Mens en Dier

Deense overheid financiert onderzoek naar ondergrondse trollen

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Deense Raad voor Onafhankelijk Onderzoek (DFF) zet 2,5 miljoen kronen (ruim 336.000 euro) opzij voor het onderzoek naar ondergrondse trollen die op het eiland Bornholm in de Oostzee zouden leven.

De mascotte van het eiland, de trol Krølle-Bølle, werd in 1946 bedacht door de Deense schrijver Ludvig Mahler. Krølle-Bølle, een 1,30 meter lang schepsel met bolle neus en borstelige staart, woont samen met zijn familie in Langebjerg op Noord-Bornholm.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Lars Christian Kofoed Rømer wil gaan onderzoeken hoeveel invloed de legendes hebben gehad op de fysieke omgeving. Hij heeft eerder twee jaar lang onderzoek gedaan naar geesten. De DFF, die door de Deense overheid wordt aangestuurd, financiert in totaal negen projecten, waarvan één gericht is op de vermeende aanwezigheid van bovennatuurlijke wezens op het eiland Bornholm.

Rømer gaat tijdens zijn studie kijken naar overeenkomsten tussen folklore en ‘echte relaties’ met de trollen die op Bornholm zouden leven, meldt de Deense staatsomroep Danmarks Radio. Hij vindt het fascinerend dat het verhaal van Krølle-Bølle nog altijd actueel is en wil daarom onderzoek doen naar de ‘fysieke manifestaties’ op het eiland.

In de toeristenbranche is Krølle-Bølle sinds vele jaren een groot succes. Veel kinderen vereenzelvigen Bornholm met de trol. Krølle-Bølle betekent ter vergelijking net zoveel als bijvoorbeeld de Lille Havfreu (De kleine zeemeermin) in Kopenhagen. Er zijn allerlei Krølle-Bølle-souvenirs die op het eiland verkocht worden, van t-shirts tot poppetjes en nog veel meer.

“Het kunnen wezens zijn – de meeste mensen zijn bekend met Krølle-Bølle, een gepopulariseerde versie van een natuurwezen – en het kunnen speciale plekken zijn in de natuur met een unieke trilling,” zei Rømer.

De DFF, die onder het ministerie van Onderwijs valt, heeft een jaarlijks budget van 1,2 miljard kronen, waarvan 22,5 miljoen kronen naar projecten gaan die buiten het universiteitssysteem vallen. Daar valt ook het onderzoek naar trollen onder.

[The Local, RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
emka
emka
9 jaren geleden

Zal wel zoiets zijn van: hier maat, heb je een berg subsidie. doe dr wat leuks mee.
Trollen. Give me a break zeg.

Carlijn
Carlijn
9 jaren geleden

@emka, haha ik ben expres nog maar niet over Elfjes begonnen want die bestaan welk degelijk in de hogere dimensies en zijn het ultra magische wezentjes. Want als ik daarover ga schrijven, dan ben ik helemaal de sjaak op deze site hihi 😉

Dr. Why
Dr. Why
9 jaren geleden

nou, het is niet moeilijk te begrijpen waarom het zo slecht gaat met de mensheid…

Ronny
Ronny
9 jaren geleden

hoppa…. vladi blij. kan hij meteen die kant op en helpen z’n fanclub op te graven.

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x