Homepagina » Mens en Dier » De Jonge in hoger beroep na tikken op de vingers: ‘Hij heeft schijt aan rechter en Kamer’
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

De Jonge in hoger beroep na tikken op de vingers: ‘Hij heeft schijt aan rechter en Kamer’

Het ministerie van Hugo de Jonge blijft vasthouden aan de alternatieve manier waarop het Wob-verzoeken over het coronabeleid afhandelt. Het ministerie bepaalt sinds het begin van de coronacrisis zelf wanneer welke documenten naar buiten komen. De rechter oordeelde dat deze werkwijze niet mag.

Ondanks dat een meerderheid van de Tweede Kamer de minister opriep om naar de rechter te luisteren, gaat zijn ministerie nu in hoger beroep. Ook heeft het ministerie vijftig extra juristen aangenomen.

Gaat lekker

De strapatsen van De Jonge zorgen voor verbijsterde reacties. “Gaat lekker met die nieuwe, open en transparante bestuurscultuur. Schei uit,” twittert Tweede Kamerlid Farid Azarkan (Denk).

“Journalisten kunnen fluiten naar de documenten die ze opvragen bij het ministerie van Volksgezondheid over de coronamaatregelen. Het bespaart de ambtenaren van De Jonge een hoop werk. Dan hoeven ze niet alles met een viltstift zwart te kleuren,” schrijft journalist Eric van de Beek.

De Jonge dient op te stappen

Auteur en spreker Hans van Tellingen voegt toe: “Een minister die in beroep gaat tegen de ‘Wet Openbaarheid van Bestuur’ is het niet waard ons land te dienen daar hij alle wettelijke plichten aan zijn laars lapt. Ik zeg het voor het eerst ooit, maar Hugo de Jonge dient op te stappen.”

“Democratie? Wie is hier nou wappie? Ik vind het crimineel gedrag worden,” zegt bestsellerauteur Michael Pilarczyk.

Zo geheim mogelijk

“Hugo de Jonge heeft schijt aan rechter en Kamer en gaat gewoon door met Wobstructie om zo geheim mogelijk te kunnen blijven werken, ongehinderd door journalisten of ‘lastige’ burgers,” reageert lijsttrekker Matthijs Pontier van de Piratenpartij.

4.9 99 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
4 maanden geleden

Deze man kan doen wat bij wil. Met dank aan het doofstomme parlement en de corrupte media.

Renkir
Renkir
4 maanden geleden

Hugo de Jonge = einde rechtsstaat

Leo Hengstmengel
Leo Hengstmengel
4 maanden geleden

Een satanische geest.

Annette
Annette
4 maanden geleden

Wat een prachtig nieuw woord: Wobstructie! Goeie vondst van Matthijs Pontier van de Piratenpartij. Hij heeft hartstikke gelijk.
Het gedrag van Hugo de Jonge lijkt wel wat op een piraat. Hij heeft letterlijk schijt aan ALLES. Hij waant zich duidelijk onaantastbaar.
Hoe zou DAT nou komen? Ik denk dat ik het wel weet.
Hugo heeft machtige beschermers en die zitten NIET in de TWEEDE KAMER en ook niet speciaal in de demissionaire regering. Deze beschermers opereren op afstand en zijn met recht oppermachtig. Onder de vleugels van deze machtigen der Aarde opereert deze non valeur. Hij kan doen en laten wat hij wil, uiteraard binnen de kaders van het World Economic Forum. Hij hoeft geen verantwoording af te leggen aan regering, Tweede Kamerleden en het Nederlandse volk: die zijn allemaal ondergeschikt aan de grote macht.
Hoeveel duidelijker willen wij het nog hebben?
Voor de bühne is Hugo nu even op zijn vingertjes getikt. Daarop heeft hij uiteraard geantwoord met een Hoger Beroep. Gezien de afloop van het vorige Hoger Beroep (kwestie Avondklok) weten de wakkeren onder ons al direct hoe DAT zal aflopen.
Ik zou zeggen tegen iedereen die het horen wilt: Wen er maar aan. De democratie bestaat niet meer. Dat is alleen nog maar een loze kreet!

x

Check Also

vvd

Voormalig VVD-fractievoorzitter: ‘Wat ben ik blij dat ik op tijd uit deze sekte ben gestapt’

In een interview op het VVD-congres zei ...

radioloog

Deze radioloog zegt dat de vaccins voor meer coronavarianten zorgen

In zuidelijk Afrika is een nieuwe variant ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

123
0
We lezen graag je reactie!x