Homepagina » Buitenland » Cynischer kan bijna niet: door Rutte gesteunde jihadisten moorden en plunderen er weer op los in Syrië. Heb jij ze al gespot?
Cynischer kan bijna niet: door Rutte gesteunde jihadisten moorden en plunderen er weer op los in Syrië. Heb jij ze al gespot?
Foto: Qasioun News Agency CC BY 3.0 Wikimedia Commons

Cynischer kan bijna niet: door Rutte gesteunde jihadisten moorden en plunderen er weer op los in Syrië. Heb jij ze al gespot?

De verwachte Turkse inval van Noord-Syrië is begonnen. President Erdogan heeft gezegd dat het offensief tegen Koerdische strijders in Syrië is bedoeld om een ‘terreurcorridor’ te vernietigen.

Het Turkse leger begon woensdag met luchtaanvallen en artilleriebeschietingen op stellingen van Koerdische strijders van de SDF.

De Koerden zeggen op hun beurt dat Turkije probeert om IS-terroristen te helpen ontsnappen.

Drie Nederlandse ministers

De geloofwaardigheid van Nederlandse politici is ondertussen ver te zoeken. Gewapende groepen die in het geheim door Nederland zijn bewapend, doen mee aan de Turkse invasie.

Onder meer de door Nederland gesteunde Sultan Murad Brigade is in stelling gebracht. De groep gebruikt wagens van het type Toyota Hilux en Isuzu D-max, geleverd door Rutte.

Journalist Harald Doornbos reageerde hierop: “Cynischer kan bijna niet meer.”


Deze gewapende erdoganisten werden gesteund door drie Nederlandse ministers: Koenders, Zijlstra en Blok, merkt Trouw-journalist Ghassan Dahhan op.

Lange arm

Hij voegt toe dat de strijdgroep Suleyman Shah, door Nederland gesteund, ook meedoet.

“En terwijl de Nederlandse regering gewapende erdoganisten in Syrië steunde, maakt de VVD zich nog altijd grote zorgen over de ‘lange arm van Erdogan’ in Nederland,” tweette hij.

Doornbos merkt op: “Ook islamisten van Jabhat al Shamiyah (Levant Front) doen mee. En ja, u raadt het al, ook Jabhat al Shamiyah kreeg steun van de Nederlandse regering.”

“Ze deden zelfs al mee aan de operatie tegen Afrin,” vervolgt Doornbos.

Zuiveringen

Hij verwijst hiermee naar een eerdere Turkse invasie, waarbij onder meer oorlogsmisdaden zijn gepleegd.

Journaliste Milena Holdert van Nieuwsuur: “De steun aan rebellen die betrokken waren bij de zuiveringen in Afrin zou direct gestopt worden, beloofde toenmalig minister Zijlstra.”

“Maar in februari 2018 tekende Nederland toch weer een contract voor de levering van voertuigen aan Levant Front, openlijk betrokken bij Afrin,” voegt ze toe.

?

Als Turkije Syrië binnenvalt heet dat ‘schenden van het internationaal recht’, aldus de Tweede Kamer in een motie.

Maar als Nederland materieel de grens met Syrië over smokkelt om rebellen te steunen die samen met Turkije de Syrische regio Afrin binnenvallen, heet dat…?Vind je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. En het meest onvoorstelbare is? Een glas, een plas en alle verantwoordelijken wassen hun handen in onschuld zoals het altijd al was.

  Met van ons geroofde en afgeperste belastinggeld zijn moordenaars gefinancierd en waarschijnlijk nog veel meer dan dat!

  Waarschijnlijk zelfs pedotripjes naar Thailand of verblijft men uit gemak toch liever in het Haagse ondergrondse met Marokkaanse en Turkse liefdesjongens? Vandaar ook altijd maar weer van die “foei”gesprekken met criminele allerheiligste middeleeuwsen?

  Wat een moorddadig en chantabel zootje ongeregeld is het toch daar in Den Haag en op de departementen.En de bevolking maar uitzuigen tot op het bot en met de meest krankzinnige regels en wetten bestoken tot de boeren en slaven er scheel van zien.

  Overigens, het is niet alleen Rutte, maar -alle- betrokken partijen van voorgaande jaren tot op heden.

  25 likes
 2. Het enige waar overheden goed in zijn is hun onderdanen ruim driekwart van hun geld af te nemen en er dan kwistig mee rond te strooien, liefst op plekken waar dat verder helemaal niemand wil. Maar ja, mensen blijven er hardnekkig op stemmen.

  15 likes
 3. Ja, je zou verwachten dat bijv. onze eigen defensie apparaat hier toch tegen zou ageren. Ook onze eigen soldaten worden naar dat soort conflictgebieden gestuurd. Beetje raar natuurlijk als je staat te vechten tegen mensen die door dezelfden zijn bewapend als jij. Maar niets is minder waar, ze gaan er gewoon heen, zonder commentaar. Ik durf zo een paar staten te noemen, waar dat al lang zou hebben geleid tot een coup. Misschien dat onze boeren dat dan maar voor hun rekening moeten nemen.

  12 likes
 4. Als Turkije Syrië binnenvalt is dat een schending van het internationaal recht. Oké, dat kan dan wel kloppen maar als Amerika dat doet is het om de democratie te bevorderen?

  https://t.jwwb.nl/NvlqsiZFUvTsA8-Plx8YZR5437o=/97×0:1558×2338/308×493/f.jwwb.nl%2Fpublic%2Fu%2Fa%2Fw%2Ftemp-vsxsecbolfaualxmckal%2F99osbk%2Fcartoontoyota.jpg

  11 likes
 5. Net zo bizar dat Nederland straaljagers en tanks schonk aan die geschifte Erdogan. En dat zogenaamd alleen maar gebruikt mocht worden voor defensieve taken. Nu de regering met zijn klote voor het blok wordt gezet om in te grijpen geven zijn bij
  monde van die afschuwelijke Sigrid Kaag niet thuis. Rutte is een man waar je dood en doodziek van wordt, schofterige tot het bot.
  En dan propagandablaadje NRC, met consequent de kant van die geflipte Erdogan kiezen is nu opeens oorverdovend stil. De EU gechanteerd door een gestoorde Turk. GB is straks lachende derde met hun Brexit.

  9 likes
 6. Zo vreemd is het niet dat Turkije aan de grensstreek haar invloed wil laten gelden en daar straks de vele Syrische vluchtelingen naar terug wil sturen en de IS troep wil opruimen. Wat zou de EU dan verwachten, de EU doet zelf niets en houdt de adem in tot er weer een stroom vluchtelingen de EU inkomt en vervolgens wel Turkije de les lezen….

  Los daarvan moet wel zo snel mogelijk de dubbele nationaliteit worden afgeschaft.

  Ook heeft de EU boter op het hoofd rondom BREXIT. Het is heel eenvoudig om bij de Ieren de import en export van goederen weer te gaan controleren. Dat gebeurt op de canarische eilanden ook als autonome regio van Spanje. Maar nee, de EU wil – kost wat kost – de ellende proberen af te schuiven op de Brexiteers bang als ze zijn dat anders meer landen gaan volgen.

  7 likes
 7. @IIS
  ze zuigen ons niet alleen uit maar anno 2020 komen er weer tienduizenden bij om ons nog verder uit te zuigen.
  dit moet volgens onze regering want het zijn zielige mensen en moeten alles gratis krijgen van de wieg tot het graf.
  wat rutte zegt tegen erdogan is om je zand in de ogen te strooien het plan moet doorgaan.

  6 likes
 8. Ja ja het zijn weer de Turken die schuldig zijn.
  USA en co steunt isis en ypg sdk (koerden) voor een beter wereld toekomst zeker? of zijn we dat al vergeten

  bezeten media heeft weer voor elkaar gekregen om de skd (koerden) de helden te maken en zo indirect USA ook (behalve Trump dan) want USA steunen immers geen terroristen toch ze steunen alleen wat goed is in deze wereld

  Dit is ook precies de reden waarom ze ieder keer mee wegkomen omdat wij gewoon mee gaan met hun leugens. ze willen het midden-oosten in hele kleine stukken hebben om het makkelijk te heersen, Turkije en Iran zijn nog grote stukken dus de stappenplan is al lang bekend.

  5 likes
  • Wat l*l jij dan nou weer dan? Compete onzin, de Koerden worden gewoon weer als altijd genaaid nadat ze het leeuwendeel van door amerika opgezette I.S moesten opruimen, Peshmerga voor mij de HELDEN zijn en het tijd wordt zij hun eigen verdiende land krijgen en totale erkenning krijgen, Erdogan te vergetelheid in meppen met zn eigen ego, we zouden het toch niet meer tolereren dat dictatortjes met of of onder snorretjes onze vrijheid in gevaar laten brengen, f*ck them voor wie al die levens voor niets zijn gestorven voor onze vrijheid, onverschillig onder welke vlag dan maar ook, dus als mens zich hebben opgeofferd, voor hun toekomst, onze toekomst, en die van onze kinderen.

   0 likes
 9. cynisch word er gesteld.
  erg naïef en misleidend.

  het is gepland en op voorbedachte rade.
  de media is er om dit te verbloemen ofwel te ontkrachten.

  waar blijft de revolutie?

  fff

  5 likes
 10. Ik vraag mij altijd af, wanneer wij in een soort gelijke situatie als in Syrië zouden komen en daar door zouden moeten vluchten of wij dan ook in dat soort landen welkom zijn. Ik denk van niet. Als ik dan kijk naar Dhr Rutte die zich uitlaat over de aanval van Turkije op Syrië, waarbij hij de Turkse regering sommeert onmiddellijk te stoppen, dan denk ik wat ben jij een zielig en hypocriet mannetje als hij loopt te gillen dat Rusland en Iran aangepakt moeten worden. We moeten terug naar de middeleeuwen geen wapens, en dan dit soort leugenaars en lafbekken tussen vier paarden hangen,

  5 likes
 11. :adrianus-johannes.

  er is nog wel meer materieel weg, naders gezegd uit de boeken verdwenen of onder de pet vandaan.. en waar naar toe gegaan???

  oorlog het slechste voorbeeld van vrede op aarde..

  1 likes
 12. Die Haagse Hippies halen Ze wel weer naar Nederstan toe en dumpen Ze vervolgens in Gouda waar de burgerij weer met de kolerezooi van Ze ,waar sommige ZELF op hebben gestemd mogen mee zitten.
  In de duurrste huizen uiteraard met alle toeslagen en subsidies en als dank daar voor worden bij die deugkneuzen nog hun eigen auto , lijf en leden in de waagschaal gezet .
  En Ze laten je lekkers met de kolerezooi van Ze opgezadeld zitten .
  Aangezien geen 1 Dienst of Politie weet hoe Ze die kolerezooi geimporteerd uit het Midden-Oosten moet opknappen cq te handelen .
  Dan zetten ze het slachtoffer weg als gek , verward, staatsmongool , mini breivik, racist , fascist islamofoob , hater, clown enzovoorts.

  1 likes
 13. Kun je uberhaubt iets spotten als het onder de pet gebeurd?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

boeren

‘Dit is het dus mensen! Hiervoor worden boeren opgeofferd’

Boze boeren voeren sinds donderdag actie en ...

politieagent

Ex-politieagent Abe slachtoffer van zinloos politiegeweld op Malieveld: ‘Dit moet echt stoppen!’

Voormalig politieagent en ondernemer Abe Dijkstra is ...