Homepagina » Wetenschap » Telepathie is nu mogelijk
Telepathie is nu mogelijk

Telepathie is nu mogelijk

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Washington is het mogelijk om met enkel je gedachten andermans bewegingen te beïnvloeden. Ze konden een boodschap op telepathische wijze van het brein van de ene persoon overbrengen op het brein van de andere persoon.

Door middel van hersenstimulatie kon één van de wetenschappers denken aan het bewegen van zijn hand, waardoor de ander zijn hand bewoog. Het is voor het eerst dat dit soort ‘telepathie’ tussen twee mensen plaatsvindt.

Het experiment maakte gebruik van een eenvoudig computerspel: een kanon werd afgeschoten door op spatie te drukken. De ‘zender’ moest met het kanon een stad beschermen tegen een piratenschip.

De zender, wiens brein een bericht moest sturen, had geen toetsenbord en moest denken aan het bewegen van zijn rechterhand, zodat zijn hersenen een signaal afgaven. Het signaal werd via het internet verstuurd naar de ‘ontvanger’.

De ontvanger, die zich op enkele honderden meters van de zender bevond, had oordopjes in en kon het computerscherm niet zien. Zodoende wisten de onderzoekers zeker dat de enige communicatie via het brein plaatsvond. De gedachte zorgde ervoor dat de ontvanger onvrijwillig zijn hand bewoog richting de spatiebalk.

Het onderzoek, dat er volgens Gizmodo voor kan zorgen dat telepathie niet langer tot het domein van de sciencefiction behoort, is verschenen in het tijdschrift PLOS ONE.

[Metro, Vox]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • eNdEmiOn schreef:

  Lijkt er steeds meer op dat telepathie een evolutie van technologie is. Dan kun je je afvragen hoe lang het duurt totdat deze technologie onderdeel van gentherapie wordt en zo uiteindelijk als een stukje biotech in het DNA wordt geprogrammeerd. Of sterker is dit allang gebeurd gezien alles wat we niet weten over de menselijke geschiedenis (we weten alleen niet meer hoe we die tech moeten gebruiken)?

  1 likes
  • Carlijn schreef:

   Telepathie is een capaciteit wat alle mensen kunnen, het is een kosmisch geboorterecht. Mensen zijn er altijd van weerhouden en vooral niet bekend mee gemaakt (de reden kan je wel raden), het vergt daarom weer enige oefening maar alle mensen moeten het kunnen, alles kan telepatisch communiceren met elkaar, dieren doen het altijd al en zelfs de bomen en plantenwereld hebben een soort van een telepatisch connectie en het heeft verder helemaal NIKS met technologie te maken.
   @Arwijn en het heeft niks met mind control te maken, als jij telepatisch capaciteiten hebt kan een ander niks met jouw gedachten doen, jij weet/voelt het dan telepatisch namelijk al. Daarom was de mensheid juist altijd zo makkelijk te beïnvloeden en te manipuleren, juist door het gebrek aan telepatisch vermogen.

   10 likes
   • eNdEmiOn schreef:

    “…heeft verder helemaal NIKS met technologie te maken”
    Dat vindt jij. Ik zou het op prijs stellen als je dat soort aannames niet als feit formuleert. En als je toch vindt dat dat een feit is mag je me dat telepathisch mededelen.

    Overigens zie jij strakke scheidingslijnen tussen technologie en (ik kan ff geen beter woord bedenken) “magie”. Maar hoe verder tech zich ontwikkeld, des te vager die lijnen worden. Denk ook aan de tech die ontwikkeld is om met geesten te praten waar laatst zo’n docu over hier op 94N was.

    Zo ook is het menselijk lichaam zomaar ontstaan, random evolutie of is het wellicht door ons eigen hoger bewustzijn in elkaar geknutseld (al dan niet via beraamde evolutie) als voertuig hier in deze dimensie? In dat laatste geval is er ook weer sprake van technologische ontwikkeling. Maar dan op zo’n hoog niveau dat het niet eens meer een beetje lijkt op dat wat wij vandaag de dag technologie noemen. Vraag je ook meteen maar eens af wat technologie nu eigenlijk precies is.

    En over telepathische mind control, dat zou ik ook niet zomaar afschieten. Lijkt me dat dat net zo subtiel kan als dat het nu via de media gebeurd. Denk ook aan die film “The Time Machine” waarin de mensen op de oppervlakte ook iedere nacht telepathisch beïnvloed worden om vooral niet naar bepaalde plaatsen te gaan.

    2 likes
 • Arwijn schreef:

  Nuttig…. waarvoor precies? Meer mindcontrol?

  6 likes
  • frans schreef:

   Laat telepathie in zijn natuurlijke vorm zich aan je voordoen . dan kun je het zelf ontwikkelen.
   Het was en is er altijd al. Je kunt het leren! En misschien heb je al eens gedachten van een goede vriend opgevangen of van je geliefde, maar heb je die nooit nagetrokken.
   Op de hier boven beschreven manier komt het, (surrogaat) inderdaad in handen van techneuten die nooit wat goeds brengen. Nooit met apparatuur telepathie gaan uitoefenen.
   Je kunt het zonder. DE kwaliteit tot telepathie kunne oefenen is totaal toegedekt door alle media die is ontwikkeld. Men kijkt nu liever op zijn schermpje dan te proberen gedachten op te vangen van je naaste.

   3 likes
 • ibrahim schreef:

  Telepathie betekent voor mij in dit geval, een boodschap versturen met alleen je hersenen en ontvangen met alleen je hersenen, zonder enige hulpmiddel. Dit kan ik niet als echt telepathie rekenen, omdat er gebruik wordt gemaakt van 2 computers. Dus een zender en ontvanger. Dit heeft meer iets weg van een draadloos verbinding met een prothese… Of zie ik dat verkeerd?

  6 likes
 • Abel schreef:

  Kleine telepathie oefening; doe ik al jaren met veel succes:
  Kijk (bijvoorbeeld in de file, of openbaar vervoer) naar iemand voor je en “dwing” hem tot een bepaalde handeling. Succes in 90% van de gevallen binnen een á twee minuten verzekerd, en dat zonder enig ander hulpmiddel dan je eigen brein.

  2 likes
 • Delhi schreef:

  Zo heb ik de loterij gewonnen !

  2 likes
 • marcel schreef:

  Het moet niet veel gekker meer worden.

  2 likes
 • Porkie schreef:

  Het is toch allang bewezen dat dieren (bv honden en katten) een telepathische band hebben met hun eigenaar?
  Dat mensen ook seks-telepathie hebben? Je kijkt met lust naar die ander en reactie volgt.

  2 likes
 • martin schreef:

  Fenomenaal dit. Uiteindelijk zijn we allemaal met elkaar verbonden. Wat zou ik hier graag meer over willen weten hoe dit werkt en of het mogelijk is om je telepatisch vermogen te ontwikkelen en onder controle krijgen.

  2 likes
 • Pascal schreef:

  Ik “denk”het zelf gemerkt te hebben in de auto met moeders en in het tehuis waar mijn moeder woont ivm alzheimer. Er zijn wat oudjes bij die je niet meer kan begrijpen maar die elkaar wel begrijpen en elkaar helpen zonder dat de mensen eromheen überhaupt kunnen begrijpen wat er bedoeld word tussen die dementerende mensen. Ik maakt er nog een grapje mee dat ze telepathisch zijn en de man van een bewoner zei toen, het lijkt er wel op.

  We lopen nu erg tegen een begin van een nieuwe civilisatie aan en daar zullen de goden wel op in spelen met hun frequentie om dit in ons DNA te kunnen bewerkstelligen.

  1 likes
 • Roge schreef:

  De mens kan veel meer dan we tot heden hebben gezien. Ik ben zelf tweeling en ik hoef geen woorden te gebruiken om te communiceren met mijn broertje. Alsook ervaren we dezelfde dromen. Iemand gaf eerder aan ”het moet niet gekker worden” Het is GEK dat mensen zo echoistisch zijn om te geloven dat dit alles is wat de mens kan. Bijna belachelijk.. er zijn vele bewijzen geweest in de loop van tijd en de mens word nog altijd gedomineerd door zijn echo. Erg zielig dat mensen moeten sterven denkend dat ze alleen gered kunnen worden door technologie en wetenschap.. je brein heefd alles wat we maar kunnen bedenken.. Mensen die altijd alles willen linken aan bewijs, wetenschap, ”er moet hier een logische verklaring voor zijn” zijn de mensen die het meest van huis zijn bijna onmogelijk voor die personen om inderdaad MAGIE waar te nemen.

  1 likes
 • x

  Check Also

  Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

  Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

  geheugen

  Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

  Zou een sterker vermogen om dingen beter ...

  >