Homepagina » Buitenland » Denemarken bijna terug naar oude normaal: geen mondkapjes of afstandsregels op school
denemarken
Foto: Axel Kuhlmann CC BY 2.0

Denemarken bijna terug naar oude normaal: geen mondkapjes of afstandsregels op school

Terwijl bij ons de teugels steeds strakker worden aangetrokken, gaan Scandinavische landen als Zweden, Noorwegen en Denemarken weer terug naar normaal. Geen verplichte mondkapjes in het openbaar vervoer, geen lockdowns, geen draconische maatregelen en niet gegijzeld worden tot er een vaccin is.

Op Deense scholen zijn de coronamaatregelen inmiddels flink versoepeld. Op de openbare school Alholm in Kopenhagen hoeven leerlingen geen afstand van elkaar te houden. Er zijn geen mondkapjes te bekennen. De scholieren moeten alleen hun handen wassen op het moment dat ze de school binnenkomen.

“We proberen alles zo normaal mogelijk te maken zodat kinderen niet bang worden,” zei Jens Rodgaard, die al 28 jaar lesgeeft in Kopenhagen. Op andere scholen in Denemarken gelden meer regels. De Deense overheid laat het aan de scholen zelf over om een coronaplan op te stellen. Deze strategie is tot nu toe succesvol, schrijft CBC.

Duidelijker dan ooit

“Als hetzelfde virus overal aanwezig is, waarom hebben de Scandinavische landen dan gekozen voor een volstrekt andere benadering?” vraagt Patrick Henningsen zich af in een stuk voor 21st Century Wire. Het verschil in beleid laat volgens hem zien dat het sociale contract tussen burgers en overheid nog steeds intact is in Scandinavië.

Na 6 maanden pandemie is het volgens Henningsen duidelijker dan ooit dat we in delen van het Westen snel afglijden naar fascisme. “Deze trend wordt echter verbloemd door de eindeloze media- en overheidsretoriek, platitudes over democratie en bangmakerij over een niet-bestaande Russische dreiging.”

“Het wordt hoog tijd dat de hoeders van de democratie in het ‘vrije’ Westen eens goed in de spiegel kijken,” zegt hij.

Ondertussen zijn de ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van Covid gedaald tot bijna nul. Als er al sprake was van een ‘pandemie’, dan is hij nu voorbij, besluit Henningsen.


[Zero Hedge via 21st Century Wire]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Teun
Teun
Reactie op  Joost
7 maanden geleden

Ik ben benieuwd of die mevrouw van D66 het ook voor ons (volgend jaar) verplicht gaat stellen.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Deze regering is vol met leugens over de COVID-19. Het volk is er klaar mee! Tijd voor Burgerlijke Ongehoorzaamheid
Alle corona maatregelen/bevelen van RUTTE/HUGO negeren. Deze beide heren liegen heel erg voor hun eigen politieke belang.
Dit is een vuile vieze politieke spel ten koste van de gezondheid van het volk!!

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

– Het volk is er klaar mee! – Lijkt er wel op. Vanmorgen in een grote supermarkt in Leeuwarden zeker 90% géén mondkapje. Ook de kassière waar we afrekenden zat er relaxed zonder muilkorf bij. Friese nuchterheid of is dit landelijk?

UPRISING
UPRISING
Reactie op  AlbertV
7 maanden geleden

Hengelo (OV)
2 supermarkten bezocht vandaag, nauwelijks mondkapjes te ontdekken, wel een kleine stijging vergeleken met voorheen.

salvar
salvar
Reactie op  AlbertV
7 maanden geleden

@AlbertV
kunnen we misschien naar friesland verhuizen?
kunnen we misschien ook gelijk onafhankelijkheid uitroepen.
allemaal normaal .

AlbertV
AlbertV
Reactie op  salvar
6 maanden geleden

Welkom. Wel eerst Fries paspoort aanvragen en Friese taal leren (en leren melken en op klompen lopen).

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Helaas is een aanzienlijk deel van het volk toch een andere mening toegedaan. Ik ben net even naar de supermarkt gegaan, voornamelijk uit nieuwsgierigheid om te zien hoeveel mensen nu vrijwillig een mondkapje dragen na het dringende advies gisteren. Boodschappen heb ik niet echt meer nodig, want ik heb inmiddels voor zo’n 5 maanden in voorraad. Maar voorheen droeg +/- 5% een mondkapje, terwijl ik het percentage nu op ongeveer 35 a 40% schat. Dat zijn de mensen die vermoedelijk ook als 1e voor een ‘vaccin’ gaan. Maar als dat betekent dat ongeveer 60 a 65% wél wakker is, gaat dat dus de goede kant op, al mag het van mij wel wat sneller.
Bij het Kruidvat vertelde een medewerkster dat ze vanaf vandaag verplicht was er 1 te dragen. Ze baalde flink, want ze weet heel goed wat er speelt.
Twee medewerkers van de supermarkt overigens (Lidl) vertelden dat het hoofdkantoor het niet voor hun medewerkers en klanten gaan verplichten.
We zullen zien.

Monique
Monique
Reactie op  Veterans_Resistance
7 maanden geleden

5 maanden voorraad. Hahaha je was het eerste schaapje met angst en nu “stoer” reageren dat het niet waar is. Ik hoop dat er niemand zo ziek wordt in jou omgeving dat je niet eens fysiek afscheid mag nemen

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Monique
7 maanden geleden

Nee Monique, je zit er compleet naast.
Als ik bang was geweest, had ik zelf met een mondkapje en handschoenen gelopen. Al vanaf februari/maart weet ik dat we belazerd worden. Toen al gingen er geruchten dat het contant geld zou verdwijnen. Ik heb toen besloten om het cash wat ik had liggen te gebruiken voor een noodvoorraad en nog wat zaken die belangrijk zijn in noodsituaties. Extra eten, dat nog enkele jaren houdbaar is, maar ook water, tandpasta, deo, koffie, afwasmiddel, kaarsen enz. enz. komt altijd van pas. Ook voor mijn hoogbejaarde ouders die zich niet voldoende kunnen voorbereiden. Al kan het zomaar zijn, gezien hun leeftijd, dat ze er volgend jaar niet meer zijn.
Maar ik bereid me voor op het ergste: stroomuitval, water/voedseltekorten en transportproblemen, om er maar een paar te noemen. Want geloof maar niet dat het hier bij blijft. Het ergste gaat nog komen. Maar lach jij me maar lekker uit hoor.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Veterans_Resistance
6 maanden geleden

Nog even een korte toevoeging:

Cash geld verdwijnt gelukkig nog niet (helemaal), maar de banken zitten wel in grote problemen. Wat cash achter de hand hebben (ik heb het weer aangevuld) is gezien de omstandigheden geen overbodige luxe.

Isabel
Isabel
Reactie op  Veterans_Resistance
6 maanden geleden

Helemaal met je eens, en Wie denkt dat de overheid te hulp schiet heeft het ook mis. Pensioenen Worden ook niet meer uitgekeerd Dan! De toeloop op volkstuinen is enorm!

Veterance_Resistance
Veterance_Resistance
Reactie op  Monique
6 maanden geleden

En jouw berichtje nog even teruglezend concludeer ik dat jij dus helemaal meegaat in dit onzinnige Corona verhaal.

En dan mij uitmaken voor ‘schaapje’.
Proest!!!

Isabel
Isabel
Reactie op  Monique
6 maanden geleden

Hallo Monique, agv deze hele Covid hoax wereldwijd… 56 Miljoen Amerikanen baan kwijt, 40 Miljoen op straat Huis kwijt, voedseltransporten en toevoer haperen! Dit begint nu ook EU binnen te komen. De armoede wordt ongekend. Niks recessie, DEPRESSIE!

salvar
salvar
7 maanden geleden

het verschil zit hem in wat voor land je leeft.
duitsland, frankrijk , belgie en natuurlijk dit k*tland van ons zijn de gangmakers naar de nwo.
kijk naar het (corona) beleid in die landen het is eigenlijk allemaal het zelfde.
o , ik vergat uk en australie.
de een wat erger als de ander maar dit zijn de landen die bij de satanische beweging horen en het fijn vinden om het voortouw te nemen.

dus wij moeten eigenlijk tegen deze landen vechten.

maar ja hoe moet als 80% aan de lippen van rutte en de jonge hangen??

salvar
salvar
7 maanden geleden

het probleem is het constant testen.
ze testen zich (als het waar is ) helemaal kapot en wat testen ze niets helemaal niets.
dus je kan zien hoe de bevolking al gedresseerd is.
lang leve het circus.

Patricia Müller
Patricia Müller
7 maanden geleden

Hier, in Duitsland, waar ik zit, is het land, waar iedereen zeker zo lang als mogelijk aan de muilkorven plakken blijft. Je kan de Duitsers met alles bang maken en steeds opnieuw weer een pseudo religie verzinnen, om ze in richting fascisme te trekken.

Ze hebben niets uit het Hitler fascisme geleerd en ook niets uit het totalitaire DDR stelsel. Altijd kruipen ze iedereen in de kont. Geen ander volk is zo lafaardig. Wat denken jullie, maag ik in Nederland op asiel aanvragen? Ik ben de Duitsers echt beu!

Bas
Bas
Reactie op  Patricia Müller
7 maanden geleden

Beste Patricia,

Zie EU-richtlijn 2004/38. in combinatie met artikel 20 VWEU. Voor EU-burgers geldt geen asielprocedure. De eerste drie maanden heb je verblijfsrecht in een andere lidstaat (ook al ga je bij wijze van spreken drie maanden ergens in een tent aan het strand liggen). Na die drie maanden moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen (ook al is het lastig om te controleren of je hier meer dan drie maanden verblijfsrecht hebt). 1: Je geniet reële arbeid of studeert hier. Als je naast het studeren ook een (studenten)baan hebt, heb je eventueel al recht op studiefinanciering. Voorwaarde 2: Zelfstandig ondernemer. 3: je kunt jezelf bedruipen, dat zie je vaak bij gepensioneerden die al een goed pensioen hebben. Of je bent nu eenmaal vermogend. Denk bijvoorbeeld aan een rijke Nederlander die 1 jaar in een boot in de haven van Nice (Frankrijk) verblijft zonder te werken. Als je aan 1 van deze voorwaarden voldoet, word je in beginsel gelijk gesteld met een Nederlander. Ik weet niet hoe het zit met sociale huisvesting (huurwoning toegewezen krijgen van de overheid voor mensen die niet vermogend zijn). Vluchtelingen van buiten Europa krijgen dikwijls voorrang (ook boven de Nederlanders zelf). Ik kan me goed voorstellen dat je eg wilt, maar is Zwitserland (je kunt in de meeste Kantons je eigen taal blijven spreken) dan geen betere optie of Noorwegen. Beide landen zijn gelukkig geen lid van de EU en voor het verblijfsrecht aldaar gelden ongeveer dezelfde regels als voor EU-burgers die binnen de EU willen emigreren.

Patricia Müller
Patricia Müller
Reactie op  Bas
7 maanden geleden

Hoi Bas, bedankt voor je uitbundige verklaring, maar ook als ik Deens praat (wat 98% identiek is met Noors) heb ik geen zin op Noorwegen. Zwitserland – daar zijn Duitsers ook niet echt welkom. Ik heb een heel bijzonder liefdesband met Nederland en de Nederlanders, voor mij is het gewoon het paradijs. Niet voor niks ben ik als 30 jaar aan de Nederlandse taal aan het pruttelen, en dat zeker niet zonder enig succes.

Ik kan mijn eigen woning verkopen, dat zou een andere woning in Nederland opleveren. Vanaf 1 April 2021 ben ik AOW’er. Ik krijg dan inbrengsten van de Duitse Rentenversicherung. Met 65 ben ik als industrie-slaaf voor het Duits industrie-fascisme niet meer te gebruiken

Margie
Margie
Reactie op  Bas
6 maanden geleden

Dank voor je uitleg Bas!

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  Patricia Müller
7 maanden geleden

Het punt is. In Nederland is het in wezen niets beter. En dat heb ik op een ander gebied vandaag mogen ervaren.

Mijn tip: Zweden of Turkije.

Isabel
Isabel
Reactie op  ProAsfalt
6 maanden geleden

No, not Turkey….Erdogan is dangerous!

ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Welkom in Totalitaire Dictatoriale politiestaat der Nederlanden waar volgens het volk niets aan de hand is.

In Turkije is men nog vrijer.

Teun
Teun
7 maanden geleden

De Kamer is akkoord met de Spoedwet

salvar
salvar
Reactie op  Teun
7 maanden geleden

@Teun
welke kamer?

Teun
Teun
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

Meerderheid in de Tweede Kamer. Deze meerderheid denkt ook dat zij een meerderheid hebben in de Eerste Kamer

rop
rop
7 maanden geleden

Ze rommelen maar wat Aan het kabinet Rutte, mondkapje daar wel en daar niet ,over tweedracht ZAAIEN gesproken kunnen ze dat zeker Zeer Goed, want het werkt perfect bij de Nederlandse volk, De een opzetten tegen de ander van je moet een mondkapje dragen en de ander zegt allemaal onzin..de angst zit er goed in dankzij die onnozele maatregels, Laat ze toch gewoon eens bekennen van we weten het niet Meer, God of aan toe wat leef ik in een achterlijk land met een doorgedraaide kabinet die maar naar alle kanten opdraait zoals het hun uitkomt, er kan niets anders in zitten dan belangenverstrengeling,, die gewoon niet mag worden Gezien, en laten we hopen maar dat ze er op stuk lopen.

bart
bart
7 maanden geleden

overal zorgen ze wel voor een tweede golf…..elk land volgt nu een ander beleid en achter kunnen ze zeggen: zie je wel elke soort lockdown (of geen lockdown) heeft niet gewerkt > dus we moeten wel vaccin invoeren

D1rty7
D1rty7
7 maanden geleden

Ik ben vandaag in 3 supermarkten (AH, Lidl en Plus)geweest en in de action om goedkoop koelvloeistof te halen voor mijn auto. Vandaag ben ik ook 2 x in het zelfde ziekenhuis geweest om mijn moeder van 89 te bezoeken en helpen met eten. Iedereen zonder mondkapje van personeel tot zwakke mensen. Ik heb een enkeling gezien met mondkapje en deze keek verbaasd om zich heen naar alle andere vrije mensen. Dus mensen…voor de 100 x zeg ik het…kijk geen nos journaal of lees geen opklop telegraaf.

x

Check Also

osterhaus

‘De belangenverstrengelingen van Ab Osterhaus zijn gigantisch’

Na de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep ...

sven

Sven Hulleman legt in 2 minuten de absurditeit van de coronavaccinatie bloot

Sven Hulleman van de populaire podcast Een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

33
0
We lezen graag je reactie!x