Buitenland

Recruiter Islamitische Staat ‘werkzaam voor Canadese inlichtingendiensten’

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Canadese ambassade in Jordanië heeft drie Britse schoolmeisjes geholpen om zich aan te sluiten bij terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dat melden diverse Canadese media op basis van bronnen binnen de Turkse veiligheidsdiensten. Een spion die werkzaam is voor de Canadese inlichtingendiensten zou de meisjes hebben geholpen de grens over te steken.

De spion werd vorige week bij de Syrische grens in Turkije opgepakt. Het zou gaan om Mohammed al-Rashid (28) uit Syrië. In Turkije doken beelden op van al-Rashid waarin hij in de zuidelijke stad Gaziantep de drie Britse meisjes ontvangt en zegt dat ze geen bagage moeten meenemen.

Recruiter Islamitische Staat (IS) 'werkzaam voor Canadese inlichtingendiensten'
Shamima, Amira en Kadiza (PA)

Het drietal uit Londen – Shamima Begum (15), Amira Abase (15) en Kadiza Sultana (16) – verdween ongeveer een maand geleden en zou via Istanboel naar Syrië zijn afgereisd om zich bij de terreurgroep aan te sluiten. Naast de schoolmeisjes zou de spion via de Canadese ambassade nog tal van andere westerse jihadisten hebben geholpen de grens over te steken.

Al-Rashid verklaarde zelf hulp te hebben gehad van ene Matt die bij de Canadese ambassade in Jordanië werkt. Hij zei verder dat hij slechts een smokkelaar is en betaald wordt door de inlichtingendiensten.

De Canadese ambassadeur in Jordanië is Bruno Saccomani (foto boven, links), de voormalige bodyguard van de Canadese premier Stephen Harper. Afgelopen donderdag maakte de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu bekend dat er een arrestatie was verricht in verband met de verdwijning van de meisjes en dat de persoon in kwestie uit ‘één van de landen van de internationale coalitie tegen IS afkomstig is’.

[Elsevier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
8 jaren geleden

Oow heerlijk dit!
Koren op de molen voor complotdenkers!

Nog meer van deze blunders en niemand gelooft meer in ISIS.
Of beter gezegd: iedereen komt er zo langzamerhand achter dat ISIS synoniem staat voor ‘internationale coalitie tegen IS’, CIA, Mossad, het Westen, NWO of hoe je die psychopaten ook allemaal mag noemen.

Ik zou zeggen.. jongens maak dankbaar gebruik van dit artikel en schuif het onder de neus van je kameraden die nog in het ongewisse zijn over de ware aard van ISIS.

“De Canadese autoriteiten hebben geen commentaar gegeven op de berichten” [Elsevier].
Ja ja, dat zal wel. De Spin doktors van de NWO moeten even bedenken wat zij gaan zeggen tegen de Schapen.
Ben benieuwd welke draai zij hier nu weer aangeven.

En trouwens.. hier de link van de website van de werkelijke ISIS:
https://public.isishq.com/public/SitePages/Home.aspx

Ferry
Ferry
8 jaren geleden

Ben eens benieuwd of dit nieuws nu wel aanvaard wordt door vele bezoekers van dit forum, maar ja ik zal het zelf maar beantwoorden hé.
Deze keer komt het bericht niet van een Russisch of Iraans persbureau dus conclusie:WAAR.
Wanneer gaan sommigen hun ogen eens open gaan, wat moet er eerst gebeuren om geloofd te worden.
Maar een troost voor de non-believers als er ooit iets ergs gaat gebeuren dichter bij de deur dan kan men nog altijd een witte mars organiseren, opkomst verzekerd!

m.b
m.b
8 jaren geleden

Waarom al die moeite en risico’s om drie meiden uit Engeland over te laten komen ?

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x