Buitenaards

“Buitenaardse techniek gaat onze aardbol ingrijpend veranderen”

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs werd met de Kepler-telescoop een wel heel vreemde ster gevonden in de Melkweg. Volgens Jason Wright, een gerespecteerde astronoom van de Penn State University, is het aannemelijk dat een buitenaardse beschaving een gigantische structuur heeft gebouwd die verantwoordelijk is voor het ongewone gedrag van de ster.

En pas geleden stelde de Russische miljardair Joeri Milner 100 miljoen dollar ter beschikking voor onderzoek naar buitenaards leven. Het project is volgens initiatiefnemers Milner en natuurkundige Stephen Hawking het grootste wetenschappelijke project ooit voor het ontdekken van intelligent leven buiten de aarde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De Canadese ex-minister Paul Hellyer gaat nog een stapje verder. Hij beweert dat buitenaardse techniek onze aardbol ingrijpend zal veranderen.

‘Veel te veel om af te doen als onzin’

Volgens voormalig lucht- en ruimtevaartdocent van de TU Delft Coen Vermeeren zijn ‘ze’ er al. Hij gelooft dat de aliens vredelievend zijn en de mensheid verder kunnen helpen. De wetenschapper schreef in 2013 het boek UFO’s bestaan gewoon, waarna hij naar eigen zeggen veel reacties kreeg van mensen die het fijn vonden dat hun waarnemingen en ideeën eindelijk serieus worden genomen.

Keihard wetenschappelijk bewijs ontbreekt, maar Vermeeren wijst erop dat er de laatste 60 jaar veel UFO-meldingen zijn gedaan door getrainde waarnemers zoals piloten, astronauten en militair personeel. “Er is video- en fotomateriaal, er zijn radarbeelden, er zijn talloze getuigenverklaringen: het is gewoon veel te veel om af te doen als onzin,” zegt hij.

Robin de Boer, hoofdredacteur van Ninefornews.nl, merkt dat de groep mensen die verder wil kijken dan hemel en aarde gestaag groeit. Uit peilingen in onder meer Groot-Brittannië blijkt dat inmiddels meer dan de helft van de mensen gelooft in intelligent buitenaards leven. Dat was 20 jaar geleden wel anders.

‘We worden warm gemaakt voor het buitenaardse’

“De NASA komt met de ene na de andere spannende onthulling, variërend van de aanwezigheid van water op Mars tot ijs op Pluto. Dat is spectaculair,” vertelt De Boer aan het AD. “En vooraanstaande astronomen beweren dat we binnen nu en een generatie intelligent buitenaards leven zullen ontdekken. We worden dus langzamerhand warm gemaakt voor het buitenaardse.”

Je wordt nu nog vaak belachelijk gemaakt en sociaal uitgesloten als je beweert dat je UFO’s hebt gezien, aldus Vermeeren. Daar zal volgens hem pas verandering in komen als er serieus wetenschappelijk onderzoek naar dit fenomeen wordt gedaan en als overheden minder krampachtig informatie over UFO’s onder de pet houden.

Het hele artikel is vandaag te lezen in het AD Magazine.

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x