Buitenland

Diepe verontwaardiging en Kamervragen na degoutante uitspraken Macron: ‘Dit kan echt niet’

Help door dit met anderen op je socials te delen!

De Franse president Emmanuel Macron zei in gesprek met de krant Le Parisien dat hij ongevaccineerde Fransen ‘tot het eind’ het leven zuur wil maken. Hij zei ook dat ‘een onverantwoordelijke niet langer een burger is’.

Macron wil de ongevaccineerden in het dagelijks leven beperkingen opleggen, door ze de toegang te ontzeggen tot restaurants, theaters en bioscopen. “De ongevaccineerden: ik heb veel zin om ze te pesten,” zei hij.

Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Nederland wordt verontwaardigd gereageerd op de uitspraken van de Franse president. Er zijn zelfs Kamervragen gesteld.

Waar houdt dit op?

“Weet wat dat betekent: als je geen burger bent, heb je ook geen burgerrechten. Dit is het soort retoriek van levensgevaarlijke dictators. En dit is naast de deur, dames en heren,” zegt politiek commentator Eva Vlaardingerbroek.

“Het proces van dehumanisering van ongevaccineerden is in sneltreinvaart gaande. Waar houdt dit op?” vraagt Tom de Nooijer, tot voor kort gemeenteraadslid.

Dystopisch tijdsframe

Auteur en spreker Hans van Tellingen schrijft: “Macron die zijn burgers uitscheldt. We leven in een dystopisch tijdsframe.”

“Bizarre uitspraken van Macron. In wat voor wereld zijn dit soort dreigende uitspraken acceptabel? Dit kan echt niet,” stelt jurist en filosoof Raisa Blommestijn.

Tweede Kamerlid Simone Kerseboom (FVD) laat weten dat ze Kamervragen heeft gesteld naar aanleiding van de degoutante uitspraken van Macron. “Onze Kamervragen over de stigmatiserende uitspraken van Trudeau zijn nog maar net ingediend en nu doet Macron er nog een schepje bovenop. Een nieuwe set Kamervragen is onderweg!” twittert Kerseboom.

4.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
212 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Kan alleen in een totalitaire staan en daarin leven wij nu met zijn allen, welke op 17 maart j.l. als klap op de vuurpijl is herkozen.

Jean Marie
Jean Marie
1 jaar geleden

Espece de con!

Marcel
Marcel
1 jaar geleden

Het liefst zou Zonneprins Macron de zelfdenkenden standrechtelijk op straat laten executeren….. De wereld is compleet doorgeslagen. We staan midden in een open psychiatrische inrichting!!!

Tom Poes.
Tom Poes.
1 jaar geleden

Ongelooflijk!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

212
0
We lezen graag je reactie!x