Buitenland

Zo wil Europarlementslid ervoor zorgen dat niemand onvrijwillig insecten hoeft te eten

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Sinds kort mogen insecten in je voedsel worden verwerkt. Er zijn vier insectensoorten toegelaten als ingrediënt in voedsel. Alleen de Latijnse naam is verplicht op de verpakking. Bijvoorbeeld Tenebrio molitor, oftewel de gele meelworm.

Als je ‘Locusta migratoria’ hoort, weet je vast niet dat het om de Europese treksprinkhaan gaat. En bij ‘Acheta domesticus’ dringt het niet gelijk tot je door dat het een huiskrekel is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het is nergens voor nodig

Europarlementariër Rob Roos (JA21) wil ook de normale naam op de verpakking én een insecten-icoontje, zodat niemand onvrijwillig insecten hoeft te eten. “Het moet wel duidelijk zijn wat er in je voedsel zit,” zegt hij.

“Ik ben überhaupt geen voorstander van het eten van insecten,” benadrukt het Europarlementslid. “Er zijn genoeg andere bronnen van eiwitten die we eeuwenlang tot ons hebben genomen. Het is nergens voor nodig.”

Allergisch

Bovendien zijn sommige mensen mogelijk allergisch voor insecten. Het moet voor iedereen duidelijk zijn waar insecten in zitten, stelt Roos.

Hij wil dat verpakkingen van insectenvoer voortaan de normale term bevatten in plaats van de Latijnse namen, want die kent niemand. “En om het nog duidelijker te maken dat er insecten in zitten, wil ik daarnaast dat er op de verpakking een icoon met een insect zichtbaar wordt. Zo hoeft niemand tegen zijn wil per ongeluk insecten te eten.”

Roos heeft hierover vragen gesteld aan de Europese Commissie.

4.9 171 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

183 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frontrust
Frontrust
1 jaar geleden

Een grote voor en een halve tegenstem “ben eigenlijk niet zo’n voorstander” en zo wordt het toch genormaliseerd. Wat dacht je van helemaal NIET? Het wordt letterlijk weer je strot door geduwd.

Steven
Steven
1 jaar geleden

Het was bij voorbaat al de bedoeling dat wij het niet zouden opmerken, vandaar ook de latijnse benaming.
Ze willen dat je onbedoelt insecten gaat vreten!

Annette
Annette
1 jaar geleden

Als de mensen werkelijk niet onvrijwillig insecten willen eten, dan is er eigenlijk maar één echte mogelijkheid: DE SUPERMARKT MIJDEN ALS DE PEST.

En WAAROM schrijf ik dit? Omdat ALLE supermarkten in handen zijn van de globalisten en zij dit walgelijke gebeuren orkestreren. En natuurlijk ook een organisatie als PicNic. Als je weet dat Bill Gates daar een dikke vinger in de pap heeft, weet je in principe al genoeg.

Daarnaast zal ook het uit eten gaan in restaurants en eetcafë’s een hele uitdaging worden.

Ik zit al een poosje op een nieuwe site op Telegram, genaamd “Voeding met insecten”. Heel erg leerzaam. Er zijn ook al heel wat mensen actief, die stickers plakken op meerdere producten, waarvan bewezen is, dat ze insecten bevatten.

Het is natuurlijk ongelooflijk hypocriet om alleen maar Latijnse namen te gebruiken. Dan weet je al meteen, dat het merendeel van de mensen niet weet wat het betekent.

Laat DAT nu precies de bedoeling zijn!

Als je werkelijk zo veilig mogelijk voedsel wilt aanschaffen, dan zal je wat moeite moeten doe: naar de boeren gaan voor je aardappelen, groenten en fruit; naar b.v. een zuivelboerderij voor je melk, yoghurt, kaas en eieren; naar de markt.

Rob Roos van Ja21 doet in ieder geval zijn best binnen het Europees Parlement, maar ik denk dat hij bij dat grotendeels corrupte zootje niet veel verder komt.

Uiteindelijk zullen WIJ het zelf moeten doen. Als je geen troep wilt eten, dan zal je extra tijd moeten nemen om boodschappen te doen. Dat doe je dan door serieus, waarschijnlijk MET leesbril vanwege de kleine lettertjes (OOK OPZET volgens mij) de ingrediëntenlijst te bestuderen.

Nog even wat betreft het eten van insecten: ALS, wat er nu beweerd wordt, insecten zó voedzaam en gezond zouden zijn, dan hadden “ze” dat al honderden jaren geleden ontdekt.

Nee…. je moet het 180 graden omdraaien: het is allerminst gezond voor de mens. En laat dat nu precies de bedoeling zijn!

Andre
Andre
1 jaar geleden

De politicus horribilis heeft weer eens wat bedacht ja. Voor alles moet er een logotje op staan zoals bijvoorbeeld voor recycle op een statiegeld fles. Maar naar goed europees gebruik werkt dat dan weer niet want als ik een zelfde merk fles koop in Duitsland kan ik deze niet in Nederland inleveren echt een EU error. Bij levensmiddelen moet er gewoon duidelijk zichtbaar een logo voor zijn en niet in hele kleine onleesbare lettertjes in het latijn ergens weg gefrommeld. Die hele EU kan er beter maar mee stoppen trouwens.

Back to top button
183
0
We lezen graag je reactie!x