Buitenland

“De wereld is gestoord: het is nu officieel!”

Help door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Naar welk theater zit ik eigenlijk te kijken als het gaat om berichtgeving over Rusland? De hele wereld moet de Russen boycotten, want die zouden de MH17 naar beneden hebben geschoten. Het bewijs daarvoor is echter geheim.

Maar het gaat inmiddels zo ver dat de grootste NAVO-oefeningen ooit aan de grens met Rusland worden gehouden. Om nog maar niet van de Amerikaans-Chinese akkefietjes te spreken in de Zuid-Chinese Zee.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

NAVO oefent dicht tegen de Russische grens

Dan moet ik de Russen agressief vinden want die scheren met hun gevechtsvliegtuigen dicht langs Amerikaanse oorlogsschepen, die ver van huis, zo’n beetje tegen Rusland aan, hun missie uitvoeren?

Rusland provoceert Amerikaans oorlogsschip

"De wereld is gestoord: het is nu officieel!"

Het woord hooligan is typisch Engels, want het wordt geassocieerd met Engels tuig dat huis houdt bij voetbalwedstrijden. Nu zijn het als er gemept wordt ineens Engelse voetballiefhebbers en Russische hooligans. Bovendien gestuurd door Poetin zelf.

Russische hooligans hebben banden met Kremlin

De Amerikanen en hun bondgenoten proberen al jaren ISIS aan te pakken in Syrië en dat lukt niet. Nu doen de Russen dat al een tijdje succesvol en is dat allemaal niet goed want dan zijn het Syrische gematigde rebellen. Bovendien, waar bemoeien de Russen zich mee?

Russen moeten geen door de VS gesteunde rebellen bombarderen

En dan willen de Russen wat grote vrachtvliegtuigen kopen en wie staat er klaar? Boeing.

Russen kopen Boeing 747’s

De wereld is gestoord: het is nu officieel!

En dan mogen we de rest van het jaar nog genieten van de slechtste show on Earth… de Amerikaanse ‘verkiezingen’.

PS: de Amerikanen noemen de plek waar ze oorlog voeren een ‘theater‘… zegt genoeg!

ceterum censeo

Overigens ben ik van mening dat het logisch en abstract denkvermogen van ingenieurs vaker zou moeten doorklinken in het publieke debat. Ongeacht welk debat. Ingenieurs zijn in hoge mate verantwoordelijk voor alle gebruikte en misbruikte techniek in de wereld. Zij zouden zich veel nadrukkelijker moeten bemoeien met hoe en waar en door wie hun technologieën gebruikt worden. Een stevige basis in moreel en ethisch besef is hiervoor noodzakelijk, naast een goede kennis van de historie en de actualiteit van alle menselijke geloofssystemen: zoals daar zijn o.a. wetenschap, techniek, economie, filosofie, religie en politiek. Voorwaar geen sinecure, maar voor een werkelijk vreedzame ontwikkeling van onze soort van het allergrootste belang. Met respect voor elkaars standpunten in een taboe- en waardevrij debat, waar men openstaat voor de inzichten van de ander. Om zo in gezamenlijkheid, in het besef dat de menselijk soort een werkelijk oneindige creatieve potentie heeft, alle ontstane problemen op te lossen.

Door dr.ir. Coen Vermeeren.

[TU Delft]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
DB
DB
7 jaren geleden

U.S. Sets “DEFCON 3” — US to move forward with plans to attack Syrian President Assad and his forces; Russia Says it will “engage and destroy” anyone who tries!

At 9:43 PM Eastern US last night (Sunday, June 19) the Armed Forces of the United States were reportedly ordered to set condition “DEFCON 3.” This is an extraordinary development and signals serious trouble, LIKELY requiring an expedited military response.
The defense readiness condition (DEFCON) is an alert state used by the United States Armed Forces.
The DEFCON system was developed by the Joint Chiefs of Staff (JCS) and unified and specified combatant commands. It prescribes five graduated levels of readiness (or states of alert) for the U.S. military. It increases in severity from DEFCON 5 (least severe) to DEFCON 1 (most severe) to match varying military situations.

https://www.superstation95.com/index.php/world/1504

Van Wiki:
DEFCON 3 verwijst naar gereedheid boven normaal. Radio-callsigns veranderen in geheime callsigns. Het leger van de Verenigde Staten (behalve de luchtmacht, die al op 2 zat) ging naar dit niveau in 1962 tijdens de Cubacrisis. Alle legeronderdelen gingen naar DEFCON 3 in 1973 tijdens de Jom Kipoeroorlog toen de Sovjet-Unie dreigde tussenbeide te komen voor Egypte. De derde keer dat de Verenigde Staten naar DEFCON 3 ging was tijdens de terroristische aanslagen op 11 september 2001. Marine- en luchtaanvallen zijn toegestaan.

https://nl.wikipedia.org/wiki/DEFCON

Dit is opeens verdomd serieus aan het worden.

Jeff
Jeff
7 jaren geleden

Het is bijna absurd, dat WO3 nog niet is uitgebroken. Waar ik zo benieuwd naar ben is die macht achter die macht. Wat houdt ze tegen? dat kunnen geen mensenlevens zijn had ik beredeneerd. Of lachen ze ons gewoon uit?
Mooie opsomming van feiten trouwens in het stuk van dhr. Vermeeren

louise
louise
7 jaren geleden

Beste coen,je hebt helemaal gelijk,en het ergste is…..het is de realiteit geen theater meer…..als ik kijk naar de mensen om me heen veel hoog opgeleiden ??? Het maakt niet meer uit!! mensen zijn lam geslagen en plat gebeukt en neee niet door een RUS,overigens goed getrainde jongens…jaa daar staan al die europiaanse
jongens van te kijken!! ik denk dat heel veel mensen zich zorgen maken,vandaar alle commotie bij Referenda, Al van de jaren 1950 moest het een groot Europa worden van de Amerikanen,er is toch niemand die gelooft dat die domme europianen dit zelf kunnen verzinnen!!! Zelfs in Amerika hebben ze staten met verschillende wetten en wij moeten een eenheid worst worden?? En tja,las net dat Rusland weer langer geboycot wordt,Hoe infantiel kun je zijn,want behalve de Russen kunnen wij hier niet uitvoeren en dat kost ook geld….en zo kan ik lang door gaan en wordt de groep mensen die wel door hebben wat er gebeurt steeds groter,maar nu het grootste probleem!!! wat gaan we er aan doen?????

TheEnzo
TheEnzo
7 jaren geleden

De wereld is niet gek geworden het is enkel zo dat de leugens die ons worden voorgehouden niet stroken met de werkelijkheid zoals wij die dagelijks ervaren. Je wil voorbeelden?

leugen: de economie krabbelt weer op – werkelijkheid de wereldwijde economie is dood.

leugen: geloof en ideaal zijn deugdelijke zaken – werkelijkheid geloof en ideaal staan al sinds mensenheugenis aan de basis van ieder conflict.

leugen: de EU zorgt voor vrede, stabiliteit en verbondenheid – werkelijkheid door de EU staan de lidstaat lijnrecht tegenover elkaar en zijn de banden onderling gespannen, de welvaart is niet meer en fascisme steekt de kop op. En dankzij de EU laait de koude oorlog weer op.

leugen: alle vluchtelingen van vorig jaar maar ook van het huidige jaar komen uit oorlog gebieden en dienen daarom opgevangen te worden – werkelijkheid meer dan 60% komt van Afrika en oost Europa deze mensen zijn huis en haard niet verloren door oorlog, deze mensen hebben de deur achterlicht opsloot gedraaid om elders hun leven op te bouwen en hebben daarom geen recht op dergelijke hulp, dus niet omdat wij ze dat niet gunnen maar omdat het voor hen absoluut niet nodig dan wel noodzakelijk is.

En zo zou ik regel na regel door kunnen gaan maar het punt is dus de wereld is niet gek onze bestuurders zijn het spoor volledig bijster en daar dient wat aan gedaan te worden, zij werken voor ons zij bestaan dankzij ons en kunnen alleen maar bestaan door ons. Dit dicteert dus dat wij ook voor de verandering moeten zorgen!

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x