Buitenland

Raad eens door wie al die accounts van ‘rechtsextremisten’ worden beheerd

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

Er wordt steeds vaker gewaarschuwd voor ‘het gevaar van extreemrechts’. Eind vorig jaar waarschuwde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) dat ‘ook vanuit rechts-extremistische hoek en radicaal anti-overheidsprotest terroristische acties denkbaar zijn’. In Duitsland werden in december een aantal ‘rechtsextremisten’ opgepakt die van plan zouden zijn geweest om het parlement te bestormen.

Het blijkt nu dat de accounts van honderden Duitse ‘radicale nazi’s’ en ‘rechtsextremisten’ in werkelijkheid worden beheerd door de Duitse binnenlandse inlichtingendienst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Veel agenten die deze accounts beheren, zijn mogelijk verantwoordelijk voor het aanzetten tot haat en zelfs geweld. De Duitse autoriteiten beweren dat de accounts nodig zijn om ‘extreemrechts te monitoren’, maar critici zeggen dat ze radicalisme juist promoten en aanwakkeren, blijkt uit onderzoek van de krant Süddeutsche Zeitung.

Virtuele agenten

“Dit is de toekomst van informatieverzameling,” zei een overheidsfunctionaris tegen de krant.

Het onderzoek laat zien dat de Duitse federale dienst voor de bescherming van de grondwet sinds 2019 zwaar investeert in ‘virtuele agenten’, die worden gefinancierd met belastinggeld. Ze houden overigens ook ‘complotdenkers’ in de gaten.

Terwijl de federale dienst honderden accounts van ‘rechtsextremisten’ beheert, claimt de linkse Duitse overheid dat ‘rechtsextremisme’ de grootste bedreiging vormt.

Opgericht door voormalige nazi’s

Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft zelfs een tienpuntenplan gepresenteerd om ‘rechtsextremisme’ te bestrijden.

Een agent die zich bij de dienst heeft aangemeld ‘om iets te doen tegen rechtsextremisten’ zei dat de agenten zich schuldig maken aan onder meer pesten en ophitsen.

Ironisch genoeg is de Duitse veiligheidsdienst BND, één van de drie geheime diensten van het land, na de Tweede Wereldoorlog opgericht door voormalige nazi’s en SS-officieren. De dienst werd aangestuurd door de Verenigde Staten, medewerkers legden verantwoording af aan de Amerikanen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de situatie in al die jaren nauwelijks is veranderd.

4.9 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Digitale Romeo’s dus?

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Daarom: weet wanneer u moet zwijgen.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Ja alles wat een stempel krijgt extreemrechts is afkomstig van inlichtingendiensten en veiligheidsdiensten. En datbis in heel Europa het geval Nederland is geen uitzondering.
Ook hier wordt extreemrechts beheerd door de veiligheidsdiensten.

Eric
Eric
1 jaar geleden

Het hele systeem – praktisch ALLE instanties die u vroeger dacht te kunnen vertrouwen – zijn corrupt en verrot tot op het bot…
We komen hier alleen maar uit met een grote reset; maar dan eentje vanuit de bevolking en op basis van menselijkheid – niet door supranationale antidemocratische gedrochten….

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x