Buitenland

President Bolsonaro tegen aanhangers: ‘Jullie bepalen de koers van het leger’

Help door deze informatie met anderen op je socials te delen!

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vrijdag voor het eerst sinds zijn verkiezingsnederlaag de stilte doorbroken. Hij sprak aanhangers toe die oproepen tot een militaire coup tegen Lula da Silva.

Bolsonaro zei dat hij bijna 40 dagen heeft gezwegen. “Het doet zielsveel pijn,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Jullie bepalen mijn koers. Jullie bepalen de koers van het leger,” aldus Bolsonaro tegenover zijn aanhangers bij het presidentieel paleis. Hij benadrukte dat het leger de Braziliaanse Grondwet respecteert.

Laatste bastion

De president erkent de overwinning van Lula niet. Na de verkiezingen demonstreerden zijn aanhangers massaal bij legerbases.

Bolsonaro zei verder tegen hen dat het leger het laatste bastion tegen socialisme is. Hij voegde toe dat ‘niets verloren is’ en dat ze op een dag zullen zegevieren.

Wij gaan winnen

“De krijgsmacht is verenigd. Ze zijn loyaal aan onze mensen en respecteren de Grondwet, en zij zijn verantwoordelijk voor onze vrijheid,” zei hij.

“In tegenstelling tot andere volken gaan wij winnen,” zei de president.


4.9 80 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

IN TEGENSTELLING TOT ANDERE VOLKEN GAAN WIJ WINNEN, zei president Jair Bolsanaro.

Oh, als dat toch eens waar wordt…. Dat zou een zeer belangrijke eerste stap zijn. Dan denk ik automatisch aan het gezegde: Als er één schaap over de dam is.

Maar ondertussen is het vandaag WEL 6 weken geleden, dat de verkiezingen in Brazilië hebben plaatsgevonden.

Na de verkiezingen werd Lula da Silva uitgeroepen tot nieuwe president, terwijl het GROOTSTE deel van de Braziliaanse bevolking ACHTER Bolsanaro stond en nog steeds staat!

Zes weken inmiddels van enorme demonstraties, waar WIJ in Nederland alleen maar van kunnen dromen.

Bolsanaro claimt dat het complete Braziliaanse leger achter HEM staat. ALS dat werkelijk zó is, dan zou je denken, dat het niet zo moeilijk moet zijn om Lula da Silva met geweld van zijn niet verdiende troon te stoten.

Maar ja…. zo simpel als ik dit beredeneer, is het dus duidelijk niet.

WAAR wachten ze nu nog op? Dat is de grote vraag.

OOK de laatste zin, waarin Bolsanaro zegt, dat zij WEL gaan winnen en de rest van de wereld NIET, komt op mij ook niet echt positief over.

Of wij moeten met z’n allen even wachten tot het recht zegeviert in Brazilië en DAN massaal als asielzoekers ons melden in het allerlaatste vrije land op aarde.

Locke
Locke
1 jaar geleden

Brazilië het land waar mensen/families nog met elkaar verbonden zijn dat wilde men ook snel de nek omdraaien, god dank dat er nog een voorbeeld bestaat van hoe het hier eens was. Spanje Frankrijk Italië Portugal Griekenland allemaal landen die uit hetzelfde hout waren gesneden en door cultuur vernietigers en roofmonsters tot een eenheidsworst zijn omgevormd. Tijd voor actie en snel terug naar de eigen soevereiniteit, de plundering heeft lang genoeg huisgehouden, omdat te repareren inclusief ons eigen land zijn we een generatie verder.

RonKong33
RonKong33
1 jaar geleden

Grootste vijand van ons land is niet Rusland… Nee, ze weten donders goed dat het ons eigen leger is! Mits wij collectief een beroep doen op onze krijgsmacht! Alleen heeft Brazilie niet alle wapens naar de Oekraine gestuurd! Bij ons zijn de BOA’s inmiddels beter bewapend dan onze krijgsmacht…

DavidMills
DavidMills
1 jaar geleden

Het is overduidelijk dat er fraude is gepleegd en dat wederom de US er een hand in had. De B in BRICS moet vriendelijk blijven. Dat is met de bewezen corrupte Lula het geval.

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x