Buitenland

Diepe verontwaardiging en Kamervragen na degoutante uitspraken Macron: ‘Dit kan echt niet’

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

De Franse president Emmanuel Macron zei in gesprek met de krant Le Parisien dat hij ongevaccineerde Fransen ‘tot het eind’ het leven zuur wil maken. Hij zei ook dat ‘een onverantwoordelijke niet langer een burger is’.

Macron wil de ongevaccineerden in het dagelijks leven beperkingen opleggen, door ze de toegang te ontzeggen tot restaurants, theaters en bioscopen. “De ongevaccineerden: ik heb veel zin om ze te pesten,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Nederland wordt verontwaardigd gereageerd op de uitspraken van de Franse president. Er zijn zelfs Kamervragen gesteld.

Waar houdt dit op?

“Weet wat dat betekent: als je geen burger bent, heb je ook geen burgerrechten. Dit is het soort retoriek van levensgevaarlijke dictators. En dit is naast de deur, dames en heren,” zegt politiek commentator Eva Vlaardingerbroek.

“Het proces van dehumanisering van ongevaccineerden is in sneltreinvaart gaande. Waar houdt dit op?” vraagt Tom de Nooijer, tot voor kort gemeenteraadslid.

Dystopisch tijdsframe

Auteur en spreker Hans van Tellingen schrijft: “Macron die zijn burgers uitscheldt. We leven in een dystopisch tijdsframe.”

“Bizarre uitspraken van Macron. In wat voor wereld zijn dit soort dreigende uitspraken acceptabel? Dit kan echt niet,” stelt jurist en filosoof Raisa Blommestijn.

Tweede Kamerlid Simone Kerseboom (FVD) laat weten dat ze Kamervragen heeft gesteld naar aanleiding van de degoutante uitspraken van Macron. “Onze Kamervragen over de stigmatiserende uitspraken van Trudeau zijn nog maar net ingediend en nu doet Macron er nog een schepje bovenop. Een nieuwe set Kamervragen is onderweg!” twittert Kerseboom.

4.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

212 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Kan alleen in een totalitaire staan en daarin leven wij nu met zijn allen, welke op 17 maart j.l. als klap op de vuurpijl is herkozen.

Jean Marie
Jean Marie
2 jaren geleden

Espece de con!

Marcel
Marcel
2 jaren geleden

Het liefst zou Zonneprins Macron de zelfdenkenden standrechtelijk op straat laten executeren….. De wereld is compleet doorgeslagen. We staan midden in een open psychiatrische inrichting!!!

Tom Poes.
Tom Poes.
2 jaren geleden

Ongelooflijk!

Back to top button
212
0
We lezen graag je reactie!x