte en Europa

Het mysterie van de langgerekte schedels uit Peru, Egypte en Europa

Op begraafplaatsen overal ter wereld zijn langgerekte schedels gevonden. Veel zijn het resultaat van schedelvervorming, waarbij de schedel van vooral jonge kinderen werd vastgebonden om zijn vorm te veranderen en te verlengen. Een ander deel van de schedels is echter in mysterie gehuld. Is het mogelijk dat de misvormde schedels uit Paracas in Peru afkomstig zijn van een mensachtige soort die nog nooit is bestudeerd?

De vervormde schedels die aan de Peruaanse kust zijn gevonden, zijn gedateerd op 3000 tot 2000 jaar oud. Afgelopen februari is het eerste fragment van één van de schedels geanalyseerd door een geneticus, die concludeerde dat een aantal DNA-segmenten niet overeenkomen met het DNA van bekende mensachtige soorten uit het verleden.

Brien Foerster, assistent-directeur van het Historisch Museum in Paracas, heeft in de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar langgerekte schedels. Volgens hem is vijf tot tien procent van de schedels het gevolg van opzettelijke schedelvervorming. Door het afbinden van de schedels blijft normaal gesproken een afgevlakt oppervlak achter op een deel van de schedel, maar sommige van de schedels die Foerster heeft gezien, ogen natuurlijk.

De schedel van Achnaton, één van de meest mysterieuze koningen van het oude Egypte, ziet er langgerekt uit. De Universiteit van Maryland organiseerde in 2008 een bijeenkomst om de theorieën over Achnaton te bespreken. Achnaton had niet alleen een langgerekte schedel, maar ook een lange nek, lange vingers, dikke dijen en een aantal vrouwelijke eigenschappen.

Irwin M. Braverman van de Yale-universiteit dacht dat Achnaton aan craniosynostose leed, wat slaat op voortijdige vergroeiing van schedelnaden. In de oude geschriften is niets te vinden over schedelvervorming in Egypte, maar toch staan ook de kinderen van Achnaton afgebeeld met een langgerekte schedel.

De vooraanstaande Canadese egyptoloog en archeoloog Donald B. Redford zei dat de vervormingen van Achnaton mogelijk zijn ontstaan na het derde jaar van zijn heerschappij, toen hij zonnegod Aton begon te aanbidden.

Schedelvervorming is wellicht door de Hunnen binnen Europa verspreid. Onderzoekers van de Universiteit van Debrecen in Hongarije publiceerden in april een studie in het Journal of Neurosurgery over langgerekte schedels die gevonden zijn in de Karpaten.

De onderzoekers zeiden dat de Hunnen het vervormen van schedels weer hadden overgenomen van de Alanen en de Turken. Zij kunnen dus niet worden gezien als de bedenkers van deze traditie. De onderzoekers schreven: “Het lijkt erop dat dit gebruik voor het eerst op de steppegrond van Kalmukkië is verschenen en zich door de migratie van de Hunnen via de Krim heeft verspreid naar Centraal- en West-Europa. Er is geen bewijs gevonden dat schedelvervorming resulteerde in chronische neurologische aandoeningen.”

[Epoch Times]


Vind je deze informatie waardevol? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Achnaton was een afstammeling van de Anunaki. De Anunaki is een groep van verschillende Extra Terrestriale rassen. Deze Anunaki-groep kreeg de opdracht van onze universele God (elk universum heeft haar eigen God) om deze aardse sferen in een negatieve frequentie te dompelen en te houden.
  Zodoende konden wij mensen (in de kern zijn wij wezens van Licht) het donkere ervaren en daarmee te expanderen en te evolueren. Je weet pas hoe jouw eigen Licht schijnt als je eens in het donkere hebt gestaan, is hierbij het motto.
  Het Draconische ET ras heeft op haar beurt de aarde gewoon gekaapt vanuit een wat hogere dimensie.
  Hiervan zijn ze vanuit het Hogere reeds op terug gefloten en hebben deze reptiel-achtigen niet meer de macht over de mensheid die ze altijd hadden. Dus er is nog hoop ;))

  De piramides bestaan al honderdduizend jaren en zijn niet gemaakt door de farao’s, ze zijn vervaardigd door deze Anunaki Extra Terrestrials. Deze piramides dienden als sterrenpoorten en werkten op kristal. Sommige piramides hebben toegang tot inner-aarde. En elke pyramide welke overal over de hele wereld te vinden zijn stonden in verbinding met elkaar. Ook komen sommige bouwwerken nog van Atlantis.

  Zo.. wel weer even voldoende info voordat ik weer commentaar krijg dat ik alles weer beter weet ;))
  Ik gooi het gewoon in de groep lieve mensen, uiteindelijk zit ALLE info al reeds in jezelf.

  27 likes
  • hoe halen we die info uit ons innerlijke zelf dan? ik wil dit echt proberen, maar meditatie werkt niet bij mij, mijn hoofd is veel te druk daarvoor>>

   1 likes
   • Redice, via jouw hartcentrum is dé verbinding met alles wat er is buiten jezelf.
    Maar, eigenlijk is dat niet helemaal waar, want alles is jouw en jouw is alles.
    Dat gedachtegoed is heel belangrijk dat jij verbonden bent met alles en dat het jouw kosmische geboorterecht is.

    Absoluut alles is een aspect van absoluut alles !!

    Het eerste contact wat je maakt is met jouw hogere aspect. Dit is een groter bewustzijn van jezelf, ook wel onderbewustzijn genoemd, maar eigenlijk is het jouw Hogere Bewustzijn. Dit hogere aspect van jezelf weet alles en heeft toegang tot ALLES. Echter jouw hogere bewustzijn is zich volledig bewust van jouw en geeft jou pas hogere informatie wanneer jij daar klaar voor bent. Een belangrijk ding is dat jij jezelf omgeeft me onvoorwaardelijke liefde. Die onvoorwaardelijke liefde voor jezelf (liefde voor een ander begint altijd eerst bij jezelf) opent een poort vanuit jouw hartcentrum.

    Dus als je begint met zelf acceptatie en liefde voor zelf komt er vanzelf meer licht bij jou binnen… en licht is informatie. Als je in een donkere kamer staat zoek je tenslotte ook eerst de lichtknop ;))

    En er is een goddelijke timing, alles komt zoals het bedoelt is, hoe stom dat ook klinkt voor ons mensen. Heb geduld en benader jezelf vanuit je hartje en dan komt de info vanzelf. Dan kan je eigenlijk alles aan jezelf vragen, haha ja het zijn zulke vreemde tijden. Er gaat heul veel gebeuren de komende jaren, dus geniet ervan van moment tot moment. De informatie komt vanzelf stapje voor stapje binnen.

    7 likes
    • Indien het je niet lukt mediteer eens met lachgas. Klink raar ik begrijp het alleen dan snap je direct het alles is 1 begrip. Het laat bij mij net de grens los waardoor ik mezelf heel erg heb leren kennen.

     Als de mens in het geheel NU een collectieve keuze had tussen liefde en haat was de keuze makkelijk. We krijgen deze kans alleen nooit en dit zegt genoeg over onze kern.

     0 likes
  • wat een geluk zeg

   0 likes
 2. Achnaton aanbad niet de zonnegod Aton.
  Achnnaton wist dat het opheffen van het polytheïstische systeem verregaande gevolgen zou hebben..
  Daarom verzon Achnaton deze godheid “Aton” zodat “het gewone volk” iets tastbaars had (iedereen kan namelijk de zon zien) ter compensatie voor het gemis van al die oude goden…simpel.
  Achnaton (Akhenaten) kende het karakter van de non-dualistische werkelijkheid, hij had dus inzicht in zichzelf, en dus ook in de werkelijkheid om hem heen (zo boven zo beneden). Hij was een “wetende” en bezat dus Gnosis (zelfkennis). Hij wist dat alle goden die de mensheid kende, in feite afspiegelingen waren van ons werkelijke Zelf, maar hij wist ook dat de mensen om hem heen niet zomaar de afschaffing van de oude goden zouden accepteren….Toen al was religie namelijk ook al gewoon “big business”.
  Vandaar dat hij op de proppen kwam met de verzonnen god “Aton (Aten)” als een soort “zoethoudertje” voor de mensen die nog niet gewend waren aan de zelfkennis (oftewel “Gnosis”) die bij Achnaton aanwezig was.

  De meeste mensen hebben Achnaton nooit begrepen…Achnaton was gewoon ten opzichte van de mensen om hem heen zijn tijd ver vooruit.
  Achnaton heeft nooit geen ene god aanbeden,dus ook niet “Aton/Aten”.
  Al die zogenaamde aanbidding deed hij gewoon om de priesters die opeens al hun oude goden kwijt waren, “iets” te geven te compensatie van dit verlies..
  Hoe ik dit weet?
  Laat ik het zo zeggen: “Ik heb geen sterrenpoort nodig om te reizen…ik ben mijn eigen sterrenpoort”, trouwens dat is iedereen hier, dus iedereen hier kan het zelf aan Achnaton vragen.

  Je hoeft me niet te geloven hoor: Vraag het maar eens zelf aan Achnaton/Akhenaten, je zult het antwoord dan zelf ook kunnen horen.

  Zodra we ons zelf kennen, kunnen we ook begrijpen hoe Akhenaten dacht…simpel.
  Gnosis is niets anders dan volledige zelfkennis welke nooit beschreven kan worden met woorden.
  Gnosis is niet een statisch beginsel, het is dynamisch, spontaan, Levend, Onvoorspelbaar, daarom is Gnosis ook niet overdraagbaar middels wat voor een manier dan ook. Gnosis is een innerlijk weten, een weten dat zich niet met woorden laat vangen.

  Ken U Zelve

  7 likes
 3. ANGST & EIGENBELANG is de kurk van de mensch ! meer is er niet voor deze nutteloze
  vorm in de natuur.
  JHON

  2 likes
 4. Eens met Jhon.

  Arjen Robben (voetballer) heeft ook zo’n vorm hoofd. Een hoofd in de babyjaren is nou eenmaal ‘makkelijk’ te vormen.

  2 likes
 5. Wat ik mij afvraag : al die paapen en kardinalen etc. dragen allemaal puntmutsjes zou dat zijn omdat zij vroeger ook gedomineerd werden door mensen met hoge hoofden ! Dat speelt al heel lang door mijn hoofd waarom anders die puntmutsjes ? Een soort aanbidding van de :mensen: waar ze vroeger tegenaan keken ! Wat nu een gewoonte is geworden en waarschijnlijk niemand meer aan denk ook de paus niet misschien…. of wel wie weet het ?

  2 likes
 6. Wereldbank klokkenluider Karen Hudes zegt dat dit ras mee betrokken is bij de wereldwijde contrlole
  en manipulatie dat al lang gaande is. En ze benadrukt dat het geen mensen zijn!
  https://www.youtube.com/watch?v=ELVe5Cq8sZo

  2 likes
 7. Vraagje…
  Kan het niet gewoon zijn dat we allemaal te realistisch bezig zijn ,ik bedoel het weten van bepaalde dingen en feiten word bewustzijn genoemt maar is het dat wel?
  Ik heb nl het gevoel dat bewustzijn juist het tegenover gestelde betekend .
  Bijvoorbeeld : De indianen gebruikte (en gebruiken nog volgens mij) een soort drugs of bedwelmend middel om in hogere sferen te komen en met hun goden te connecten.
  Kinderen zijn ook nog niet bewust van alles en die komen ook met de apartste verhalen wij noemen dat een rijke fantasie maar is het dat ook wel.
  Bewustzijn houd in dat je van alles wat er op de wereld gebeurd op de hoogte bent ( en ze zorgen dat je op de hoogte bent via nieuws social media enz ) maar kun je wel functioneren met zoveel informatie je word toch van de hak naar de tak geslingert met die informatie ,vliegtuig word neergeschoten israel valt gaza binnen issis ruimt taliban op obama bekent martelingen ik bedoel wat word ik hier bewuster van het verwart mij alleen maar .
  Ikzelf heb het gevoel dat hoe bewuster je van alles bent hoe verder je van je echte doel afstaat nl het echte bewuste of misschien wel het onderbewuste in jezelf naar boven halen .
  Dit is zomaar een vraagje van mij misschien zit ik er wel helemaal langs wie weet maar het gevoel doet ook mee vind ik en wellicht dent er iemand anders ook zo over dan hoor ik het graag of juist dat mijn idee ( gevoel hier over )niet klopt .
  MVG Bart

  1 likes
  • Bart.
   Ik ben het wel met je eens. Onbewust bereik je vaak meer dan bewust. Simpel voorbeeld: je krijgt een vraag gesteld en zonder denken geef je antwoord binnen een seconde. Dit komt dan uit het onbewuste, je hebt er namelijk niet over hoeven denken en is vaak ook het goede antwoord. Terwijl als we bewust over de vraag gaan denken dan gaan we soms aan ons eerste ( onbewuste antwoord ) antwoord twijfelen.

   1 likes
 8. Helaas is het duister van dit moment nog niet duister genoeg. We zullen eerst naar de bodem moeten, voordat we weer naar het licht kunnen.
  Kali Yuga is nog net niet afgelopen. Duurt nog een aantal jaren.

  1 likes
 9. Hey mimi datgene wat je zegt over de anunaki kan ik nog volgen maar voor al het andere zou ik toch graag een keer door jouw bril willen kijken want ik zie niet wat je bedoeld. Absoluut niet lullig bedoeld want ik ben namelijk wel geintereseerd in de betekenis van het verhaal, alleen dan in de “voor dummy’s” versie :p

  0 likes
  • Als je net zoals ik, de informatie niet naar je toe kan/wil halen, raad ik je aan veel te lezen en of bronnen te zoeken die wel deze informatie kunnen opvragen en willen delen. Let wel dat omdat de informatie door een “individueel” brein word geïnterpreteerd dit soms afwijkt van andere bronnen en of mediums. Dus zoek die bronnen waar je je in kan vinden en blijf kritisch. Ik ben meer wetenschappelijk ingesteld en krijg kriebels als mensen het hebben over “dit vibreert goed bij mij”. Dat past niet bij mij op dit moment. Behalve als ik string theory ernaast leg.

   Ik heb het idee dat voor iedereen een boek is geschreven wat qua inhoud hetzelfde is maar in een andere context dat een bewustzijns-vergroting kan geven.

   Zo was voor mij het “fantastische” reisverhaal van Michel Desmarquet – Thiaoouba Prophecy een openbaring. Terwijl ik vroeger dacht dat het gefantaseerd was weet ik het nu niet zo zeker meer. Het heeft in ieder geval een mooie boodschap.

   Daarnaast heb ik “a course in miracles” gelezen wat gaat over laten we zeggen altruisme en het begrijpen van je Ego en andere functies. Een vrij moderne bijbel. het gaat ook in wat Jesus “echt” bedoelde maar wat mensen toentertijd niet konden bevatten.

   Verder heb ik informatie opgedaan vanuit 2 internet mediums. De eerste was magentapixie. deze kun je op youtube vinden. Zij doet aan “automatisch schrift” Zij stelt een vraag in trance en gaat dan automatisch schrijven. Dit leest ze dan later op en neemt ze op voor youtube.

   Deze dame vond ik interessant maar te wazig, te zweverig en niet duidelijk. Te abstract zeg maar.

   Ik kon mij beter vinden bij Paul Anka. een Amerikaan die zegt een toekomstige versie van zichzelf te channelen. Sinds de jaren 80 channeled hij al Bashar een hybride uit onze toekomst. De informatie die ik daar uit krijg heeft bij nog nooit de plank misgeslagen. Het duurt wel even voor je er in zit en wat informatie hebt verkregen voordat het allemaal op zijn plek valt. Hij heeft zich naar mijn weten nog nooit tegengesproken en de informatie heeft altijd een positief aandeel in mijn leven gehad. Ook vind ik hem reuze interessant en alhoewel de wetenschap nog niet ver genoeg gevorderd is hier op aarde praat hij vooruitstrevend wetenschappelijk in termen van gedrag en metaphysics. (Metaphysics word niet gezien als wetenschap in de westerse wereld maar hopenlijk ooit wel.)

   1 likes
 10. Het feit dat het een anonieme chemicus is die deze conclusie trekt maakt het verhaal niet geloofwaardiger.

  1 likes
 11. Juist Jeffrey ik begrijp je helemaal dat is precies wat ik bedoel ,kandidaten in een quiz hebben 30 vragen goed omdat ze binnen 5 sec moeten antwoorden en dan als ze langs de presentator staan en alle tijd hebben om over de vraag na te denken gaan ze na 2 vragen de mist in .
  Volgens mij als je in kontakt kan komen met je onbewuste onderbewuste zijn we al een heel eind op de goede weg .
  Maar das nou net wat ik bedoel we worden bewust gehoeden om niet met het onderbewuste in kontakt te komen of je zou je al moeten afzonderen zoals die monniken in tibet bv.
  terwijl ik dit alles type heb ik zelf soms het gevoel van wat een lariekoek kraam ik hier uit maar dat is nou weer het bewuste (realistische )in mij .
  We komen er wel denk ik…maar een nieuwe massiah (je weet wel Jezus ,Mohammed enz ) was nu in deze tijd niet verkeerd geweest , iemand die de mensen die wel willen maar niet weten hoe naar het goede pad leid .
  MVG Bart

  1 likes
 12. Jammer dat je alleen maar dit ziet ben snel opgehoiden met kijken!!

  0 likes
 13. Het Is Gewoon Annunaki (Van De Planeet Niburu)Die Hier Over De Wereld Heerste.

  0 likes
 14. Bedoel dus dat die “mensen ” misschien zulke mutsen droegen maar omdat hun hoofd zo groot was moest het wel een zgn. kardinalen muts worden !

  0 likes
 15. Rory op welke site vindt ik informatie over die Paul Anka (toch zeker niet de bekende zanger) ?

  0 likes
 16. Rory hij heet daryl anka geen paul anka heb net zijn speech bekene even lachen het is geen zanger ! Hihi
  Groetjes

  0 likes
 17. Mimmi ben het helemaal met je eens ! Zo denk ik er ook over !
  Trusten allemaal
  Pietje

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Mysterieus wezen met vierkant hoofd en dinosaurus. Deze geogliefen zijn zojuist ontdekt in Peru

Mysterieus wezen met vierkant hoofd en dinosaurus. Deze geogliefen zijn zojuist ontdekt in Peru

Onderzoekers van de Japanse Yamagata University hebben ...

Amerikaanse overheid monitort in het geheim 'slangachtige UFO's'. Hier worden ze gezien

Amerikaanse overheid monitort in het geheim ‘slangachtige UFO’s’. Hier worden ze gezien

Een oud-rechercheur heeft gezegd dat de Amerikaanse ...