Gezondheid

Diagnostiek en behandeling autisme en ADHD helemaal op zijn kop

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In toenemende mate raken ouders, leerkrachten en hulpverleners verontrust over het gemak waarmee steeds vaker kinderen een diagnose als autisme, Asperger of ADHD toegekend krijgen. Die verontrusting is volkomen terecht.

Het maakt van deze kinderen feitelijk psychiatrische patiënten! En bovendien berust zo’n diagnose vrijwel altijd op drijfzand.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Het is geen psychiatrische ziekte, maar een bijzondere variant van prikkelverwerking die ten grondslag ligt aan de problemen in de opvoeding van en het onderwijs aan deze kinderen. Met deze benadering en de praktische uitwerking daarvan is ook voor deze kinderen een omgeving te creëren van waaruit ze zich zonder stigma, met minder gedragsproblemen en vaak zonder medicatie kunnen ontwikkelen.

Het is tijd om afscheid te nemen van autisme en ADHD als ziektebeelden. Deze koersverandering vereist een zorgvuldige uitleg, argumentatie en wetenschappelijke onderbouwing. En daar voorziet dit boek in.

Pieter Duker is psycholoog, emeritus bijzonder hoogleraar orthopedagogiek en al meer dan 40 jaar werkzaam in de sector van in de ontwikkeling bedreigde kinderen.

Bron: Uitgeverij-notitia.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mobo
Mobo
10 jaren geleden

The truth is out there, but can you handle the truth?

Hoi

wil je écht meer weten over autisme? Ik zal kort zijn:
Autisme is een bewust gecreëerde ‘conditie’, om een chemisch, neuraal beperkt mensenras te maken dat heel gedwee zijn taken uitvoert. Bedrijven nemen heel graag autisten in dienst omdat dit de perfecte werknemers zijn. Deze stellen geen vragen, en kunnen goed repetitieve taken uitvoeren.

meer info, zie volgende reportage:
http://www.argusoog.org/gezond-en-wel-16-augustus-2013/

InN het boek ‘brave new world’ wordt dit soort mens de ‘Delta-workers’ genoemd.

groeten
Mobo

nella
nella
10 jaren geleden

Volgens mijn gevoel hebben autisten een opgesloten geest die waarschijnlijk op een heel andere manier contact kunnen maken b v telepatisch ….

Godpipo
Godpipo
10 jaren geleden

Reactie op #1: Autisme gecreëerd? Wat een onzin, autisme is de volgende stap in de menselijke evolutie. Niet meer onder dwang van emoties en andere irrelevante zaken beslissingen kunnen nemen, overzicht hebben over details die anderen (de niet-autisten) niet zien, zeer geduldig en vooral secuur kunnen werken. En bovenal, bovenmatig creatief zijn!

Autisme is een zegen, iets wat we allemaal zouden moeten en willen zijn. Leve evolutie! Was ik maar een autist!

Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Ik heb er een andere kijk op.

Ik denk dat Autisme ADHD en vele andere ziektes bij het tijdperk Vissen behoren. Als je Maya kalender gaat zien kan je zien dat de tijdperken steeds sneller gingen zodat het laatste tijdperk 166 dagen duurde. Dat was dus de bovenste 9de trede van de Maya piramide. Hieruit is een snel leven gekomen zodat de burnouts om de oren vlogen en de psychiaters overuren draaide. 21-12-2012 zijn we het nieuwe tijdperk Waterman ingegaan en we zien de vlinders en libellen in overvloed vliegen. TOEVAL of heeft het echt met de ruimte te maken waarin we zweven en waaruit al die narigheid komt. Ik merk aan mezelf dat ik niet echt veel last meer van ADHD heb en ik denk dat het met dit nieuwe tijdperk geheel zal gaan afnemen.

Wel denk ik dat wij een voorsprong hebben qua denkniveau op de mensen die het niet hebben. Wellicht is het dus een gave!!

Veel geluk met het nieuwe bewustzijn!!

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x