Homepagina » Buitenland » Guy Verhofstadt is ‘vol verantwoordelijk voor Brexit’. Ronald Plasterk haalt hard uit
guy verhofstadt
Foto: European Parliament CC BY 2.0 Wikimedia Commons

Guy Verhofstadt is ‘vol verantwoordelijk voor Brexit’. Ronald Plasterk haalt hard uit

De Brexit is een feit. Volgens oud-minister Ronald Plasterk is de Belg Guy Verhofstadt daar ‘vol verantwoordelijk voor’.

Hij gaat net zolang door tot ook andere landen genoeg krijgen van zijn ‘diepe unie waar je nooit meer uit kunt’, stelt Plasterk.

Met andere woorden: bij ongewijzigd beleid zullen meer landen uit de EU stappen.

Overdracht van macht

Frankrijk en Nederland hebben bij een referendum te kennen gegeven dat ze helemaal niet zitten te wachten op deze diepe unie, merkt Plasterk op.

De oud-minister zegt verder over Verhofstadt: “Er kan geen misverstand zijn. Het gaat, zegt hij, enkel en alleen maar om de overdracht van macht. Die macht moet naar Brussel, en weg bij de lidstaten.”

Je draagt macht over aan Brussel of je stapt maar op, zegt hij dus in feite.

Olie op het vuur

“Dat [laatste] hebben de Britten nu gedaan,” aldus Plasterk. “Er is een logisch verband tussen deze retoriek en de Brexit.”

Diezelfde Guy Verhofstadt, die in het Europees Parlement in dezelfde fractie zit als de VVD van Rutte en D66 van Jetten, gooide begin 2014 olie op het vuur in Oekraïne tijdens de revolutie, waardoor de verhoudingen tussen Rusland en het Westen verslechterden.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
1 jaar geleden

Allemachtig nog meer van die kwezels, Verhofstadt ,Plasterk, zie je ze hebben allemaal geen flauw idee wat er eigenlijk gebeurt in die EU……onnozelaren,EU is de graaiende afvalput voor mensen zonder kennis, ideologieën,visie, interlect, onbeschaafd gedrag, nou de lijst is lang…..brave salon socialisten,toeval?Narcistische losers……

Henk
Henk
1 jaar geleden

Gewoon lidmaatschap opzeggen en eruit Nexit weg uit die slangenkuil . Wij als Nederlands volk hebben dit nooit gewild in feite is die EU illegaal gewoon , dus stoppen met dat elite feestje . Ben die hele EU behoorlijk zat met die zakkenvullers die erin zitten

exegese
exegese
Reactie op  Henk
1 jaar geleden

Nexit nu !!!!

vladi
vladi
1 jaar geleden

guy verhostad;

a real union (das vierter REICH)
NO in options en NO out options.

to defend ?’our’? “intrests” and to defend ?’our’? “values”

met ‘our’ bedoelen ze HUN en zeker NIET de ONZE.

NEXIT en wel heel SNEL!!!!!!

fff

Kikoe
Kikoe
Reactie op  vladi
1 jaar geleden

Laat de guy rustig op zijn landgoed in Italië teren daar valt hij niemand nog lastig. Wel verdiend met onze centen natuurlijk. Een lapzwans zonder weerga. Inderdaad hij heeft België verkocht

wysiwygman
wysiwygman
1 jaar geleden

Naar Verhofstadt zijn gestoorde Europese ideeen luistert in Belgie al lang niemand meer, soms maken ze hem in Straatsburg eens voorzitter van een commissie om van zijn gezaag af te zijn maar de man heeft niets te zeggen natuurlijk. In dat opzicht was Verhofstadt wel de tegenpool van Farage die uitgesproken anti-Europa is (hij beweert van niet maar dat is hij wel) en daardoor komt hij zoveel in beeld. Verhofstadt zelf heeft vanzelfsprekend niets te maken met de vlucht van de Engelsen, dat is simplistische klap van randmongolen als Plasterk die een schuldige zoeken omdat het de Nederlanders zijn die het VK in de EU-club hebben binnengeloodst en de Brexit nu niet hebben kunnen tegenhouden. Intellectueel (vooral politiek) kent Verhofstadt zijn gelijke niet hoor, Farage & Plasterk zijn koorknaapjes wat dat betreft.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Guy werd als jongentje als in Gent nooit serieus genomen, hij was een beetje raar die Guy, een beetje apart, mensen moesten niets van zo rare snijboon hebben.
En ook nu is het toch te gek voor woorden dat deze Guy die eigenlijk in een soort inrichting hoort te zitten en cognitieve gedragstherapieen moet volgen, in de EU kan droeftoeteren.
EU is een Hotel Californië van The Eagles, eenmaal erin kom je er niet meer uit. Nou gezellig zo organisatie.

Philip
Philip
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Verhofstad hoort ergens onder een steen te liggen, hij heeft in de tijd dat hij premier van België was (verhofstad 1 en 2) België naar de afgrond geleid.
Hij heeft heel de markt (Energie/gas/water/NMBS etc…) verkocht/geliberaliseerd aan privé bedrijven, voorheen waren dat staats bedrijven.
Met als gevolg dat de prijzen nu haast onbetaalbaar zijn geworden, met de invoering van de Euro zijn die prijzen nogmaals gestegen met een factor 100 en meer zelfs.
Hij heeft België een gigantische schuldenberg bezorgd, met als gevolg dat er constant moet bespaard worden, maar op politiek word niet bespaard hoor!!

Marc
Marc
Reactie op  Philip
1 jaar geleden

Hij is het zelfs niet waard om bij naam genoemd te worden, een van de meest gehate belgen en terecht.

frans
frans
Reactie op  Philip
1 jaar geleden

# Philip,
“” Met als gevolg dat de prijzen nu haast onbetaalbaar zijn geworden, met de invoering van de Euro zijn die prijzen nogmaals gestegen met een factor 100 en meer zelfs.
Hij heeft België een gigantische schuldenberg bezorgd, met als gevolg dat er constant moet bespaard worden, maar op politiek word niet bespaard hoor!!””
Dat beeld zie je toch ook in heel Europa. nl; het geld weghalen bij de burger. Als je nog wat geld hebt kun je nog iets.
Heb je geen geld meer dan kun je niet veel in deze door geld bepaalde maatschappij structuren. Ze willen jouw Geld.
En een Zuidoost Europees land dat straatarm is moet en zal bij de eu-‘groep’ met enorme leningen, Het soort Marshal-hulp, waarmee we al eerder kennis hebben gemaakt, waarvan de schuldenlast op de schouders vd burger terecht komt.
En nu Terugbetalen nu aan Brussel.
Ja, en ik zie hier rechts in beeld F Timmermans met de mond wijd open als een centenbakje gelijk, met de schreeuw;” Nederland krijgt problemen als je niet braaf meebetaald.””
CITAAT:
Virus, deze mensen zijn bevirust; het woord ‘Corona’. (Gasvormig omhulsel van de zon en andere sterren … of ‘van de kroon’.)
Aangezien er nu veel wordt gesproken over Zonnevlammen, en de soevereiniteit van een land dat onder zware druk ligt vanwege nieuws dat naar buiten is gelekt. Alles wat u te horen krijgt gaat veel dieper dan tot nu toe is getoond. Maar het zal allemaal onthuld worden, en niets zal deze veroordelingen kunnen stoppen wanneer ze eenmaal op gang zijn.
Dus, het virus?
Een rookgordijn! Opgetrokken om reddingsoperaties te verbergen van hen die ‘onder de duim’ zitten!

Met ‘onder de duim’ bedoelt u dat ze worden gecontroleerd of onderdrukt door iemand.? Om het wat duidelijker te stellen … u zegt dat het virus naar buiten werd gebracht om de aandacht af te leiden van die duistere personen, die bijna zouden worden ‘betrapt’.
Zoals met veel virussen, die zijn gekweekt om te zorgen voor veel oproer en angst. Er zullen altijd ‘bepaalde medische voorvallen’ in het nieuws naar voren worden geschoven, op een ogenblik dat geschikt is om geheim agenten te helpen ontsnappen en ongezien te laten wegkomen.

Er wordt in de wereld zoveel onder de aandacht gebracht aan opzettelijke rookgordijnen! Zo veel!

En de angst die daardoor wordt opgebouwd houdt zichzelf in stand, totdat die bedreiging weer ‘uitdooft’ en degenen die hem hebben geschapen leunen voldaan achterover, omdat ze weten dat hun opdracht eens te meer succesvol was.
angst zaaien dus, op deze slechte basis gehoorzaamheid aankweken. Zoals gehoorzaam in de quarantaine gaan.
Er zijn 200 doden door corona tot nu toe. Op jaar basis gaan er 860.000 mensen dood aan de griep. Wereldwijd.
dus de enorme bosbrand in Australie is een dekmantel ontsnappen van elite en cabal.
Klimaathysterie dekmantel . ETC.

IFF
IFF
Reactie op  Philip
1 jaar geleden

Het zal die brulboei worst wezen als hij straks op zijn olijf- en wijngoed zit in Toscane. Deze man is de ergste politicus die België ooit gehad heeft. Totaal gestoord is die vent.

GeVanK
GeVanK
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Hahaha, goed verwoord Bas, deze Guy met zijn paddenkop moet wel heel erg geleden hebben onder zijn complex.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Guy werd als jongentje a in Gent nooit serieus genomen, hij was een beetje raar die Guy, een beetje apart, mensen moesten niets van zo rare snijboon hebben.
En ook nu is het toch te gek voor woorden dat deze Guy die eigenlijk in een soort inrichting hoort te zitten en cognitieve gedragstherapieen moet volgen, in de EU kan droeftoeteren.
EU is een Hotel Californië van The Eagles, eenmaal erin kom je er niet meer uit. Nou gezellig zo organisatie.

rayoflight
rayoflight
1 jaar geleden

iedere dag komt NEXIT dichterbij…

Henk
Henk
1 jaar geleden

Oekraïne is de speeltuin van Soros… Het land is corrupt tot op het bot. Onze parlementsleden die hebben meegewerkt aan de “revolutie” zullen waarschijnlijk ook corrupt zijn… de geldstromen zijn vrij helder.

wolfje
wolfje
1 jaar geleden

Ronald plasterk ja. Als de vos de passie preekt …

wolfje
wolfje
1 jaar geleden

En dat alles na die dreigende taal van Timmerfrans. Óok een PVDA’er.

x

Check Also

rutte

Rutte ontwijkt moeilijke vragen toeslagenouder: ‘Er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan’

VVD-lijsttrekker Mark Rutte werd gisteravond tijdens het ...

vvd

Verkiezingsprogramma VVD: ongevaccineerde kinderen uitsluiten

Eind vorig jaar zei premier Rutte bereid ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x