Het Complot

“Democratie is ons ontnomen”: Russell Brand over 9/11 als Amerikaans complot

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse komiek Russell Brand staat open voor het idee dat de Amerikaanse overheid achter de aanslagen op 11 september 2001 zat. Dat zei hij tijdens het BBC-programma Newsnight.

Brand, die in zijn nieuwe boek Revolution pleit voor politieke verandering, wees op de ‘interessante’ relatie tussen de familie van oud-president George W. Bush en die van Al-Qaida-leider Osama bin Laden.

Hij beschuldigde presentator Evan Davis ervan ‘goede maatjes te zijn met directeuren en grote bedrijven’ en met burgemeester van Londen Boris Johnson. Toen Davis hem vroeg naar zijn kijk op 9/11, weigerde Brand uit te sluiten dat de Amerikaanse overheid achter de aanslagen zat.

Brand had ook kritiek op de berichtgeving van de BBC over de schietpartij deze week bij het Canadese parlement. Hij beschuldigde de Britse publieke omroep van een anti-islamitische invalshoek.

“In een tijd waarin we zo weinig vertrouwen hebben in onze politici, waarin gewone mensen zo weinig vertrouwen hebben in hun media, moeten we alle mogelijkheden openhouden,” zei hij. “Vertrouw je de Amerikaanse overheid? Vertrouw je de Britse overheid? Ik vind de relatie die de familie Bush al een lange tijd heeft met de familie Bin Laden erg interessant.”

Eergisteravond riep Brand tijdens een bijeenkomst op tot een revolutie. Hij zei tegen het publiek: “De democratie is ons ontnomen.”

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Russell Brand heeft gelijk; democratie is een masker voor dictatuur.

Aardebewoner
Aardebewoner
7 jaren geleden

Voor veel mensen is het veeeel te moeilijk om ook maar te beseffen dat die twintorens door explosieven gecontroleerd zijn neergehaald. Die zijn zelfs wat dat betreft niet wakker. En het is al zooo lang geleden (13 jaar). Pfff wat een gedoe zeg altijd die mensen die overal wat achter zoeken pfff (zo vinden velen) wat eten we vanavond ? en heb je een nieuwe jas gekocht leuk zeg !, wij gaan dit jaar naar Toscane en ga zo maar door.

Mars
Mars
7 jaren geleden

Hadden we in Nederland maar zo’n aansprekend persoon. Alhoewel de beweging Burgerforum EU goede dingen op dit vlak doet.

Edwin
Edwin
7 jaren geleden

Hoe kan iets dat nooit echt heeft bestaan, ons worden ontnomen?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

68
0
We lezen graag je reactie!x