Innovatie

Rapper Akon voorziet 80 miljoen (!) Afrikanen van elektriciteit

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen jaar begon rapper Akon, bekend van de hit Lonely, met een groot en ambitieus project dat ervoor moet zorgen dat een half miljard Afrikanen toegang tot stroom krijgen.

Twee jaar terug begon de rapper met zijn project Akon Lightning Africa. De Solar Academy, een onlangs opgericht onderzoekscentrum in Mali, moet ervoor zorgen dat maar liefst 600 miljoen Afrikanen toegang gaan krijgen tot elektriciteit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De academie gaat ingenieurs helpen om op eenvoudige wijze zonne-energie op te wekken. Het continent krijgt 320 dagen per jaar zonlicht en dat moet ervoor zorgen dat er genoeg stroom opgewekt kan worden, aldus Akon.

Geen media-aandacht

Verleden week was de rapper te gast bij VladTV om te spreken over zijn project, dat nog vrijwel geen media-aandacht heeft gekregen, maar al wel 16 miljoen Afrikanen van stroom heeft voorzien.

Akon groeide op in Senegal zonder elektriciteit of stromend water. Hij legt uit hoe moeilijk het was om zijn project van de grond te krijgen. Enkele miljardairs waar hij bevriend mee was geraakt wilden hem sponsoren, maar toen kreeg de rapper te maken met het politieke aspect.

Hij wil in vijf grote gebieden elektriciteitscentrales laten bouwen die de landen vervolgens met elkaar kunnen delen. “Toen besefte ik hoe diep dit gaat, want hierdoor kunnen echte oorlogen ontstaan,” zei Akon.

Zwaar belast

Hij besloot naar China te gaan en sloot een deal met één van de grootste bedrijven in het land op het gebied van zonne-energie. Akon kwam ook tot de ontdekking dat zonne-energie zwaar wordt belast vanwege het beleid van oud-president George W. Bush. Hij deed dat omdat hij vooral de belangen van de olie-industrie behartigde, aldus de rapper.

Chinese investeerders gaven hem uiteindelijk een krediet van één miljard dollar. Het project loopt inmiddels in 15 landen en tegen 2017 verwacht hij 80 miljoen Afrikanen te voorzien van stroom.

Meer informatie over het ambitieuze project vind je hier.

[VladTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Wat een fantastische vent!

Dirk
Dirk
7 jaren geleden

Kijk dit zijn nou goede berichten waarvan je niks lees in de media,menig politici overal ter wereld zou hier een voorbeeld van kunnen nemen,Hulde voor deze man.

Bram
Bram
7 jaren geleden

Akon schud een hoop mensen wakker. Keep on the good work

Bataaf
Bataaf
7 jaren geleden

Prima initiatief maar wie gaat die zonne centrales draaiende houden?
Al ruim 60 jaar probeert men afrikanen te leren boeren maar dit werkt schijnbaar niet.
Ben benieuwd hoe lang de centrales zullen blijven draaien wanneer en als ze eenmaal operationeel zijn.
Misschien de handen ineenslaan met andere rijke afro amerikanen zoals oprah en al die sport helden, film sterren etc.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x