Het Complot

“De VS is een psychotisch land geworden, dat zich baseert op grootheidswaan”

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op het Binnenhof zijn gisteren twee boeken gepresenteerd over de beïnvloeding van de media en de Amerikaanse politiek. Het gaat om Gekochte Journalisten van Udo Ulfkotte en De Wikileaks documenten. Er waren veel belangstellenden, maar de media lieten het massaal afweten, aldus journalist Joost Niemöller.

Uitgever Tom Zwitser legde uit dat de media vroeger in het geheim door de CIA werden aangestuurd. Tegenwoordig gebeurt dat openlijk; de schaamte is verdwenen, aldus Zwitser. Vroeger was het soms nog best moeilijk om journalisten om te kopen, tegenwoordig hoeft dat niet eens meer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Emeritus hoogleraar en journalist Karel van Wolferen gaf tijdens de bijeenkomst aan dat de VS momenteel een militaire krachtmeting met kernwapens uitlokt. Hij zei dat er vroeger nog werd gereageerd op propaganda, maar dat de westerse journalisten de propaganda tegenwoordig zelf produceren.

Complotten

Als Hillary Clinton aan de macht komt zullen er volgens Van Wolferen oorlogen uitbreken in onder meer Oekraïne, zal de oorlog in Syrië zich uitbreiden en dreigt het gevaar van een kernoorlog. “De VS is een psychotisch land geworden, dat zich baseert op grootheidswaan,” zei hij.

Wie anders denkt, krijgt automatisch het stempel ‘complotgek’. Maar volgens Van Wolferen bestaat een groot deel van de wereld juist uit complotten. De emeritus hoogleraar stelde dat onder meer 9/11, de aanslag op Charlie Hebdo en de moord op JFK complotten zijn.

Verzwegen

Journalist Stan van Houcke zei dat ruim de helft van de Amerikaanse begroting naar de wapenindustrie gaat. Om wapens te kunnen blijven produceren is er een vijand nodig. Daarom creëert de VS onophoudelijk conflicten. Volgens Van Houcke wordt dit belangrijke feit in de Nederlandse pers verzwegen.

Hij wees erop dat de Amerikaanse oud-minister Kissinger onlangs zei dat het buitenlandse beleid van de VS erop gericht is om Rusland uit elkaar te laten vallen. Deze uitspraak haalde het Nederlandse nieuws niet, volgens Van Houcke omdat Nederlandse journalisten niets begrijpen van geopolitiek. Bovendien is Europa een vazalstaat, en in vazalstaten dient men te zwijgen, voegde Van Wolferen toe.

Boekentips: Gekochte Journalisten, De Wikileaks documenten

[Joost Niemöller]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jos
jos
7 jaren geleden

http://www.nujouwnieuws.nl/?content=newsItem&item=622
Ga maar eens op deze site snuffelen en zei wat er gaande is nu op dit moment en sla op tijd eten en drinken.

Logiter
Logiter
7 jaren geleden

Smerige zionistische yanken.
En terwijl de elitegroep als de clintons,kissinger,kerrie,soros etc. ww3 probeert te ontketenen,wurmt heel rusland zich onder de zielige houdgreep uit,waardoor het uiteindelijk zal moeten lijken,dat de vs geen “andere keus” had dan te moeten aanvallen.

Wim
Wim
7 jaren geleden

Ze zeggen dat, gas onder het oppervlakte van niemand is daarom, zijn ze overal aan fracking. Gewoon ook in wijken waar, kinderen spelen en zo, ziekenhuizen ook. Gas ontsnapt dat, zie je niet. Amerika is done.

Bram
Bram
7 jaren geleden

Grootheidswaan hebben alle leiders. Krijg je vanzelf wanneer je succesvol bent in het systeem.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x