Buitenland

VIDEO: Monsanto, het Amerikaanse monster

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Monsanto brengt de wereld onherstelbare schade toe en komt er keer op keer mee weg. Dat blijkt uit een nieuwe aflevering van The Empire Files, die is uitgezonden door de Zuid-Amerikaanse zender teleSUR.

Het programma gaat dieper in op de verwoestende geschiedenis van de Amerikaanse chemiereus, één van ’s werelds meest sinistere corporaties. Monsanto vormt al jarenlang een bedreiging voor het milieu, de economie en de volksgezondheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Monsanto profiteerde samen met de Amerikaanse overheid rijkelijk van oorlog. Denk aan de atoombom en Agent Orange, dat werd gebruikt in de Vietnamoorlog. DDT was een gevaarlijk goedje van Monsanto dat de natuur verwoestte en verantwoordelijk was voor geboorteafwijkingen en kanker.

Mitt Romney

Het bedrijf koos ervoor de waarheid over zijn dodelijke producten te verbergen door middel van propaganda. De Amerikaanse overheid speelde het spelletje mee. Monsanto gebruikt ook propaganda om het volk ervan te overtuigen dat zijn producten veilig zijn.

Veertig jaar lang was Monsanto de grootste producent van milieuvervuilende PCB’s. Voormalig presidentskandidaat Mitt Romney werd ingehuurd door Monsanto om het imago van de landbouwreus op te vijzelen.

Monsanto heeft een monopolie op de landbouwmarkt en produceert 80 procent van alle maïs en 93 procent van alle sojabonen in de wereld. Het vlaggenschip-product van Monsanto, Roundup, bevat de gevaarlijke stof glyfosaat.

Terug te vechten

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelde onlangs vast dat glyfosaat kankerverwekkend is voor mensen. Roundup is de meest gebruikte onkruidverdelger in de geschiedenis. Volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS werd in 2010 meer dan 126 miljoen kilogram Roundup gebruikt.

Maar er is ook goed nieuws. Mensen beginnen terug te vechten tegen Monsanto. Op 23 mei dit jaar protesteerden tienduizenden mensen in 40 landen tegen de chemiegigant. Nu er wordt gesproken over een overnamebod van het Duitse chemieconcern Bayer op Monsanto, is het belangrijk dat deze reus voor eens en voor altijd een halt wordt toegeroepen, besluit presentatrice Abby Martin.

[teleSUR]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J@n
J@n
7 jaren geleden

Goh, en welke fam. zou weer betrokken zijn….U raad het al…..

Derek
Derek
7 jaren geleden

Ik hoop nog op veel meer verzet!

Tjilp
Tjilp
7 jaren geleden

Waar moeten we straks ons kosher en halal eten vandaan halen? Zodra Monsanto zijn giftige trucs op de gewassen gebruikt heeft, is het eten niet meer kosher of halal. Hoezo is Monsanto noodzakelijk om het wereldvoedselprobleem op te lossen? Wat een stinkende troep is er op deze planeet.

Berenbotje
Berenbotje
7 jaren geleden

Monsanto is reeds op aarde aan het experimenteren om de gentisch gemodificeerde gewassen straks in de ruimte en op andere planeten te kunnen toepassen.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x