Binnenland

Nieuwe NPO-serie over dystopische maatschappij waarin alle bewoners zijn gechipt: ‘Dit is ziek!’

Help mee door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

Vanaf 19 maart is op de NPO een nieuwe fictieserie te zien over een samenleving in de nabije toekomst: Arcadia. Hier wordt het lot van burgers bepaald door hun persoonlijke burgerscore.

Arcadia is een samenleving die ontstaat na een grote ramp. Burgers worden met een scoresysteem beoordeeld. Deze toekomst is misschien niet eens zo ver weg. Grondstoffen zijn schaars geworden, waarna een puntensysteem wordt geïntroduceerd. Die bepaalt wat je kan en mag doen in de maatschappij.

In de dystopische wereld wordt elke bewoner van Arcadia via een geïmplanteerde chip in de gaten gehouden door de veiligheidsdienst het Schild, waardoor criminaliteit onmogelijk is.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Strafpunten

In de serie wordt de familie Hendriks gevolgd, die dankzij een hoge burgerscore een goed leven kan leiden. Alles verandert als blijkt dat vader Pieter heeft gefraudeerd om de score van zijn dochters hoog te houden. Hij wordt vervolgens verbannen naar de buitenwereld. Zijn vrouw en vier dochters blijven achter en krijgen strafpunten.

In een fragment uit Arcadia is te zien hoe een passagier wil instappen in de bus. Dan blijkt dat de maximale capaciteit is bereikt en mensen met de laagste burgerscore moeten uitstappen.

George Orwell schreef het script

Er is een omroepstem te horen: ‘Op dit moment kosten de scores tussen 3.0 en 3.3 meer aan de natie dan dat zij kunnen opleveren. Dit wil zeggen dat anderen opdraaien voor hun huisvesting en basiscomfort. Is dat eerlijk?”

Schrijfster Hilda Spruit zegt over de serie: “Dit is ziek! George Orwell schreef het script.”

4.7 95 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
220 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Charlotte
Charlotte
27 dagen geleden

Dat is precies volgens het WEF wat ze willen, ziek! 🤬🤬🤬🤮

Stemzeweg
Stemzeweg
27 dagen geleden

Psychologische oorlogvoering. Hersenspoelen en desensibiliseren. Mensen alvast een vooruitblik geven met als doel ons tegen elkaar op te zetten. Kut NPO

Anja Heij
Anja Heij
27 dagen geleden

En zo wordt wel heel duidelijk waarom ze Ongehoord Nederland kwijt willen.

felle
felle
27 dagen geleden

kunnen de sheeple alvast wennen!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

220
0
We lezen graag je reactie!x