Homepagina » Buitenland » Guy Verhofstadt is ‘vol verantwoordelijk voor Brexit’. Ronald Plasterk haalt hard uit
guy verhofstadt
Foto: European Parliament CC BY 2.0 Wikimedia Commons

Guy Verhofstadt is ‘vol verantwoordelijk voor Brexit’. Ronald Plasterk haalt hard uit

De Brexit is een feit. Volgens oud-minister Ronald Plasterk is de Belg Guy Verhofstadt daar ‘vol verantwoordelijk voor’.

Hij gaat net zolang door tot ook andere landen genoeg krijgen van zijn ‘diepe unie waar je nooit meer uit kunt’, stelt Plasterk.

Met andere woorden: bij ongewijzigd beleid zullen meer landen uit de EU stappen.

Overdracht van macht

Frankrijk en Nederland hebben bij een referendum te kennen gegeven dat ze helemaal niet zitten te wachten op deze diepe unie, merkt Plasterk op.

De oud-minister zegt verder over Verhofstadt: “Er kan geen misverstand zijn. Het gaat, zegt hij, enkel en alleen maar om de overdracht van macht. Die macht moet naar Brussel, en weg bij de lidstaten.”

Je draagt macht over aan Brussel of je stapt maar op, zegt hij dus in feite.

Olie op het vuur

“Dat [laatste] hebben de Britten nu gedaan,” aldus Plasterk. “Er is een logisch verband tussen deze retoriek en de Brexit.”

Diezelfde Guy Verhofstadt, die in het Europees Parlement in dezelfde fractie zit als de VVD van Rutte en D66 van Jetten, gooide begin 2014 olie op het vuur in Oekraïne tijdens de revolutie, waardoor de verhoudingen tussen Rusland en het Westen verslechterden.Vind je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Gewoon lidmaatschap opzeggen en eruit Nexit weg uit die slangenkuil . Wij als Nederlands volk hebben dit nooit gewild in feite is die EU illegaal gewoon , dus stoppen met dat elite feestje . Ben die hele EU behoorlijk zat met die zakkenvullers die erin zitten

  39 likes
 2. Allemachtig nog meer van die kwezels, Verhofstadt ,Plasterk, zie je ze hebben allemaal geen flauw idee wat er eigenlijk gebeurt in die EU……onnozelaren,EU is de graaiende afvalput voor mensen zonder kennis, ideologieën,visie, interlect, onbeschaafd gedrag, nou de lijst is lang…..brave salon socialisten,toeval?Narcistische losers……

  35 likes
 3. Guy werd als jongentje als in Gent nooit serieus genomen, hij was een beetje raar die Guy, een beetje apart, mensen moesten niets van zo rare snijboon hebben.
  En ook nu is het toch te gek voor woorden dat deze Guy die eigenlijk in een soort inrichting hoort te zitten en cognitieve gedragstherapieen moet volgen, in de EU kan droeftoeteren.
  EU is een Hotel Californië van The Eagles, eenmaal erin kom je er niet meer uit. Nou gezellig zo organisatie.

  25 likes
  • Verhofstad hoort ergens onder een steen te liggen, hij heeft in de tijd dat hij premier van België was (verhofstad 1 en 2) België naar de afgrond geleid.
   Hij heeft heel de markt (Energie/gas/water/NMBS etc…) verkocht/geliberaliseerd aan privé bedrijven, voorheen waren dat staats bedrijven.
   Met als gevolg dat de prijzen nu haast onbetaalbaar zijn geworden, met de invoering van de Euro zijn die prijzen nogmaals gestegen met een factor 100 en meer zelfs.
   Hij heeft België een gigantische schuldenberg bezorgd, met als gevolg dat er constant moet bespaard worden, maar op politiek word niet bespaard hoor!!

   15 likes
   • Hij is het zelfs niet waard om bij naam genoemd te worden, een van de meest gehate belgen en terecht.

    9 likes
   • Het zal die brulboei worst wezen als hij straks op zijn olijf- en wijngoed zit in Toscane. Deze man is de ergste politicus die België ooit gehad heeft. Totaal gestoord is die vent.

    3 likes
   • # Philip,
    “” Met als gevolg dat de prijzen nu haast onbetaalbaar zijn geworden, met de invoering van de Euro zijn die prijzen nogmaals gestegen met een factor 100 en meer zelfs.
    Hij heeft België een gigantische schuldenberg bezorgd, met als gevolg dat er constant moet bespaard worden, maar op politiek word niet bespaard hoor!!””
    Dat beeld zie je toch ook in heel Europa. nl; het geld weghalen bij de burger. Als je nog wat geld hebt kun je nog iets.
    Heb je geen geld meer dan kun je niet veel in deze door geld bepaalde maatschappij structuren. Ze willen jouw Geld.
    En een Zuidoost Europees land dat straatarm is moet en zal bij de eu-‘groep’ met enorme leningen, Het soort Marshal-hulp, waarmee we al eerder kennis hebben gemaakt, waarvan de schuldenlast op de schouders vd burger terecht komt.
    En nu Terugbetalen nu aan Brussel.
    Ja, en ik zie hier rechts in beeld F Timmermans met de mond wijd open als een centenbakje gelijk, met de schreeuw;” Nederland krijgt problemen als je niet braaf meebetaald.””
    CITAAT:
    Virus, deze mensen zijn bevirust; het woord ‘Corona’. (Gasvormig omhulsel van de zon en andere sterren … of ‘van de kroon’.)
    Aangezien er nu veel wordt gesproken over Zonnevlammen, en de soevereiniteit van een land dat onder zware druk ligt vanwege nieuws dat naar buiten is gelekt. Alles wat u te horen krijgt gaat veel dieper dan tot nu toe is getoond. Maar het zal allemaal onthuld worden, en niets zal deze veroordelingen kunnen stoppen wanneer ze eenmaal op gang zijn.
    Dus, het virus?
    Een rookgordijn! Opgetrokken om reddingsoperaties te verbergen van hen die ‘onder de duim’ zitten!

    Met ‘onder de duim’ bedoelt u dat ze worden gecontroleerd of onderdrukt door iemand.? Om het wat duidelijker te stellen … u zegt dat het virus naar buiten werd gebracht om de aandacht af te leiden van die duistere personen, die bijna zouden worden ‘betrapt’.
    Zoals met veel virussen, die zijn gekweekt om te zorgen voor veel oproer en angst. Er zullen altijd ‘bepaalde medische voorvallen’ in het nieuws naar voren worden geschoven, op een ogenblik dat geschikt is om geheim agenten te helpen ontsnappen en ongezien te laten wegkomen.

    Er wordt in de wereld zoveel onder de aandacht gebracht aan opzettelijke rookgordijnen! Zo veel!

    En de angst die daardoor wordt opgebouwd houdt zichzelf in stand, totdat die bedreiging weer ‘uitdooft’ en degenen die hem hebben geschapen leunen voldaan achterover, omdat ze weten dat hun opdracht eens te meer succesvol was.
    angst zaaien dus, op deze slechte basis gehoorzaamheid aankweken. Zoals gehoorzaam in de quarantaine gaan.
    Er zijn 200 doden door corona tot nu toe. Op jaar basis gaan er 860.000 mensen dood aan de griep. Wereldwijd.
    dus de enorme bosbrand in Australie is een dekmantel ontsnappen van elite en cabal.
    Klimaathysterie dekmantel . ETC.

    2 likes
  • Hahaha, goed verwoord Bas, deze Guy met zijn paddenkop moet wel heel erg geleden hebben onder zijn complex.

   3 likes
 4. iedere dag komt NEXIT dichterbij…

  18 likes
 5. guy verhostad;

  a real union (das vierter REICH)
  NO in options en NO out options.

  to defend ?’our’? “intrests” and to defend ?’our’? “values”

  met ‘our’ bedoelen ze HUN en zeker NIET de ONZE.

  NEXIT en wel heel SNEL!!!!!!

  fff

  15 likes
  • Laat de guy rustig op zijn landgoed in Italië teren daar valt hij niemand nog lastig. Wel verdiend met onze centen natuurlijk. Een lapzwans zonder weerga. Inderdaad hij heeft België verkocht

   9 likes
 6. Oekraïne is de speeltuin van Soros… Het land is corrupt tot op het bot. Onze parlementsleden die hebben meegewerkt aan de “revolutie” zullen waarschijnlijk ook corrupt zijn… de geldstromen zijn vrij helder.

  15 likes
 7. Met stijgende verbazing heb ik de speech van de hr Farage zitten volgen. Hoe durft deze verwaten kwast zich zo over Europa uit te laten en dan de onbeschofte handeling met zijn vlaggetje. Terecht riep de voorzitter hem tot de orde.
  Laat hij met zijn poten van Europa afblijven. Wij hebben geen behoefte aan dit soort stif upperlip figuren. Vergeet niet dat de GB op 9 landen na de wereld heeft beheerst Nu klagen ze dat overspoeld worden door allerlei vreemdelingen of ontheemden waar zij in het verleden de basis voor hebben gelegd..
  Bekend is dat de Engelsen nadat zij China in een zeeslag hadden verslagen Opium gedwongen invoerden en het Chinese volk volledig hebben verlamd. In een film met Bruce zie duidelijk de god vergeten arrogantie van dit Engelse volk te zien. In Shanghai was in het park een bordje met de volgende tekst:”Forbidden for Dogs and Chinese”
  Zij beschouwen zich als een herenvolk wat zij de Duitsers verweten zijn zij zelf. Vergeet niet dat zij eeuwenlang een “colorbar” hadden. Toen Victoria queen was moest je als je met Idiase vrouw gehuwd was je kind geboren laten worden aan boord van een Engels oorlogsschip anders was je kind Engels staatsburger

  Farage mag dag wel een politicus zijn maar als je zijn achtergronden ziet heeft zijn “huik altijd naar de wind gehangen” gezien zijn lidmaatschap van zeker vier verschillende politieke partijen. Jarenlang heeft hij in het Europese parlement uit de ruif van de EU gegeten en nooit zijn mond opengetrokken maar wel zijn zakken gevuld.
  De tijd van” Britannia rules the waves” is allang voorbij en zal nooit meer terugkeren.
  Laten wij in Europa meer samenwerken en zodra Farage opduikt hem hardhandig onderuit halen.

  Wij moeten hem nooit meer toelaten op Europees grondgebied.Wij hebben hem niet nodig!!!
  Ik heb nu mijn gal gespuugd over deze godverwaten Engelse heer.
  Europa :t L’Union fait la force. Zorg dat wij samen sterk worden en dat het ” perfide Albion'” GB nooit meer streken kan uit halen.

  Laat je niet tergen elkaar uitspelen. Trap niet in dit vunzige spelletje van Mister Farage die alleen maar uit is op eigen gewin..

  14 likes
  • Zo snel mogelijk nexit,liever gisteren dan vandaag

   9 likes
  • Wij Nederland hebben nooit voor de Unie gestemd, het volk is gewoon naar de slachtbank geleidt door het groot kapitaal , het heeft voor ons gewone arbeiders totaal niks opgeleverd . De armoede is enkel maar gestegen de prijzen reizen de pan uit enkel de miljonairs en de miljardairs zijn er vet op vooruit gegaan en zeggenschap hebben de burgers totaal in de Unie daar hebben de zakkenvullers in de Unie wel gezorgd . We mogen wel miljarden betalen deze verkwanselende club en dat is voor ons als gewoon volk niet meer op te hoesten dus snel Nexit en hoop meerder landen , weg met deze geld vretende club die geen bestaansrecht mag hebben want het is een ondemocratisch opgerichte vriendenclub van zeer kapitalistische mensen nogmaals hoop dat na de stemming volgend jaar Maart het roer omgaat in Nederland weg uit de Eurpese Unie.

   4 likes
  • Van welke planeet kom jij Alf?? De E Unie parlem…eeeh planeet soms??

   2 likes
  • @Alf

   De Queen, het Brits koninghuis, heeft 14% van het landoppervlak in de wereld onder beheer, als onroerend goed. Vergeet niet dat in de economie, de monetaire wereld, onroerend en vastgoed een stabiele basis zijn. Daarnaast is de Commonwealth altijd al springlevend geweest, is ook goed voor de handel en sociale cohesie (ja, ondanks verschillende volkeren, afkomsten, geloofsrichtingen is de Commonwealth best wel goed geweest voor de mensheid, per saldo).
   Alleen de naive mens denkt dat het goede het kwaad kan overwinnen. Dat kan nooit zo zijn, want men weet niet wat kwaad is als er alleen maar goed is. De balans is helaas nooit te vinden, hoe idealistisch en utopisch we het ook allen zouden willen. Men, je kunt wel zo goed, eerlijk, vriendelijk, empatisch, sociaal proberen te leven, te doen, te ondernemen. Maar geeft je zwakte niet bloot, en wees bereidt en voorbereidt om de strijd aan te gaan. Want het houdt nooit op…

   1 likes
  • bwoooeewaaaaaaahaha.
   dit moet sarcasme zijn.

   fff

   0 likes
 8. Ronald plasterk ja. Als de vos de passie preekt …

  9 likes
 9. Naar Verhofstadt zijn gestoorde Europese ideeen luistert in Belgie al lang niemand meer, soms maken ze hem in Straatsburg eens voorzitter van een commissie om van zijn gezaag af te zijn maar de man heeft niets te zeggen natuurlijk. In dat opzicht was Verhofstadt wel de tegenpool van Farage die uitgesproken anti-Europa is (hij beweert van niet maar dat is hij wel) en daardoor komt hij zoveel in beeld. Verhofstadt zelf heeft vanzelfsprekend niets te maken met de vlucht van de Engelsen, dat is simplistische klap van randmongolen als Plasterk die een schuldige zoeken omdat het de Nederlanders zijn die het VK in de EU-club hebben binnengeloodst en de Brexit nu niet hebben kunnen tegenhouden. Intellectueel (vooral politiek) kent Verhofstadt zijn gelijke niet hoor, Farage & Plasterk zijn koorknaapjes wat dat betreft.

  6 likes
 10. Guy werd als jongentje a in Gent nooit serieus genomen, hij was een beetje raar die Guy, een beetje apart, mensen moesten niets van zo rare snijboon hebben.
  En ook nu is het toch te gek voor woorden dat deze Guy die eigenlijk in een soort inrichting hoort te zitten en cognitieve gedragstherapieen moet volgen, in de EU kan droeftoeteren.
  EU is een Hotel Californië van The Eagles, eenmaal erin kom je er niet meer uit. Nou gezellig zo organisatie.

  5 likes
 11. En dat alles na die dreigende taal van Timmerfrans. Óok een PVDA’er.

  5 likes
 12. het gaat hier niet over Farage

  5 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

verhofstadt

Ronald Plasterk sloopt Guy Verhofstadt: ‘U hebt Brexit veroorzaakt!’

Oud-minister Ronald Plasterk heeft op Twitter hard ...

premier

Bepalen de media wie premier van Nederland is? ‘Dit nieuws is ziek’

Er circuleert op dit moment een fragment ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.