Buitenland

Cynischer kan bijna niet: door Rutte gesteunde jihadisten moorden en plunderen er weer op los in Syrië. Heb jij ze al gespot?

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De verwachte Turkse inval van Noord-Syrië is begonnen. President Erdogan heeft gezegd dat het offensief tegen Koerdische strijders in Syrië is bedoeld om een ‘terreurcorridor’ te vernietigen.

Het Turkse leger begon woensdag met luchtaanvallen en artilleriebeschietingen op stellingen van Koerdische strijders van de SDF.

De Koerden zeggen op hun beurt dat Turkije probeert om IS-terroristen te helpen ontsnappen.

Drie Nederlandse ministers

De geloofwaardigheid van Nederlandse politici is ondertussen ver te zoeken. Gewapende groepen die in het geheim door Nederland zijn bewapend, doen mee aan de Turkse invasie.

Onder meer de door Nederland gesteunde Sultan Murad Brigade is in stelling gebracht. De groep gebruikt wagens van het type Toyota Hilux en Isuzu D-max, geleverd door Rutte.

Journalist Harald Doornbos reageerde hierop: “Cynischer kan bijna niet meer.”


Deze gewapende erdoganisten werden gesteund door drie Nederlandse ministers: Koenders, Zijlstra en Blok, merkt Trouw-journalist Ghassan Dahhan op.

Lange arm

Hij voegt toe dat de strijdgroep Suleyman Shah, door Nederland gesteund, ook meedoet.

“En terwijl de Nederlandse regering gewapende erdoganisten in Syrië steunde, maakt de VVD zich nog altijd grote zorgen over de ‘lange arm van Erdogan’ in Nederland,” tweette hij.

Doornbos merkt op: “Ook islamisten van Jabhat al Shamiyah (Levant Front) doen mee. En ja, u raadt het al, ook Jabhat al Shamiyah kreeg steun van de Nederlandse regering.”

“Ze deden zelfs al mee aan de operatie tegen Afrin,” vervolgt Doornbos.

Zuiveringen

Hij verwijst hiermee naar een eerdere Turkse invasie, waarbij onder meer oorlogsmisdaden zijn gepleegd.

Journaliste Milena Holdert van Nieuwsuur: “De steun aan rebellen die betrokken waren bij de zuiveringen in Afrin zou direct gestopt worden, beloofde toenmalig minister Zijlstra.”

“Maar in februari 2018 tekende Nederland toch weer een contract voor de levering van voertuigen aan Levant Front, openlijk betrokken bij Afrin,” voegt ze toe.

?

Als Turkije Syrië binnenvalt heet dat ‘schenden van het internationaal recht’, aldus de Tweede Kamer in een motie.

Maar als Nederland materieel de grens met Syrië over smokkelt om rebellen te steunen die samen met Turkije de Syrische regio Afrin binnenvallen, heet dat…?

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
3 jaren geleden

Het enige waar overheden goed in zijn is hun onderdanen ruim driekwart van hun geld af te nemen en er dan kwistig mee rond te strooien, liefst op plekken waar dat verder helemaal niemand wil. Maar ja, mensen blijven er hardnekkig op stemmen.

Matt
Matt
3 jaren geleden

Als Turkije Syrië binnenvalt is dat een schending van het internationaal recht. Oké, dat kan dan wel kloppen maar als Amerika dat doet is het om de democratie te bevorderen?

https://t.jwwb.nl/NvlqsiZFUvTsA8-Plx8YZR5437o=/97×0:1558×2338/308×493/f.jwwb.nl%2Fpublic%2Fu%2Fa%2Fw%2Ftemp-vsxsecbolfaualxmckal%2F99osbk%2Fcartoontoyota.jpg

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Ja, je zou verwachten dat bijv. onze eigen defensie apparaat hier toch tegen zou ageren. Ook onze eigen soldaten worden naar dat soort conflictgebieden gestuurd. Beetje raar natuurlijk als je staat te vechten tegen mensen die door dezelfden zijn bewapend als jij. Maar niets is minder waar, ze gaan er gewoon heen, zonder commentaar. Ik durf zo een paar staten te noemen, waar dat al lang zou hebben geleid tot een coup. Misschien dat onze boeren dat dan maar voor hun rekening moeten nemen.

IIS
IIS
3 jaren geleden

En het meest onvoorstelbare is? Een glas, een plas en alle verantwoordelijken wassen hun handen in onschuld zoals het altijd al was.

Met van ons geroofde en afgeperste belastinggeld zijn moordenaars gefinancierd en waarschijnlijk nog veel meer dan dat!

Waarschijnlijk zelfs pedotripjes naar Thailand of verblijft men uit gemak toch liever in het Haagse ondergrondse met Marokkaanse en Turkse liefdesjongens? Vandaar ook altijd maar weer van die “foei”gesprekken met criminele allerheiligste middeleeuwsen?

Wat een moorddadig en chantabel zootje ongeregeld is het toch daar in Den Haag en op de departementen.En de bevolking maar uitzuigen tot op het bot en met de meest krankzinnige regels en wetten bestoken tot de boeren en slaven er scheel van zien.

Overigens, het is niet alleen Rutte, maar -alle- betrokken partijen van voorgaande jaren tot op heden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x