Homepagina » Buitenland » Cynischer kan bijna niet: door Rutte gesteunde jihadisten moorden en plunderen er weer op los in Syrië. Heb jij ze al gespot?
Cynischer kan bijna niet: door Rutte gesteunde jihadisten moorden en plunderen er weer op los in Syrië. Heb jij ze al gespot?
Foto: Qasioun News Agency CC BY 3.0 Wikimedia Commons

Cynischer kan bijna niet: door Rutte gesteunde jihadisten moorden en plunderen er weer op los in Syrië. Heb jij ze al gespot?

De verwachte Turkse inval van Noord-Syrië is begonnen. President Erdogan heeft gezegd dat het offensief tegen Koerdische strijders in Syrië is bedoeld om een ‘terreurcorridor’ te vernietigen.

Het Turkse leger begon woensdag met luchtaanvallen en artilleriebeschietingen op stellingen van Koerdische strijders van de SDF.

De Koerden zeggen op hun beurt dat Turkije probeert om IS-terroristen te helpen ontsnappen.

Drie Nederlandse ministers

De geloofwaardigheid van Nederlandse politici is ondertussen ver te zoeken. Gewapende groepen die in het geheim door Nederland zijn bewapend, doen mee aan de Turkse invasie.

Onder meer de door Nederland gesteunde Sultan Murad Brigade is in stelling gebracht. De groep gebruikt wagens van het type Toyota Hilux en Isuzu D-max, geleverd door Rutte.

Journalist Harald Doornbos reageerde hierop: “Cynischer kan bijna niet meer.”


Deze gewapende erdoganisten werden gesteund door drie Nederlandse ministers: Koenders, Zijlstra en Blok, merkt Trouw-journalist Ghassan Dahhan op.

Lange arm

Hij voegt toe dat de strijdgroep Suleyman Shah, door Nederland gesteund, ook meedoet.

“En terwijl de Nederlandse regering gewapende erdoganisten in Syrië steunde, maakt de VVD zich nog altijd grote zorgen over de ‘lange arm van Erdogan’ in Nederland,” tweette hij.

Doornbos merkt op: “Ook islamisten van Jabhat al Shamiyah (Levant Front) doen mee. En ja, u raadt het al, ook Jabhat al Shamiyah kreeg steun van de Nederlandse regering.”

“Ze deden zelfs al mee aan de operatie tegen Afrin,” vervolgt Doornbos.

Zuiveringen

Hij verwijst hiermee naar een eerdere Turkse invasie, waarbij onder meer oorlogsmisdaden zijn gepleegd.

Journaliste Milena Holdert van Nieuwsuur: “De steun aan rebellen die betrokken waren bij de zuiveringen in Afrin zou direct gestopt worden, beloofde toenmalig minister Zijlstra.”

“Maar in februari 2018 tekende Nederland toch weer een contract voor de levering van voertuigen aan Levant Front, openlijk betrokken bij Afrin,” voegt ze toe.

?

Als Turkije Syrië binnenvalt heet dat ‘schenden van het internationaal recht’, aldus de Tweede Kamer in een motie.

Maar als Nederland materieel de grens met Syrië over smokkelt om rebellen te steunen die samen met Turkije de Syrische regio Afrin binnenvallen, heet dat…?

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
1 jaar geleden

Het enige waar overheden goed in zijn is hun onderdanen ruim driekwart van hun geld af te nemen en er dan kwistig mee rond te strooien, liefst op plekken waar dat verder helemaal niemand wil. Maar ja, mensen blijven er hardnekkig op stemmen.

Matt
Matt
1 jaar geleden

Als Turkije Syrië binnenvalt is dat een schending van het internationaal recht. Oké, dat kan dan wel kloppen maar als Amerika dat doet is het om de democratie te bevorderen?

https://t.jwwb.nl/NvlqsiZFUvTsA8-Plx8YZR5437o=/97×0:1558×2338/308×493/f.jwwb.nl%2Fpublic%2Fu%2Fa%2Fw%2Ftemp-vsxsecbolfaualxmckal%2F99osbk%2Fcartoontoyota.jpg

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Ja, je zou verwachten dat bijv. onze eigen defensie apparaat hier toch tegen zou ageren. Ook onze eigen soldaten worden naar dat soort conflictgebieden gestuurd. Beetje raar natuurlijk als je staat te vechten tegen mensen die door dezelfden zijn bewapend als jij. Maar niets is minder waar, ze gaan er gewoon heen, zonder commentaar. Ik durf zo een paar staten te noemen, waar dat al lang zou hebben geleid tot een coup. Misschien dat onze boeren dat dan maar voor hun rekening moeten nemen.

IIS
IIS
1 jaar geleden

En het meest onvoorstelbare is? Een glas, een plas en alle verantwoordelijken wassen hun handen in onschuld zoals het altijd al was.

Met van ons geroofde en afgeperste belastinggeld zijn moordenaars gefinancierd en waarschijnlijk nog veel meer dan dat!

Waarschijnlijk zelfs pedotripjes naar Thailand of verblijft men uit gemak toch liever in het Haagse ondergrondse met Marokkaanse en Turkse liefdesjongens? Vandaar ook altijd maar weer van die “foei”gesprekken met criminele allerheiligste middeleeuwsen?

Wat een moorddadig en chantabel zootje ongeregeld is het toch daar in Den Haag en op de departementen.En de bevolking maar uitzuigen tot op het bot en met de meest krankzinnige regels en wetten bestoken tot de boeren en slaven er scheel van zien.

Overigens, het is niet alleen Rutte, maar -alle- betrokken partijen van voorgaande jaren tot op heden.

Wl-
Wl-
1 jaar geleden

Ja ja het zijn weer de Turken die schuldig zijn.
USA en co steunt isis en ypg sdk (koerden) voor een beter wereld toekomst zeker? of zijn we dat al vergeten

bezeten media heeft weer voor elkaar gekregen om de skd (koerden) de helden te maken en zo indirect USA ook (behalve Trump dan) want USA steunen immers geen terroristen toch ze steunen alleen wat goed is in deze wereld

Dit is ook precies de reden waarom ze ieder keer mee wegkomen omdat wij gewoon mee gaan met hun leugens. ze willen het midden-oosten in hele kleine stukken hebben om het makkelijk te heersen, Turkije en Iran zijn nog grote stukken dus de stappenplan is al lang bekend.

velders
velders
Reactie op  Wl-
1 jaar geleden

Wat l*l jij dan nou weer dan? Compete onzin, de Koerden worden gewoon weer als altijd genaaid nadat ze het leeuwendeel van door amerika opgezette I.S moesten opruimen, Peshmerga voor mij de HELDEN zijn en het tijd wordt zij hun eigen verdiende land krijgen en totale erkenning krijgen, Erdogan te vergetelheid in meppen met zn eigen ego, we zouden het toch niet meer tolereren dat dictatortjes met of of onder snorretjes onze vrijheid in gevaar laten brengen, f*ck them voor wie al die levens voor niets zijn gestorven voor onze vrijheid, onverschillig onder welke vlag dan maar ook, dus als mens zich hebben opgeofferd, voor hun toekomst, onze toekomst, en die van onze kinderen.

salvar
salvar
1 jaar geleden

@IIS
ze zuigen ons niet alleen uit maar anno 2020 komen er weer tienduizenden bij om ons nog verder uit te zuigen.
dit moet volgens onze regering want het zijn zielige mensen en moeten alles gratis krijgen van de wieg tot het graf.
wat rutte zegt tegen erdogan is om je zand in de ogen te strooien het plan moet doorgaan.

René
René
1 jaar geleden

Zo vreemd is het niet dat Turkije aan de grensstreek haar invloed wil laten gelden en daar straks de vele Syrische vluchtelingen naar terug wil sturen en de IS troep wil opruimen. Wat zou de EU dan verwachten, de EU doet zelf niets en houdt de adem in tot er weer een stroom vluchtelingen de EU inkomt en vervolgens wel Turkije de les lezen….

Los daarvan moet wel zo snel mogelijk de dubbele nationaliteit worden afgeschaft.

Ook heeft de EU boter op het hoofd rondom BREXIT. Het is heel eenvoudig om bij de Ieren de import en export van goederen weer te gaan controleren. Dat gebeurt op de canarische eilanden ook als autonome regio van Spanje. Maar nee, de EU wil – kost wat kost – de ellende proberen af te schuiven op de Brexiteers bang als ze zijn dat anders meer landen gaan volgen.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Net zo bizar dat Nederland straaljagers en tanks schonk aan die geschifte Erdogan. En dat zogenaamd alleen maar gebruikt mocht worden voor defensieve taken. Nu de regering met zijn klote voor het blok wordt gezet om in te grijpen geven zijn bij
monde van die afschuwelijke Sigrid Kaag niet thuis. Rutte is een man waar je dood en doodziek van wordt, schofterige tot het bot.
En dan propagandablaadje NRC, met consequent de kant van die geflipte Erdogan kiezen is nu opeens oorverdovend stil. De EU gechanteerd door een gestoorde Turk. GB is straks lachende derde met hun Brexit.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
1 jaar geleden

er is nog wel meer materieel weg, naders gezegd uit de boeken verdwenen of onder de pet vandaan.. en waar naar toe gegaan???

oorlog het slechste voorbeeld van vrede op aarde..

vladi
vladi
1 jaar geleden

cynisch word er gesteld.
erg naïef en misleidend.

het is gepland en op voorbedachte rade.
de media is er om dit te verbloemen ofwel te ontkrachten.

waar blijft de revolutie?

fff

Elise
Elise
Reactie op  vladi
1 jaar geleden

Alle gewone mensen(maakt niet uit van welk land) zijn/worden hier de dupe van.

x

Check Also

huisarts

Boze en verdrietige huisarts: ‘Nee, de IC’s liggen niet vol’

Op de website van neuroloog Jan B. ...

lubach

Proef op de som: bestaat de fabeltjesfuik van Lubach wel?

Arjen Lubach besteedde in zijn programma Zondag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x