Wetenschap

Telepathie is nu mogelijk

Help door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Washington is het mogelijk om met enkel je gedachten andermans bewegingen te beïnvloeden. Ze konden een boodschap op telepathische wijze van het brein van de ene persoon overbrengen op het brein van de andere persoon.

Door middel van hersenstimulatie kon één van de wetenschappers denken aan het bewegen van zijn hand, waardoor de ander zijn hand bewoog. Het is voor het eerst dat dit soort ‘telepathie’ tussen twee mensen plaatsvindt.

Het experiment maakte gebruik van een eenvoudig computerspel: een kanon werd afgeschoten door op spatie te drukken. De ‘zender’ moest met het kanon een stad beschermen tegen een piratenschip.

De zender, wiens brein een bericht moest sturen, had geen toetsenbord en moest denken aan het bewegen van zijn rechterhand, zodat zijn hersenen een signaal afgaven. Het signaal werd via het internet verstuurd naar de ‘ontvanger’.

De ontvanger, die zich op enkele honderden meters van de zender bevond, had oordopjes in en kon het computerscherm niet zien. Zodoende wisten de onderzoekers zeker dat de enige communicatie via het brein plaatsvond. De gedachte zorgde ervoor dat de ontvanger onvrijwillig zijn hand bewoog richting de spatiebalk.

Het onderzoek, dat er volgens Gizmodo voor kan zorgen dat telepathie niet langer tot het domein van de sciencefiction behoort, is verschenen in het tijdschrift PLOS ONE.

[Metro, Vox]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Nuttig…. waarvoor precies? Meer mindcontrol?

eNdEmiOn
eNdEmiOn
7 jaren geleden

Lijkt er steeds meer op dat telepathie een evolutie van technologie is. Dan kun je je afvragen hoe lang het duurt totdat deze technologie onderdeel van gentherapie wordt en zo uiteindelijk als een stukje biotech in het DNA wordt geprogrammeerd. Of sterker is dit allang gebeurd gezien alles wat we niet weten over de menselijke geschiedenis (we weten alleen niet meer hoe we die tech moeten gebruiken)?

ibrahim
ibrahim
7 jaren geleden

Telepathie betekent voor mij in dit geval, een boodschap versturen met alleen je hersenen en ontvangen met alleen je hersenen, zonder enige hulpmiddel. Dit kan ik niet als echt telepathie rekenen, omdat er gebruik wordt gemaakt van 2 computers. Dus een zender en ontvanger. Dit heeft meer iets weg van een draadloos verbinding met een prothese… Of zie ik dat verkeerd?

Delhi
Delhi
7 jaren geleden

Zo heb ik de loterij gewonnen !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x