Homepagina » Buitenland » VIDEO: Monsanto, het Amerikaanse monster
VIDEO: Monsanto, het Amerikaanse monster

VIDEO: Monsanto, het Amerikaanse monster

Monsanto brengt de wereld onherstelbare schade toe en komt er keer op keer mee weg. Dat blijkt uit een nieuwe aflevering van The Empire Files, die is uitgezonden door de Zuid-Amerikaanse zender teleSUR.

Het programma gaat dieper in op de verwoestende geschiedenis van de Amerikaanse chemiereus, één van ’s werelds meest sinistere corporaties. Monsanto vormt al jarenlang een bedreiging voor het milieu, de economie en de volksgezondheid.

Monsanto profiteerde samen met de Amerikaanse overheid rijkelijk van oorlog. Denk aan de atoombom en Agent Orange, dat werd gebruikt in de Vietnamoorlog. DDT was een gevaarlijk goedje van Monsanto dat de natuur verwoestte en verantwoordelijk was voor geboorteafwijkingen en kanker.

Mitt Romney

Het bedrijf koos ervoor de waarheid over zijn dodelijke producten te verbergen door middel van propaganda. De Amerikaanse overheid speelde het spelletje mee. Monsanto gebruikt ook propaganda om het volk ervan te overtuigen dat zijn producten veilig zijn.

Veertig jaar lang was Monsanto de grootste producent van milieuvervuilende PCB’s. Voormalig presidentskandidaat Mitt Romney werd ingehuurd door Monsanto om het imago van de landbouwreus op te vijzelen.

Monsanto heeft een monopolie op de landbouwmarkt en produceert 80 procent van alle maïs en 93 procent van alle sojabonen in de wereld. Het vlaggenschip-product van Monsanto, Roundup, bevat de gevaarlijke stof glyfosaat.

Terug te vechten

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelde onlangs vast dat glyfosaat kankerverwekkend is voor mensen. Roundup is de meest gebruikte onkruidverdelger in de geschiedenis. Volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS werd in 2010 meer dan 126 miljoen kilogram Roundup gebruikt.

Maar er is ook goed nieuws. Mensen beginnen terug te vechten tegen Monsanto. Op 23 mei dit jaar protesteerden tienduizenden mensen in 40 landen tegen de chemiegigant. Nu er wordt gesproken over een overnamebod van het Duitse chemieconcern Bayer op Monsanto, is het belangrijk dat deze reus voor eens en voor altijd een halt wordt toegeroepen, besluit presentatrice Abby Martin.

[teleSUR]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J@n
4 jaren geleden

Goh, en welke fam. zou weer betrokken zijn….U raad het al…..

Derek
Derek
4 jaren geleden

Ik hoop nog op veel meer verzet!

Tjilp
Tjilp
4 jaren geleden

Waar moeten we straks ons kosher en halal eten vandaan halen? Zodra Monsanto zijn giftige trucs op de gewassen gebruikt heeft, is het eten niet meer kosher of halal. Hoezo is Monsanto noodzakelijk om het wereldvoedselprobleem op te lossen? Wat een stinkende troep is er op deze planeet.

J@n
Reactie op  Tjilp
4 jaren geleden

Wat interesseert mij nu of het eten kosher en/of halal is, word er meteen weer het stigma geloof bij betrokken. Ik wil gewoon gezond kunnen leven zonder opgelegde regels van een of ander geloof wat elkaar het licht niet in de ogen gunt. Dit bedrijf is/word wederom direct/indirect gerund door de bekende familie. Ze hebben nu al al het geld in hun macht, nu ook je voedsel…..fijn he, straks komt er belasting op zonlicht….

Berenbotje
Berenbotje
4 jaren geleden

Monsanto is reeds op aarde aan het experimenteren om de gentisch gemodificeerde gewassen straks in de ruimte en op andere planeten te kunnen toepassen.

ramon
ramon
Reactie op  Berenbotje
4 jaren geleden

LOL……… de ruimte en andere planeten……… maar in die hoax gelooft u nog wel…….

Eva
Eva
4 jaren geleden

Alle zaden zijn ìnmìddelels gemanipuleerd, níets is meer ècht gezond, zelfs Bioĺogische groenten is inmiddels niet gifvrij meer, te gek voor woorden dat wij massaal worden vergiftigt..zo ooķ door de Chemtrails, maar dat is een ander onderwerp uit de lijst van vernietiging van de mensheìd!

onbekend
onbekend
4 jaren geleden

Vergelijk Monsanto met drugs. Hoe autoritairder de mensheid in ‘t algemeen, hoe meer ze in de val van Monsanto trappen. Autoritair = leerplichtprogramma, duur rijbewijs, maandenlang voeten opheffen tijdens legerdienst, 3- en 2 ploegendienst, werkdruk enzovoort.

trackback
Eindtijd-signalen en enkele zeer opmerkelijke nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
Derek
Derek
4 jaren geleden

Wanneer staat men echt op, en dan bedoel ik ook echt opstaan met hooivorken en al!

Kalki
Kalki
Reactie op  Derek
4 jaren geleden

Daar zijn mensen te zelfgenoegzaam voor.

Padja
Padja
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Kalki,

Je doet jezelf en anderen tekort.
De meeste mensen zijn helemaal niet zelfgenoegzaam maar zijn hele gewone gemiddelde mensen die heus wel de goeie kant op willen.
We zijn ook maar zo’n beetje in deze tijd geboren, staan verwonderd om ons heen te kijken en roeien met de riemen.
Kom je hier word je aan alle kanten uitgespuugd en voor slapend, zelfgenoegzaam of dom of erger uitgescholden. (Men denigreert hier blijkbaar graag)

Dat met een hooivork zwaaien nogal zinloos is snappen we wel. Maar wat dan wel ?
Opstand roepen en daar weer over en weer op reageren.

Zeitgeist, Venus project. Daar kom je verder mee.
Ga eens kijken of we elkaar vooruit kunnen helpen ipv de grond intrappen.

faith
faith
Reactie op  Padja
4 jaren geleden

Maar Padja, sinds wanneer is dom een scheldwoord? Het geeft de onnozelheid/naiviteit/kortzichtigheid van iemand of een groep aan.
Ook gewone Nederlandse woorden. Heeft niets met denigreren te maken.

faith
faith
Reactie op  faith
4 jaren geleden

Slapend en zelfgenoegzaam zijn ook geen scheldwoorden. Maar pas op met die woorden, iemand kon zich wel eens uitgespuugd voelen.
Maar hoe moet je anders aangeven dat er verder nagedacht moet worden? Dat het tij gekeerd moet worden?
Dat er werk aan de winkel is, dat er een andere weg ingeslagen moet worden. Dat we zo niet verder kunnen.
Het lijkt er eerder op dat ze daar niet mee geconfronteerd wensen te worden.

Padja
Padja
Reactie op  faith
4 jaren geleden

Ik heb ook niet alle antwoorden Faith.
Vooral vragen.
Maar ik denk wel dat we samen verder komen als alle neusjes dezelfde kant opstaan.
En daar is samen toch het sleutelwoord.
Vaak is het frustratie. Dat snap ik ook wel. Maar spreek dat dan uit.
Zoiets?

Hendrik
Hendrik
4 jaren geleden
Jippieeeeee
Jippieeeeee
4 jaren geleden

Roundup is de meest gebruikte onkruidverdelger in de geschiedenis.”

heel veel mensen weten dit , en toch zitten de buren hier te zeiken over terugkerend onkruid in hun f****g super nette tuintjes waar geen 1 grasspriet mag groeien zo ja, dan staan ze te spuiten met dat gifzooi Roundup ! hebben schijt aan dieren ook!
deze mensen weten Al dat het schadelijk is voor mens en milleu , insecten en egels en ja zelfs vogels, en toch staan ze te spuiten ‘ ik vind dit gewoon crimineel! ! ! ! vuile criminele bende dat hele monsanto gebeuren!!!

x

Check Also

gates

Zo ver reiken de tentakels van vaccinboer Bill Gates

Advocaat Robert F. Kennedy jr., de zoon ...

gates

Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond

Miljardair Bill Gates heeft stilletjes zo’n 100.000 ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x